“banner
Nieuws

Uit onderzoek blijkt dat het jongste kind uit een gezin het vervelendste is!?

Heb jij ook altijd ruzie met je jongere broertje of zusje? Er is nu eindelijk bewijs dat dat niet aan jou ligt. Een onderzoek over het “birth order effect” van de Universiteit van Edinburgh wees uit dat jongste kinderen vaak het meest onhandelbaar zijn en dat hun oudere broers of zussen vaak “slimmer” zijn. Ik werd al vaak gewaarschuwd toen ik zwanger was van onze tweede dochter: ‘Wacht maar, deze wordt nog veel erger”. Hoe kan het en is het echt waar? Is het jongste kind uit een gezin echt het vervelendste?

banner beste luchtreiniger babykamer

Mijn ervaring met jongste kinderen

Mijn twee oudere broers zullen dit per direct beamen, aangezien ik de jongste ben. Ik kan mezelf er ook wel in vinden. Mijn gevoel zegt dat mijn ouders met mij als kind de meeste ‘moeite’ hebben gehad. Niet qua gezondheid of iets dergelijks, maar meer qua gedrag. Eigenwijs, tegen de regels aan trappen. Geen enkele opleiding leuk vinden en vroeg stoppen met school. Veel uitgaan en al het geld uitgeven. Zulke dingen.

Ik ben goed terecht gekomen hoor, maar ik was de jongste en de vervelendste uit het gezin. Denk ik. En dan hebben we nu zelf twee dochters. Onze oudste, Yinthe. At alles wat ik haar als baby voorschotelde, sliep met drie maanden door en heeft ons eigenlijk nooit wakker gehouden. Nu, baby twee, inmiddels ruim 8 maanden oud. Eet het liefst alles wat mama niet zelf gemaakt heeft en vindt het erg fijn om ’s nachts of heel vroeg nog even te laten weten dat ze er is. Zegt dit al iets? Geen idee, maar ze kijkt in ieder geval nog ondeugender uit haar ogen dan haar grote zus. Dat belooft wat!

disney+ banner

Waarom zijn jongste kinderen vervelender?

“Mama’s kleine lieverd”. Vaak worden de jongste kinderen meer verwend en meer gepamperd. Ze krijgen vaker hun zin en dit kan ik als jongste kind wel beamen. Ik kreeg meer dan mijn broers, maar dat kwam misschien ook door het leeftijdsverschil. En het feit dat mijn moeder weer werkte toen ik groter werd en er dus meer geld was voor leuke dingen.

Jongste kinderen zouden behalve meer verwend ook iets meer aan hun lot worden over gelaten. Ze krijgen meer vrijheid omdat de ouders al druk genoeg zijn met de andere kinderen. Ook zullen ouders makkelijker zijn omdat ze alles al eens meegemaakt hebben. Wist je dat van de jongste kinderen 40% meer in aanraking komen met justitie dan van oudste kinderen? (Bron)

Lees ook: Tips voor het krijgen van een tweede kind!

Ben jij zelf de jongste en is het herkenbaar?

Of misschien heb je juist wel jongere broers of zussen en herken je het helemaal niet. Voed jij je oudste en jongste kind anders op? Ik merk wel dat ik makkelijker ben. Bij onze oudste googelde ik alles, hoeveel ‘moet’ ze eten, wat mag wel, wat hoort niet? Nu heb ik dat veel minder. Ik weet inmiddels dat ze wel iets kunnen hebben en alles in het eigen tempo gaat. En ik ben nu wel heel benieuwd hoe we er over 10 jaar bij zitten. Zou ons jongste kind uit het gezin dan ook het vervelendste zijn?

luiers met korting banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!