“babydeals
Blogs

Gezond vegetarisch recept: Zoete aardappel met cannellinibonen en rucola

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een recept hebt geplaatst, en vandaag vond ik dat het weer tijd werd. Dit recept is, zoals al mijn recepten, makkelijk om te maken, heel gezond en voedzaam. Dit keer is het ook nog eens een vegetarisch recept!

Zwangerschapskleding mamalicious banner

Gezond vegetarisch recept voor jezelf of meer personen

Een jaar geleden at ik alleen vegetarisch als ik alleen was. Mijn man vond vegetarisch eten namelijk helemaal niks. Hij is een man. En een man moet VLEESCH! GRRRRRRR… Goed. Dus at ik vegetarisch als ik alleen moet eten. Ik had een gezond vegetarisch recept dat ik binnen een kwartier op mijn bordje kon scheppen om vervolgens op de bank op te eten terwijl ik een ontzettende wijvenserie keek. Want dat kon als ik alleen was.
Dus mag je hetzelfde probleem hebben of gewoon heel gezond en vegetarisch willen eten, dan heb ik een goed receptje voor je. Dit recept zit vol moet groenten, vezels en eiwitten.

Overigens eten mijn man en ik nu wel vaker vegetarisch. Ik had namelijk één keer de vis aan laten branden. Dit verving ik even met een lading kaas en dat lustte mijn vent wel. ‘Oh, best prima dat vegetarisch.’ Dus dat probleem is ook opgelost, ik heb hem nu zelfs aan de vleesvervangers van soja!
Zoete aardappel met cannellinibonen

Zoete aardappel met cannellinibonen en rucola

Onderstaand het gezonde en vegetarische recept met zoete aardappel, bonen en rucola. De ingrediënten zijn voor 1 persoon. Eet je met meerdere personen dan kan je alles gewoon vermenigvuldigen.

Ingrediënten voor 1 persoon

 • 1 klein uitje fijngesneden
 • 1 klein teentje knoflook geperst
 • 1/2 eetlepel gember geraspt
 • 150 gram zoete aardappel
 • 1/2 eetlepel currykruiden, ik had de Curry Madras kruidenmix van Jonnie Boer
 • 1/2 blokje groentebouillon (met minder zout)
 • 100 gram broccoli in roosjes gesneden
 • 150 gram sperziebonen
 • 75 gram rucola
 • 1 klein blikje cannellinibonen (uitgelekt circa 125 gram)
 • verse koriander
 • 1 eetlepel zuivelspread light
zwitsal 50p korting banner

Bereiding

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui, gember en knoflook circa 2 minuten op middelhoog vuur. Was de zoete aardappel en snijd hem in blokjes (met schil). Doe de aardappel in een pan samen met de curry madras kruiden. Schenk hier 200 ml water bij en doe het bouillonblokje erin. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 5 minuten pruttelen. Voeg nu de sperziebonen en broccoli toe en laat dit 5 minuten mee pruttelen.

Open ondertussen het blik met de cannellinibonen. Spoel ze af in een vergiet en laat even uitlekken. Doe de bonen vervolgens bij het groente mengsel en roer goed door. Voeg vervolgens 1 eetlepel zuiverspread toe en roer ook dit goed door.

Als laatste doe je handje voor handje de rucola in de pan. Roer dit door totdat het iets gaat slinken en dan voeg je het volgende handje toe.

Schep het geheel op een bord en garneer met verse koriander.

Eet smakelijk!
Wil je ook mijn andere recepten bekijken? Je vindt mijn recepten hier.

banner billendoekjes waterwipes

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!