luieraanbiedingen header
Nieuws

Beste luiers voor de pasgeboren baby!

Als ouder wil je altijd het beste voor je pasgeboren baby. Is het je eerste kind dan is echt alles nieuw en kijk je voor de geboorte al naar wat de beste luiers zijn. Dat zijn in elk geval diegene die de babybilletjes lang droog houden. Verder is het van belang dat de babyluiers comfortabel aanvoelen voor je baby en er geen belemmering is in de bewegingsvrijheid. Het is van Kruidvat luiers bekend dat deze aan de belangrijkste voorwaarden voldoen. Om te checken of dat specifiek ook geldt voor pasgeboren baby’s volgen hier de ervaringen en de resultaten van het testpanel.

cheezzbaby banner

Ervaring met Kruidvat luiers

Om de Kruidvat luiers te testen, is er gekeken naar de rekbaarheid, vochtabsorptie, comfort en milieuvriendelijkheid.

 • De rekbaarheid

  Het valt op dat de Kruidvat luiers zijn uitgevoerd met een handig rugelastiek. In de praktijk zorgt dit voor een goede aansluiting om het lijfje en dus een optimale pasvorm. Dat is belangrijk omdat elk babylijfje niet exact dezelfde vorm heeft.

 • Vochtabsorptie

  Het volgende punt in de test is de vochtabsorptie. De luiers zijn met drie absorberende kanalen uitgevoerd en dat zorgt in de praktijk voor een uitstekende vochtopname. De kern met drie kanalen nemen het vocht zeer snel op en er is sprake van een gelijkmatige verspreiding.
  Hierdoor blijven de babybilletjes langdurig droog en dat is ook in de nacht een uitkomst. Als de baby billetjes namelijk vochtig worden dan gaat de huid schuren en ontstaat er roodheid. Rode billetjes en luieruitslag door verkeerde luiers zorgt voor ongemak bij je baby.

 • verzwaringsdeken banner
 • Comfort van de luiers

  Het testpanel heeft verder gekeken naar het comfort. Hierbij is er aandacht besteed aan de zachtheid en soepelheid van het materiaal. Ze worden als heel zacht ervaren en zijn flexibel.

  Het valt ook op dat ze superdun zijn en wat dat betreft niet veel dikker zijn dan een onderbroekje. Het is niet altijd aan de buitenkant in te schatten of een luier verschoont moet worden. Dat is bij de Kruidvat luiers voor pasgeboren baby’s wel mogelijk, want deze zijn met een plasalarm uitgevoerd.

 • Milieuvriendelijkheid

  Tot slot is beoordeeld in hoeverre de wegwerpluiers van Kruidvat milieuvriendelijk zijn. Dit onderdeel komt in de testresultaten van het panel verderop aan de orde. Overigens speelt het gewicht van de pasgeboren baby een rol bij de keuze voor de juiste maat luier. De hiervoor genoemde eigenschappen zijn op alle typen luiers voor pasgeborenen van toepassing.

ervaring met kruidvat luiers

NewBorn luiers van Kruidvat

Kruidvat heeft voor pasgeboren baby’s verschillende maten beschikbaar. Het gaat hier om de NewBorn luiers van Kruidvat. Deze hebben twee verschillende designs in de verpakking. Dat is leuk om af te wisselen. De maten voor de pasgeborenen zijn afhankelijk van het gewicht van de baby.

De NewBorn Extra Small zijn geschikt voor pasgeboren baby’s met een gewicht tot drie kilogram. Dit is maatje 0 en die hebben veel andere merken niet in hun assortiment. De NewBorn Small luiers in maat 1 zijn te gebruiken voor pasgeborenen met een gewichtsklasse tussen twee en vijf kilogram.

Voor baby’s met een gewicht tussen drie en zes kilogram geldt dat de NewBorn Mini in maat 2 van Kruidvat te gebruiken zijn. De NewBorn luiers zijn in uiteenlopende verpakkingsgrootten verkrijgbaar. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een probeerverpakking voor een pasgeboren baby te kopen. De probeerverpakking in de vorm van een smallpack is verkrijgbaar voor de kleinste maatjes.

Daarnaast zijn er midpacks beschikbaar voor alle NewBorn luiers net als jumbopacks met uitzondering voor de maat NewBorn Extra Small. Dit laatste aangezien je kleintje te snel groeit voor een jumbopack en deze daarom niet nodig zal zijn.

luiers met korting banner

Resultaten van testpanel

Het testpanel komt op basis van de ervaringen en onderzoek tot de conclusie dat Kruidvat luiers de beste luiers zijn voor pasgeborenen met een perfecte pasvorm. De drie-kanalen absorptie houdt de billetjes gedurende lange tijd droog en het materiaal is soepel en zacht. Voor wat betreft het milieuvriendelijke karakter blijkt dat ze zijn gecertificeerd met het EU Ecolabel. Bovendien zijn ze met inachtneming van FSC geproduceerd.

Dat betekent dat er sprake is van een milieu verantwoorde productie. De Kruidvat luiers zijn niet alleen voor pasgeboren uitstekend geschikt, maar ook voor het milieu en duurzaamheid. Er is dan ook een verantwoorde keuze te maken om NewBorn luiers van Kruidvat te gebruiken.

Dat Kruidvat luiers tot de beste luiers te rekenen zijn, blijkt overigens ook uit de populariteit. Zo is uit eerder onderzoek gebleken dat in Nederland maar liefst 40% van de kinderen een Kruidvat luier draagt. Het testpanel vindt verder dat ze een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben. Genoeg reden dus om de Kruidvat luiers eens uit te proberen!luiers met korting banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019