header banner hema
Nieuws

Ketodieet voor strak buikje na de zwangerschap

Het ketodieet is een ideaal dieet dat je na de zwangerschap kunt volgen. In samenwerking met HappyHealthy.nl is dit artikel tot stand gekomen. In deze blog kan je een samenvatting vinden van een uitgebreider artikel over het ketodieet dat je hier vindt.

babykamer laten verven banner

Wat is het keto dieet?

Door middel van het keto dieet breng je jouw lichaam in een staat van ´ketose´. Dit betekent dat je lichaam uitsluitend vet zal verbranden. Je lichaam doet dit als er geen glucose meer in je lijf zit. Want eerst wordt alle glucose verbruikt voor jouw lichaam overstapt op vet. Om in een staat van ketose te komen is het belangrijk om minder koolhydraten en suikers te eten en te drinken, zodat de koolhydraat voorraad opraakt.




Het grote verschil met het koolhydraatarm dieet zit hem in hetgeen waarop gefocust wordt. Bij het ketodieet wordt gefocust op vetrijke voeding en bij het koolhydraatarm dieet op het vermijden van koolhydraten. Omdat jouw hersenen de voorkeur geven aan glucose, zal dit eerst verbruikt worden voor je naar een optimale vetverbranding gaat.
keto dieet na zwangerschap

Waarom zou je een ketodieet volgen?

Lange tijd werd gedacht dat vetrijke en koolhydraatarme diëten slecht voor je hart en bloedvaten zouden zijn. Deze inzichten zijn veranderd, waardoor (gezonde) vetrijke voeding niet meer automatisch als slecht wordt gezien.

Door het keto dieet te volgen na de zwangerschap bereik je naast het verliezen van gewicht nog meer voordelen. Zo zullen pieken en dalen uit je voedingspatroon verdwijnen, waardoor je constant voldoende energie hebt en je geen futloze periodes meer zult hebben.

Lees in deze blog meer over: Afvallen na de bevalling! en afvallen als je borstvoeding geeft! Mag dat?.

prenatal banner weekaanbiedingen

De ene calorie is de andere niet

Wanneer je aan de slag gaat met gewichtsverlies, kijk je vaak vooral naar de inname van calorieën. Dit is volgens het keto dieet een fout, want de ene calorie is immers de andere niet. Er zit een groot verschil in het verzadigingsgevoel, dat bij eiwitten bijvoorbeeld veel hoger ligt.

Ook is de aanmaak van insuline belangrijk, bij vetten wordt veel minder insuline aangemaakt dan bij koolhydraten. Kies je voor koolhydraatrijke voeding? Dan is jouw insuline aanmaak hoger en ben je minder snel verzadigd waardoor je geneigd bent om meer te eten en sneller weer te gaan eten.

Voordeeldrogist Pampers banner

Vet verbranden door minder koolhydraten te eten bij een ketodieet

In het huidige voedingspatroon van de meeste mensen is de balans volledig zoek. Dit heeft onder andere te maken met het aantal koolhydraten dat we innemen. Door meer vet- en eiwitrijke voeding te eten kun je het aantal koolhydraten dat je eet verminderen. Daarmee verlies je automatisch gewicht.

Na afloop van een eventueel keto dieet is het goed om jouw dagelijkse voeding blijvend aan te passen. Dit hoeft niet zo sterk als tijdens het dieet zelf, maar wel gedeeltelijk zodat een jojo effect uitblijft. Door weinig koolhydraten, maar wel eiwitten, vet en groenten te eten, gaat je lichaam vet verbranden in plaats van koolhydraten.

Buikspieroefeningen na het verliezen van buikvet

Is het gelukt om voldoende buikvet te verliezen? Dan kun je aan de slag met buikspieroefeningen. Dit kun je zien als de ´finishing touch´ voor het strak trekken van jouw lijf. Door het trainen van de buikspieren kun je geen extra vet verbranden. Buikspieroefeningen doe je puur voor de vorm. Hoe minder buikvet je hebt, hoe sneller het resultaat van buikspieroefeningen er zal zijn.

Maar nog beter is om je hele “core” te trainen want de plaatselijke buikspieroefeningen hebben minder effect dan het trainen van de grote spiergroepen. Daarnaast moet je in het begin en na de zwangerschap goed opletten met het belasten van de buikspieren, lees daar meer over in de blog buikspieren trainen na zwangerschap.



Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019