Wat was de datum van de eerste dag van jouw laatste menstruatie?

Jouw cyclus lengte in dagen:

Vul jouw mailadres in om wekelijks op de hoogte te blijven van de voortgang van jouw zwangerschap

Ik geef toestemming aan zozwanger om wekelijks een mail met informatie over de voortgang van mijn zwangerschap te sturen.

Roos schrijft

Recept: Gezonde kwarktaart zonder suiker

Dit keer heb ik een heerlijk gezond taartrecept voor onze zwangere dames. Persoonlijk vind ik deze taart er geweldig zomers en fris uitzien, perfect dus voor dit seizoen. Mocht je babyshower nog in de planning staan, dan is dit een heerlijke gezonde kwarktaart zonder suiker om te laten maken. Gezonde ingrediënten, lekker vullend (1 stukje is echt genoeg) en het ziet er waanzinnig uit!Gezonde kwarktaart vol voedingswaarde

De voordelen van deze gezonde kwarktaart is dat hij niet alleen super lekker is. Dat mag duidelijk zijn. Dat vind ik niet alleen, dat vond ook mijn ‘testpanel’ bestaande uit 10 vrouwen. Ik had deze taart gemaakt voor de babyshower van een vriendin van mij en het was een succes.

Het tweede voordeel is dat deze taart redelijk laag is in calorieën (ongeveer 240 per stuk, als je de taart verdeeld in 8 stukken). Als laatste bevat deze taart niet slechts suiker en room, maar meer voedingswaarde. Er zit proteïne in wat lekker vult en daarna bevat het ook gezonde vetten, vitamines en mineralen dankzij het amandelmeel, kokosolie en vers fruit. Geen reden dus om een stukje af te slaan!

Zoals je in de ingrediëntenlijst kunt zien heb ik whey proteïne poeder gebruikt. Dit is een poeder dat vol zit met eiwitten. Ik gebruik proteïne poeder om wat extra proteïne binnen te krijgen zodat ik optimaal kan herstellen van het sporten. Daarnaast is het een perfect middel om baksels smaak te geven zonder dat je suiker toevoegt. Proteïne poeder is in tal van smaken te verkrijgen, van vanille tot chocolade (alle soorten), karamel, bounty, kokos, cookies & cream en ga maar door. Als je het alleen voor deze taart gaat gebruiken, dan hoef je echt niet zo’n zak te kopen. Zoet dan de taart met honing of zoetstof.

Recept gezonde kwarktaart zonder suiker

Ingrediënten

Bodem

 • 4 verse dadels
 • 150 gram amandelmeel
 • 2 el gesmolten kokosolie

Vulling

 • 900 ml Optimel Griekse kwark kers (een andere smaak kan ook)
 • 200 gram zuivelspread light
 • 60 gram proteïne poeder smaak cookie & cream. Andere smaken kunnen ook. Heb je geen proteïne poeder, dan kun je de taart zoeten met honing of zoeten. Voeg kleine beetjes toe en proef of het zoet genoeg is.
 • Handje verse bosbessen
 • 5 gelatine blaadjes
 • 2 tl vanille aroma

Aardbeienlaagje

 • Ongeveer 100 gram aardbeien
 • Beetje water
 • 2 gelatine blaadjes

Bereiding gezonde kwarktaart zonder suiker

Bodem
Vet een taartblik in en bekleed de onderkant met bakpapier. Snij de dadels in kleine stukjes. Smelt 2 el kokosolie (boter mag ook). Blend de dadels, kokosolie en amandelmeel in de blender. Stort dit vervolgens op de taartbodem. Verspreid het goed en druk aan. Zet dit 10 minuten in de koelkast.

Vulling gezonde kwarktaart zonder suiker
Week 5 gelatine blaadjes 5 minuten in koud water. Meng de kwark en zuivelspread in een grote kom. Doe hier een handje bosbessen (of ander fruit) bij.

Verwarm 2/3 el kwark (van het mengsel) in een pannetje. Voeg de gelatine toe en laat dit oplossen. Haal de pan van het vuur en roer goed door. Voeg het dan toe bij de rest van de kwark.

Als laatste doe je de vanille aroma en de whey proteïne poeder (of zoetstof/honing) erbij en meng je alles goed door. Stort dit mengsel op de bodem en verspreid het goed.

gezonde kwarktaart zonder suiker

Aardbeienlaagje
Week 2 gelatine blaadjes in koud water voor 5 minuten. Blend de aardbeien met een beetje water in de blender. Schenk dit in een pannetje en verwarm. Voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes toe en laat het oplossen, haal ondertussen het pannetje van het vuur. Goed roeren en schenk het vervolgens over de taart.

Je kunt de taart nog garneren met bosbessen, aardbeien, kokos en kleine chocolade spikkels.

Laat de gezonde kwarktaart zonder suiker minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Een hele nacht mag ook!

Meer recepten van Roos? Zwangerproof recept: Curry met vis en couscous

Reageer

zwangerschapscursus promo