“header
Bevalling

In no-time back in shape na de bevalling? Gebruik deze tips!

Er zijn een heleboel (beroemde) vrouwen die een paar dagen na de bevalling er weer fantastisch uit zien. Maar helaas gaat dat niet bij iedereen zo gemakkelijk. En dat hoeft ook niet. Jouw lichaam heeft een enorme prestatie geleverd, namelijk een prachtige, blakende baby. Daar mag je enorm trots op zijn. En dat die buik niet meteen plat is, dat is dan maar zo. Maar uiteindelijk wil je wel weer back in shape komen na de bevalling. Met de volgende tips gaat je dat zeker weer lukken.

beste babyfoon bol.com

Met deze tips ben je in no-time back in shape na de bevalling!

 1. Buikspieren

  Hier mag je echt niet eerder dan zes weken na de bevalling mee beginnen. Je buikspieren moeten eerst de kans krijgen om sterk te worden en op de juiste plek in je buik te liggen. Ze hebben nogal wat te verduren gehad met die grote babybuik. Start voorzichtig, een paar minuten om te voelen hoe het voelt. Doet het ergens pijn? Stop dan! Lees hier meer over buikspieren trainen na de bevalling.

 2. Eet gezond!

  Een dooddoener, ik weet het. Maar gezond eten werkt nu eenmaal het beste om je weer fit te voelen. Zorg dat je gezonde tussendoortjes in huis hebt en probeer de verleidingen zoveel mogelijk te weerstaan. Ben je slecht in verleidingen weerstaan? Zorg dan dat je geen verleidingen in huis hebt. Want, wat je niet in huis haalt, kan je ook niet op eten!

 3. banner winkelpromo
 4. Drink voldoende

  Minstens anderhalve liter water per dag heb je nodig om je lichaam gehydrateerd te houden. Maar meer is niet erg! Probeer zoete dranken zoals cola en sappen te minderen, hierdoor krijg je ongemerkt veel calorieën binnen.

 5. Wil je rustig beginnen met bewegen?

  Ga dan wandelen of zwemmen. Ga je voor de eerste keer wandelen na de bevalling? Houd er dan rekening mee dat je ook weer terug moet, dus loop niet meteen te ver. Durf je het al aan? Stap dan op de fiets. Lees hier meer over wanneer en welke sporten je mag doen na de bevalling.

Lees ook: Hardlopen na de zwangerschap. Tips om weer te beginnen.

oefeningen back in shape na zwangerschap

Oefeningen om back in shape te komen na de zwangerschap!

Als je begint met sporten na de bevalling is het belangrijk om te beginnen met oefeningen die je op twee benen doet. Zo voorkom je dat je (alsnog) last krijgt van bekkeninstabiliteit.

 1. Bekkenbodem

  Vlak na de geboorte kan je al beginnen met oefeningen voor je bekkenbodem om weer back in shape te komen na de bevalling. Deze oefeningen kan je ook tijdens de zwangerschap doen. Ga op de grond liggen en zet je voeten op de grond. Leg je armen naast je en lift je billen. Laat je bekken weer zakken en lift je billen. Op deze manier voorkom je dat je last krijgt van incontinentie. En je train meteen je bilspieren.
 2. Onderrug

  Je rug heeft heel wat te verduren gehad door het dragen van die zware buik. Er is een gemakkelijke manier om je rug weer sterk te maken en hierbij train je ook meteen je buikspieren. Ga planken op je handen, dus niet op je ellebogen.

  Zet je handen recht onder je schouders en zet je voeten zo ver mogelijk naar achteren. Houd spanning op je lijf, als een plank. Ga dus niet met je billen omhoog, maar zak ook niet door. Zet de timer aan en blijf zo lang mogelijk staan. Lukt het niet meer? Rust dan heel even en plank weer verder. Tot je timer 4 minuten aan geeft. Kan je vier minuten lang blijven planken? Dan is je onderrug weer sterk!

 3. Billen en benen

  Hiermee kan je na 9 weken beginnen. Doe lunges! Lopende lunges werken nog beter, maar daar moet je natuurlijk wel ruimte voor hebben.

 4. Nederland in Beweging!

  Ja, ik weet dat je nog geen 80 bent. Maar als onze oma’s van 80 het kunnen, dan kunnen wij het ook toch? Perfect om zo langzaam te beginnen met bewegen. Hier vind je de video’s.

Natuurlijk moet back in shape komen na de bevalling niet je hoofddoel zijn, zeker niet in de eerste weken. Geniet van je baby, ze zijn maar zo kort klein. Wees trots op je lichaam en werk langzaamaan naar je herstel toe. Geef je lichaam de rust die het nodig heeft, eet gezond en drink genoeg. Je wilt geen blessures oplopen omdat je te snel al aan het sporten bent geslagen. Die extra kilo’s raak je vast wel kwijt, als je er zelf klaar voor bent.

Lees ook het boek en onze “review van Killerbody van Fajah LourensActuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!