“babydeals
Roos schrijft

Recept: Vrolijke, roze havermout

Het is lente dames en heren en wat vind ik dat toch heerlijk! Hier wordt je toch vrolijk van?! Om die reden dacht ik: laat ik eens een super vrolijk ontbijt verzinnen voor een goed begin van je dag. Schuif die saaie boterhammen dus maar aan de kant, en geef je ochtend wat kleur met mijn roze havermout, een vrolijk havermoutpapje.

prenatal banner weekaanbiedingen

Stevig en gezond ontbijtje

De populariteit van havermout is de laatste jaren ontzettend hard gestegen. Was het voorheen nog een ‘oma-ontbijt’, ouderwets en saai: tegenwoordig slurpt iedereen die gezond wil zijn een bord havermout weg in de ochtend. Waarom havermout gezond is? Nou om deze redenen:

 • Het vult goed en lang zodat je minder snel weer honger hebt.
 • Het bevat veel vezels wat goed is voor de stoelgang (en tegen obstipatie).
 • Het bevat belangrijke mineralen en B-vitamines.
 • Het verlaagt het cholesterol.
 • Het verlaagt het risico op hart- en vaatziekten.
 • Havermout is van nature glutenvrij (handig voor mensen met een glutenintolerantie).

Havermout pimpen

Laat ik heel eerlijk zijn: alleen havermout koken in melk en dan opeten is echt niks aan. Het is dan smaakloos en meer vergelijkbaar met een hap karton. Een havermoutpapje is alleen lekker als je deze een beetje ‘pimpt’. Je moet er dus wat smaakjes aan toevoegen en het daarna wat leuker maken met zogenoemde ‘toppings’. Nu moet je natuurlijk geen suiker in je havermoutpap doen. Ik doe er vaak een beetje zoetstof in (vloeibare van natrena), kaneel en wat vanille extract. Als topping kies ik voor wat fruit en voila: heerlijk en gezond ontbijtje.

Ik heb een hele lange ‘havermout-periode’ gehad waarbij ik verschillende recepten met havermout heb ontwikkeld. Deze zullen jullie vast nog tegenkomen in de toekomst. Maar omdat het nu lekkerder weer is, en omdat ik een dochter krijg, wilde ik deze roze havermout met jullie delen!

Vrolijke, roze havermout

Ben je ooit al eens zo vrolijk geworden van een ontbijtje? Niet toch? Trouwens: dit is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor je kinderen! Misschien lusten ze het nu wel!

Ingrediënten

 • 40 gram havermout
 • 150 ml halfvolle melk of sojamelk
 • 125 gram half bevroren frambozen
 • Kokosrasp
 • Voor garnering: bosbessen, frambozen en kokosrasp
 • Zoetstof of honing

Bereiding roze havermout

Breng 40 gram havermout met 150 ml halfvolle melk of sojamelk zachtjes aan de kook op middelhoog vuur. Wanneer het bijna kookt voeg je 125 gram half bevroren frambozen toe. Leng eventueel de pap wat aan met water als het te vast van structuur wordt. Goed omscheppen zodat de frambozen kunnen ontdooien.

Voeg een tl kokosrasp toe en laat het eventjes goed opwarmen terwijl je regelmatig blijft roeren. Om het wat zoeter te maken kun je wat zoetstof, Stevia of een eetlepel honing toevoegen. Garneer met wat frambozen, bosbessen een beetje kokosrasp.

Eet smakelijk van jouw roze havermout!

Meer recepten van Roos? Slankie kip met groene groenten

de beste drogisterij aanbiedingen banner

Reageer

vadersschapsverlof 2019