“waterwipes
Baby

Twaalf rare dingen die moeders te horen krijgen!

Als je moeder bent lijkt het wel alsof iedereen zomaar alles tegen je kan zeggen. De moedermaffia is tegenwoordig een bekende term. Negatieve reacties op Instagram posts van bekende moeders zijn aan de orde van de dag. Het lijkt normaal te zijn om commentaar op elkaar te hebben. Er zijn nogal wat dingen die moeders te horen krijgen.

cheezzbaby banner

Twaalf rare dingen die moeders te horen krijgen!

 1. Ben je al weer zwanger?

  Terwijl je net een paar weken (of maanden) geleden bevallen bent en je buikje gewoon nog niet helemaal weg is.

 2. Wanneer komt de volgende?

  Blijkbaar is het standaard dat er na een baby altijd nog een baby komt. En is het ook heel normaal om daar naar te vragen, een paar dagen nadat je bevallen bent. Of na een jaar “want nu kan het wel weer toch?”

 3. Wilde je niet liever een…

  Het is schijnbaar niet leuk om voor de tweede (of derde, vierde, vijfde) keer een zoon te krijgen, of een dochter. Of je net zo lang door gaat tot je een baby van het andere geslacht krijgt, is er ook zo een.
 4. Bereid je maar voor, de tweede is nog erger

  Erger met alles, een tweede huilt meer, is eigenwijzer, slaapt slechter. Dus o wee, denk maar niet dat alles makkelijker wordt. Dat je alles maar weet, het wordt nog veel erger.

 5. Was het wel gepland?

  Zeker als je jong moeder wordt is dit een veel gehoorde opmerking. Maar ook als je juist wat ouder bent, of als je nieuwe baby een ‘nakomertje’ is.

 6. prenatal extra korting banner
 7. Je ziet er niet uit als een moeder

  Och nee, sorry. Wat moet ik aantrekken, een bloemetjesjurk? Moet ik een knot in doen en mijn make-up er af halen? Zeg het eens, hoe ziet een moeder er uit?

 8. Waar laat je de kinderen dan?

  Als je een dagje (of weekendje) weg gaat met vriendinnen. Dat kan toch niet zomaar, hoe doe je dat dan met de kinderen? “Nou, wat dacht je van hun vader?”

 9. Oh wat een luxe, parttime werken

  “ja, mega luxe dat parttime werken na de geboorte! Want het huishouden, de kinderen opvoeden en naar school brengen en al die andere dingen gaan gewoon vanzelf. Dus ik zit heerlijk de hele dag te Netflixen als ik ‘vrij’ ben.”

 10. Waarom huilt de baby zo?

  “Goeie vraag zeg, anders vraag je het hem even?”

 11. Als je twee kinderen met een relatief klein leeftijdsverschil hebt in een duo wagen.

  “Och wat leuk, een tweeling!”

 12. Wanneer je twee kinderen hebt die totaal niet op elkaar lijken.

  “Goh, verschillende vaders?”

 13. Tweeling

  Dat is handig, dan ben je mooi in een keer klaar.

Lees ook: Deze situaties herkennen alle (aanstaande) moeders!

Om nog maar te zwijgen over opmerkingen als “Hoe kan jij nou moe zijn? Je bent al twee maanden vrij!” tijdens je zwangerschapsverlof.
Heb jij nog meer voorbeelden van dingen die moeders te horen krijgen? Of heb je zelf wel eens een rare opmerking naar je hoofd gekregen?banner vitamine-D kind

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019