sale kleertjes header
Zwanger Worden

Veel alcohol drinken vóór de zwangerschap is schadelijk!

Uit onderzoek blijkt dat aanstaande moeders die op een avondje uit veel alcohol drinken vóór de zwangerschap, daarmee schade kunnen aanrichten aan hun toekomstige baby. Dus ook als je nog niet zwanger bent. Wil je binnenkort zwanger worden, dan kan je maar beter geen tot weinig alcohol drinken. Met veel alcohol wordt dan bedoeld 5 glazen alcohol of meer op een avond, waarbij het alcohol promillage stijgt tot 0,8 of hoger.

beste zwangerschapstest direct bestellen banner

Veel alcohol drinken vóór de zwangerschap, kans op diabetes

Uit onderzoek van de Rutgers Universiteit in de Verenigde Staten is gebleken dat aanstaande moeders die dus bij een gelegenheid veel alcohol drinken, meer kans hebben dat hun kind op latere leeftijd diabetes krijgt.
Dus grote hoeveelheden alcohol drinken als je van plan bent om zwanger te worden, kan je maar beter niet doen. Je mag best alcohol drinken maar ‘Binge Drinking’ kan je maar beter achterwege laten.

Leider van het onderzoek professor Dipak Sarkar heeft bij ratten onderzocht wat het effect is van alcohol op de nakomelingen. Hij ontdekte dat baby ratten schade ondervonden, zelfs als hun moeders geen alcohol kregen tijdens de zwangerschap, maar alleen in de periode ervoor veel alcohol kregen toegediend.
Uitkomsten van het onderzoek naar alcoholgebruik voor de conceptie

‘De effecten van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap op een ongeboren kind zijn bekend. Meer kans op mogelijke aangeboren afwijkingen en leer- en gedragsproblemen,’ zei hij.
‘Wat echter nog niet bekend was, is dat veel alcohol drinken vóór de zwangerschap ook negatieve effecten heeft op de gezondheid van de baby. Het maakt je kind gevoeliger voor ziektes tijdens de volwassenheid.’

banner winkelpromo

Meer weten? Lees hier het complete verslag van de Rutgers University

alcohol zwanger worden

Ben jij ook minder gaan drinken toen je zwanger wilde worden? En jouw partner doet hij ook mee met het matigen van alcohol? Want ook voor mannen is het zo dat alcohol een negatieve invloed heeft op de kwaliteit van hun zaadcellen.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019