zorgbanner2021
Baby

Tips en ideeën om babyfoto’s te bewaren!

Mijn telefoon staat helemaal vol met foto’s van de kinderen. ‘Vroeger’ stonden er nog wel eens wat foto’s van vriendinnen op, of van een feestje. Maar tegenwoordig scroll ik voornamelijk door foto’s van mijn dochters, af en toe een bord eten of dat schattige babygeitje. Wat kan je doen met al die leuke foto’s van je kind, behalve ze op je telefoon laten staan? Hier vind je tips voor leuke ideeën om babyfoto’s te bewaren.

banner moederfiets fietsvoordeel

Tien tips en ideeën om babyfoto’s te bewaren!

 1. Bewaar niet alle foto’s van je kind!

  Je zult merken dat heel veel foto’s bijna hetzelfde zijn. Misschien heb je 100 keer geklikt om dat eerste lachje vast te leggen. Bewaar dan alleen de mooiste foto en niet die 99 andere. Ook foto’s die over- of onderbelicht zijn, of wazige babyfoto’s kan je beter meteen weggooien.

 2. cheezzbaby banner
 3. Online

  Gebruik een online opslag als back-up. Je moet er niet aan denken dat jouw telefoon of computer crasht en je alles kwijt bent. Als je de foto’s ook online opslaat, in ‘de cloud’ kan je ze nooit meer kwijtraken.

 4. Maak gebruik van een foto afdruk service

  Zoals bijvoorbeeld Klikkie. Zij helpen je herinneren om elke maand een aantal foto’s van je kind af te drukken. Deze kan je ‘ouderwets’ in een plakboek plakken en er zelf wat bij schrijven.




 5. De eerste keer

  Maak een fotoboek met alle eerste keren. En dan niet alleen het eerste badje, stapje en tandje. Maar ook de eerste schooldag, zwemles en logeerpartij.

 6. Maak een (bijzondere) collage

  Druk bijvoorbeeld foto’s af op magneten. Of op stickers. Bevestig de babyfoto’s ergens op en schrijf er de datum of locatie bij. Zo kan je het eerste (tweede, derde…) jaar van je kindje heel mooi vastleggen.

 7. prenatal banner weekaanbiedingen
 8. Washitape

  Ken je deze Japanse tape al? Leuk om je plakboeken mee op te vrolijken.

  Maar je kunt er ook perfect fotolijstjes van maken. Plak die lieve babyfoto’s op de muur van je trappengat, of andere plek in je huis. Met washitape maak je er leuke lijstjes om en zo creëer je een echt kunstwerk.

 9. ideeën om babyfoto's te bewaren

 10. Maak er maandboekjes (of kwartaalboekjes) van

  Je kunt bij veel winkels voor een paar euro een klein fotoboekje af laten drukken. Doe dit elke maand of elk kwartaal met de foto’s op je telefoon. Dan kan je die foto’s daarna doorschuiven naar je SD-kaart (of een andere opbergplek) en loop je nooit achter met je fotoboeken.

 11. Speciale fotolijst

  Er zijn speciale fotolijsten te koop zoals deze met twaalf vakjes. Zodat je het eerste jaar van jouw baby in een lijst kan samenvatten.

 12. Kurk

  Kan je niet kiezen tussen de foto’s van je kind of wil je vaak wisselen? Zoek een stuk muur in je huis wat ‘over’ is en behang dit met kurk! Zo kan je gemakkelijk de leukste babyfoto’s van dat moment op je muur prikken.

 13. Maak een fotoslinger

  Dit kun je doen door foto’s te laten afdrukken en letterlijk op de vlaggetjes van een slinger te plakken. Maar je kunt ook foto’s met kleine wasknijpertjes aan een lint hangen. Staat gezellig, ook in de kinderkamer.

Lees ook: Tips en ideeën voor geboortekaartjes ophangen!

Persoonlijk heb ik voor onze dochters allebei een ‘eerste jaar boek‘ ingevuld. Waar ik ook babyfoto’s in geplakt heb. Ook houd ik voor beide plakboeken bij, waar behalve foto’s ook knutselwerkjes, verjaardagskaarten en andere knipsels inzitten. Bij Myrah ben ik bezig met boek 1, voor Yinthe inmiddels in boek 3. Ik ben benieuwd hoe veel het er zijn als ze volwassen zijn! Heb jij nog meer leuke ideeën om babyfoto’s te bewaren? Deel ze dan met ons.



Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!