header banner hema
Recepten

Gezond vegetarisch recept: Zoete aardappel met cannellinibonen en rucola

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een recept hebt geplaatst voor zwangere vrouwen. Dit recept is (zoals al mijn recepten) makkelijk om te maken, heel gezond en voedzaam. Dit keer is het ook nog eens een vegetarisch recept!

prenatal extra korting banner

Gezond vegetarisch recept voor jezelf of meer personen

Meestal eet ik alleen vegetarisch als ik alleen ben. Mijn man vind vegetarisch eten namelijk helemaal niks. Hij is een man. En een man moet VLEESCH! GRRRRRRR… Goed. Dus eet ik vegetarisch als ik alleen moet eten.

Ik heb een gezond vegetarisch recept dat ik binnen een kwartier op mijn bordje kan scheppen, om vervolgens op de bank op te eten terwijl ik een ontzettende wijvenserie kijk. Want dat kan als ik alleen ben.

Dus mocht je hetzelfde probleem hebben of gewoon heel gezond en vegetarisch willen eten, dan heb ik een goed recept voor je. Dit recept zit ook nog eens vol met groenten, vezels en eiwitten!




Overigens eten mijn man en ik nu wel vaker vegetarisch. Ik heb namelijk één keer de vis aan laten branden. De vis heb ik even met een lading kaas vervangen en dat lust mijn vent wel. ‘Oh, best prima dat vegetarisch.’ Dus dat probleem is ook opgelost, ik heb hem nu zelfs aan de vleesvervangers van soja!

Ook een lekker recept! Gezonde kwarktaart zonder suiker

Zoete aardappel met cannellinibonen

Zoete aardappel met cannellinibonen en rucola

Onderstaand het gezonde en vegetarische recept met zoete aardappel, bonen en rucola. De ingrediënten zijn voor 1 persoon. Eet je met meerdere personen dan kan je alles gewoon vermenigvuldigen.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 klein uitje fijngesneden
  • 1 klein teentje knoflook geperst
  • 1/2 eetlepel gember geraspt
  • 150 gram zoete aardappel
  • 1/2 eetlepel currykruiden, ik gebruik de Curry Madras kruidenmix van Jonnie Boer
  • 1/2 blokje groentebouillon (met minder zout)
  • 100 gram broccoli in roosjes gesneden
  • 150 gram sperziebonen
  • 75 gram rucola
  • 1 klein blikje cannellinibonen (uitgelekt circa 125 gram)
  • verse koriander
  • 1 eetlepel zuivelspread light
banner vitamine-D kind

Bereiding

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui, gember en knoflook circa 2 minuten op middelhoog vuur. Was de zoete aardappel en snijd hem in blokjes (met schil). Doe de aardappel in een pan samen met de curry madras kruiden. Schenk hier 200 ml water bij en doe het bouillonblokje erin.

Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 5 minuten pruttelen. Voeg nu de sperziebonen en broccoli toe en laat dit 5 minuten mee pruttelen.

Open ondertussen het blik met de cannellinibonen. Spoel ze af in een vergiet en laat even uitlekken. Doe de bonen vervolgens bij het groente mengsel en roer goed door. Voeg vervolgens 1 eetlepel zuiverspread toe en roer ook dit goed door.

Als laatste doe je handje voor handje de rucola in de pan. Roer dit door totdat het iets gaat slinken en dan voeg je het volgende handje toe.

Schep het geheel op een bord en garneer met verse koriander.

Eet smakelijk!

Wil je ook mijn andere recepten bekijken? Je vindt mijn recepten hier.



Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019