sale kleertjes header
Recepten

Gezond recept van Roos: Slanke lasagne zonder kaas

Misschien dat je dit nog niet wist: maar ik ben gewichtsconsulente geweest. Dit was voordat ik ontdekte dat ik schrijven toch net iets leuker vond en besloot daarin verder te gaan. Desondanks heb ik nog steeds een grote passie en interesse in gezond leven en eten. En daarnaast ben ik ook geregeld bezig met mijn gewicht. Want dat blijft niet altijd even stabiel… Maar goed: dat heeft denk ik iets van 90% van de vrouwen.

Zalando 2 75p schoenen banner

Omdat ik weet dat recepten altijd fijn zijn om te krijgen, dacht ik: Waarom zal ik al mijn recepten van mijn ‘gewichtsconsulente-tijd’ niet met jullie delen?

Gezond eten altijd belangrijk: zwanger of niet

Gezond eten blijft altijd ontzettend belangrijk zowel voor als tijdens en na je bevalling. Nu je kinderen gaat krijgen of hebt wordt het nóg belangrijker. Je moet het goede voorbeeld geven en daarnaast moet je zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt voor je baby. Dit geldt voor de dames die borstvoeding geven of zwanger zijn. De basis van gezond eten is in mijn ogen: groenten, groenten en nog eens groenten. Daarom zitten in mijn recepten heel veel groenten. Meer dan 250 gram.

Trek je nu een vies gezicht? Zie je dit niet zitten? Ik zou zeggen: probeer het eerst voordat je een oordeel velt. Zelfs mijn man (een carnivoor in hart en nieren) zit elke avond smakelijk te eten van al mijn groenten prutjes. Overigens zit er naast groenten ook mager vlees of vis in en een bron van gezonde koolhydraten. Ook dat is in mijn ogen een gezonde en gebalanceerde maaltijd.

hema rompers

Recept van de maand

Elke maand zal ik voor jullie een nieuw recept plaatsen dat ontzettend gezond is. Dat houdt in (voor mij dan hè): heel veel groenten, mager vlees/vis, geen of heel weinig verzadigde vetten, weinig zout en weinig kilocalorieën. Daarnaast zijn al mijn recepten vrij makkelijk om te maken. Soms zal ik ook recepten plaatsen van lekkere en gezonde ontbijtjes en snackjes. Hebben jullie een recept van mij in elkaar geflanst? Laat het me zien! Ik ben super benieuwd!
gezond recept roos slanke lasagne zozwanger

Slanke lasagne zonder kaas

Mijn eerste recept is één van de meest populaire recepten die ik ooit aan mijn cliënten (digitaal) heb voorgeschoteld: een slanke lasagne zonder kaas. Ik moet nog iemand ontmoeten die lasagne echt niet kan wegkrijgen. Het vervelende is alleen dat de normale lasagnes vol zitten met verzadigd vet door de kaas en saus in het gerecht. Tevens zijn er maar weinig groenten te ontdekken en daardoor ook maar weinig vezels. Niet goed zegt Coach Roos!
Het heeft me een paar pogingen gekost om een gezonde variant van een lasagne te maken die ook nog eens door de keuring van mijn man kwam. Maar het is gelukt!

Voor 2 tot 3 personen (ligt eraan of er grote eters aan tafel zitten)

Ingrediënten
  • 400 gram roerbakgroenten (in recept: champignon roerbakgroenten)
  • gezonde slanke lasagne zonder kaas

  • 2 rundertartaartjes (200 gram)
  • 1 pakje tomato frito gekruid (350 ml)
  • 4 droge volkoren lasagne bladeren
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Een tl rozemarijn
  • 2 tl pittige Mexicaanse kruiden
  • 0.5 blokje runderbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el hüttenkäse
  • 4 el ricotta
Bereiding:
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Zet een pan met water op. Snij de aubergine in dunne plakjes en daarna één keer doormidden. Kook dit 1 minuut in het water en giet dan af.
  • Verkruimel de tartaartjes zodat ze eruit zien als gehakt.
  • Verhit 1 el olie in een grote pan. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak dit ongeveer 3 minuten. Blijf constant alles omscheppen. Voeg alle kruiden en een uitgeperst knoflookteentje toe en schep nog goed door.
  • Doe de tartaar in de pan en meng dit met de groenten tot de tartaar bruin kleurt.
  • Schenk een klein scheutje water in de pan met 0,5 tot 1 blokje runderbouillon. Laat het geheel even sudderen totdat het vocht grotendeels verdampt is. Breng op smaak met nog wat peper.

Lasagne zonder kaas? Ja dat kan met deze heerlijke gezonde lasagne met weinig verzadigde vetten en veel groenten!

Pak een middelgrote ovenschaal. Vet de zijkanten een beetje in met olijfolie.
Doe eerst een laagje tomato frito in de schaal, leg hierop 2 lasagnebladen. Ik heb 1 hele erop gelegd en de andere op zo’n manier in stukken gebroken dat het gelijk is verdeeld op de saus. Vervolgens schep je de helft van het groenten/tartaar mengsel erop en de helft van de gekookte aubergine. Alles goed verdelen. Bovenop de groenten verdeel je 2 el ricotta en 2 el hüttenkäse. Smeer dit goed uit zodat dit ook gelijk is verdeeld.

Deze lagen herhaal je nog 1 keer: laagje tomato frito (andere helft van het pakje), 2 lasagnebladen, groenten/tartaar mengsel + aubergine, 2 el ricotta en 2 el hüttenkäse.
Zet de lasagne 40 minuten in de oven.
Je kunt het gerecht nog garneren met verse kruiden zoals oregano, peterselie of basilicum.

Meer recepten van Roos? Zoete aardappel met cannellinibonen en rucola

eet smakelijk zwanger gezonde recepten roos

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Reageer

vadersschapsverlof 2019