“waterwipes
Zwanger Worden

Roos schrijft: Nog even lekker rauw eten voor de zwangerschap!

Even een lekker snot eitje op de zondagochtend? ’s Middags bij de lunch een broodje filet americain met ui (natuurlijk met ui). ’s Avonds bij het diner een lekker ossenhaasje en dan natuurlijk rare? Die overheerlijke dingen kun je dus wel vergeten als je zwanger bent. En dan heb ik nog niet eens alle lekkere dingen benoemd. Even ‘lekker rauw eten’ tijdens de zwangerschap is er niet meer bij. Dus, nu ik nog niet zwanger ben, ga ik hier nog eens lekker van genieten!

conceive plus discreet online bestellen banner

En ik hoop met mij ook de andere dames waarbij de zwangerschap nog even op zich laat wachten. Want dames, laten we eerlijk zijn: er moet wel genoten worden tussen het wachten, seksen, wachten, jezelf frustreren en wachten door.

Ontbijtje: van snot of gepocheerd naar te hard gekookt

Ik kan werkelijk ontzettend genieten van een gekookt eitje en dan vooral van zo’n eitje dat half hard, half zacht is. Of wat dacht je van een heerlijk gepocheerd eitje? Oké, eerlijk is eerlijk: die maak ik niet zo vaak omdat ze bij mij een stuk minder goed uit de pan komen dan ze op tv laten zien. Toch is dat hartstikke lekker.

Maar ja. Als je zwanger bent mag je dus geen rauw ei eten en daar hoort dat snot eitje of gepocheerd eitje waar het eigeel zo mooi komt uitlopen, ook bij.

Tevens kun je sommige tiramisu ’s, en dan juist die mega lekkere die ze in restaurants maken, ook wel vergeten. Want ja… je raadt het al: rauw ei. Dus nu moeten we het voortaan doen met een hard gekookt eitje. Ken je die voorgekookte eitjes uit de supermarkt die je met Pasen kunt kopen? Die zo hardgekookt zijn dat het eigeel eerder ‘eigroen’ is? Juist ja, dat wordt onze toekomst. Heerlijk.
wat mag je wel of niet eten tijdens zwangerschap

Lunch: van broodje met filet americain, carpaccio, rauwe ham naar… ja wat eigenlijk?

Een broodje bestellen of je lunch bedenken wordt even een stuk minder smakelijk. Bijna alle lekkere vleessoorten kun je vanaf nu van je menu schrappen. Dag broodje met filet americain. Dag broodje met carpaccio. Maar ook de minder ‘luxe’ varianten kun je wel op je buik schrijven. Denk aan salami, rauwe ham, parmaham en eigenlijk alle andere vleessoorten waar ‘ham’ bij staat.

wehkamp zwangerschapskleding sale banner

Nu ik er zo over na denk kun je tijdens je zwangerschap maar beter vegetarisch worden (als je dat al niet bent) dat scheelt je een hoop denkwerk. Maar ja, dan heb je weer kans op een ijzer tekort. Dat wil je ook niet. Moeilijk moeilijk. In ieder geval zijn de roodkleurige ‘vleeswaren vrienden’ van voorheen nu even de vijand en moet je overstappen op die saaie kipfilet, kaas (en dan natuurlijk 30+ niet 48+) of smeerkaas.

Rauw eten tijdens de zwangerschap?

Wat mag je wel en wat mag je niet eten als je zwanger bent?

Borrel: van toastje met gerookte zalm en plakjes serranoham naar vette mayonaise salades met droge kip

Wat is er nou lekkerder dan een heerlijk toastje met gerookte zalm, makreel, paling of een andere gerookte vis? Bijna niks. Maar dat mag dus niet meer. Dan maar een toastje met luxe Franse kaas? Uhm… niet als er ‘au lait cru of ‘gemaakt van rauwe melk’ op de verpakking staat.
rauw eten zwangerschap
Plakje worst dan? Nee dat mag ook al niet. En ook niet die overheerlijke serranoham die je tante uit Spanje heeft meegenomen. Tot overmaat van ramp moet je de wijntjes ook al laten staan. ‘Gezellig borrelen’ krijgt een behoorlijk saaie en nare nasmaak. Het enige wat erop zit is jezelf vol eten aan nootjes en chips, maar dan moet je er wel weer opletten dat je niet teveel zout binnen krijgt. En daarnaast moet je het ook maar doen met van vieze salades met teveel mayonaise en droge kip. Want een salade met vis kun je ook niet echt meer vertrouwen.

banner winkelpromo

Dinner: van botermals naar schoenzool

Eén van die overheerlijke zaterdagavond dinertjes die mijn man en ik wel eens hebben is een diner met ossenhaas, gebakken aardappeltjes en sla. Een traditie die ik van mijn ouders heb overgenomen: op zaterdag eten we ‘sjiek’. De ossenhaas bak ik natuurlijk hartstikke rare en aangezien we er iets van 15 euro voor 2 stukjes betalen, mag je ervan uitgaan dat ze heerlijk mals zijn. Bijna geen mes bij nodig. Heerlijk.

Maar straks wordt dat anders. Terwijl mijn man met het kwijl uit zijn mond zijn prachtig rood stukje vlees aansnijdt, zit ik daar met een stuk schoenzool. Ik verheug mezelf er nu al op. En dat bedoelde ik heel erg sarcastisch. Ik denk dat de ossenhaas in die negen maanden elke zaterdag compleet uitverkocht is. Hè toch…

Maar hé niet zeuren. Je bent wel zwanger!

Wat ik mezelf wel telkens ga bedenken als ik mijn groen gekookte eitje probeer weg te slikken, mijn zoveelste boterham met kipfilet eet, mijn 80ste nootje (ongezouten) in mijn mond stop of mijn schoenzool in kleine stukjes probeer te snijden:

IK BEN WEL ZWANGER! Want laat ik heel eerlijk zijn. Ik zou nu zelfs 9 maanden lang alleen maar schoenzolen eten, als dat betekent dat ik zwanger ben en een gezond kind op de wereld ga zetten.

Maar dat is nu nog niet geval. Dus ik ga nog even genieten van ‘rauw eten’ en alles wat half gekookt, half gebakken of gewoon hartstikke rauw is.
Wat ga jij missen tijdens de zwangerschap?

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Een reactie

  1. Emmy

Reageer

vadersschapsverlof 2019