sale kleertjes header
Recepten

Gezonde pizza tijdens de zwangerschap

Soms, of eigenlijk heel vaak, heb je gewoon zin in wat minder gezonde maaltijden tijdens de zwangerschap. Zo heb ik steevast ontzettend veel zin in pizza op de vrijdagavond. Zeker wanneer ik The Voice of Holland aan het kijken ben en de Domino’s pizza’s me om de oren vliegen. Maar een pizza bestellen doe ik nooit. Want zo’n overheerlijke pizza van de pizzeria bevat al snel 1400 kilocalorieën. 1400 kilocalorieën! En dan heb je het nog redelijk binnen de perken gehouden qua toppings. Gelukkig zijn er betere varianten, zo zijn de supermarkt pizza’s al minder erg (rond de 900).

baby kleertjes banner

Maar het beste is: zelf pizza maken. Moeilijk? Totaal niet, zeker niet als je dit recept volgt!

Mag je pizza eten tijdens zwangerschap? Het antwoord op deze vraag is een volmondig ja! Zeker met dit lekkere en gezonde pizza recept!

Gezonde pizza waarbij ook je kinderen gaan smullen

De pizza die ik je vandaag ga introduceren is super lekker, maar ook nog eens super goed voor je kinderen. Mocht je nog op zoek zijn naar manieren om meer groenten bij je kinderen naar binnen te krijgen, dan is deze pizza echt de oplossing. De bodem is namelijk van bloemkool gemaakt. Houd je niet van bloemkool? Geen probleem: mijn man houdt ook niet van bloemkool, maar deze pizzabodem schuift hij met alle liefde naar binnen. Alleen bij de eerste hap denk je: ‘proef ik nou bloemkool?’ Maar bij de volgende happen proef je er niets van en is het gewoon erg lekker. Geloof me alsjeblieft!
gezonde pizza zwangerschap

Genoeg keuze om te beleggen

Mis je jouw dagelijkse portie ham, seranoham of gerookte vis? Gooi het op een pizza! Ja, je hoort het goed! Als je deze ingrediënten op een pizza doet mag je ze wél eten tijdens je zwangerschap. Dat komt omdat het in de oven gaat en daar vallen alle schadelijke bacteriën met bosje tegelijk dood neer want die kunnen niet tegen de hitte van de oven. Ik vond het heerlijk toen ik dat besefte. Dus mijn eerste pizza’s waren met seranoham en gerookte zalm. In dit recept laat ik de versie zien met gerookte zalm.

Voor zwangere vrouwen is de pizza daarom extra gezond, want je krijgt meteen je portie omega-3 binnen uit visvetzuren. Ik zeg win-win!

Voordeeldrogist Pampers banner

Recept gezonde zalm pizza tijdens zwangerschap

Om het super makkelijk te maken heb ik alle stappen die ik heb uitgevoerd gefotografeerd. Zo weet je ook meteen hoe de verpakking van de bloemkool bodem eruit ziet. Want die hoef je niet zelf te maken. Kan wel, maar dat is echt een verschrikkelijk werkje en de pizza is dan stiekem ook minder lekker. Daarom was ik heel blij dat Magioni besloot pizzabodems van bloemkool te maken. Daarnaast hebben ze ook pizzabodems van pompoen, rode biet en courgette.

Ingrediënten

 • Magioni bloemkool pizzabodem (zie foto 1). Deze is verkrijgbaar bij de grotere AH’s
 • Frito Tomato
 • Verse Italiaanse kruiden
 • Bakje gerookte zalm snippers of blokjes (circa 100-125 gram)
 • Dille (hoeft niet vers)
 • Roomkaas light
 • Optioneel: extra groenten. Ik had 1 ui, champignons en een groene paprika
 • Optioneel: 30+ geraspte kaas

Bereiding

 1. Verwarm je oven op 220 graden
 2. Smeer de bodem in met de Frito Tomato zodat de bodem bedekt is met een dun laagje.
 3. Pak vervolgens van de verse Italiaanse kruiden van elke kruidsoort een paar takjes/blaadjes en snijd dit heel fijn. Strooi het vervolgens op de bodem. Verdeel er ook wat peper over.
 4. Verdeel de zalmblokjes of -snippers over de bodem en doe er wat dille overheen. Zie foto 3. Je kunt hier ook kiezen voor een andere topping zoals gerookte kip, seranoham of alleen groenten.
 5. pizza eten zwangerschap

 6. Optioneel: extra groenten (dus extra gezond). Bak in 1 el olijflolie 1 ui, groene paprika en wat champignons in een paar minuten en verdeel op de pizza.
 7. Verdeel wat ‘toefjes’ roomkaas light over de pizza. Zie foto 4.
 8. pizza eten zwanger

 9. Optioneel: je kunt er nog wat 30+ geraspte kaas overheen gooien, maar dat is in principe niet nodig, de pizza is zo lekker genoeg!
 10. Schuif de pizza 10 – 12 minuten in de oven.

Deel je jouw gezonde pizza moment met ons? Eet smakelijk! lekker eten zwangerschap

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Reageer

vadersschapsverlof 2019