header banner hema
Zwangerschap

Deze situaties herkennen alle (aanstaande) moeders!

Mijn moeder vertelde me dat ik als peuter in de supermarkt heel hard: “Kijk mama, die heeft helemaal geen haar!” riep. De mevrouw in kwestie was inderdaad kaal en of dat door een ziekte kwam, of door chemo of iets dergelijks weet ik helemaal niet. Maar ik kan me voorstellen dat mijn moeder door de grond ging. En zo zijn er nog meer situaties die je als (aanstaande) moeder zeker zal herkennen!

hema rompers

Deze situaties herkennen alle (aanstaande) moeders!

 1. ”Nee mama, niet slaan!”

  Kinderen, je krijgt er zo veel voor terug. Ja, het schaamrood op je kaken, zo af en toe. Ze zeggen wat ze denken en doen wat er in ze op komt. Wat voor hele grappige maar soms ook best gênante situaties kan zorgen.

  Zo liep ik een keer met Yinthe in de supermarkt. Ze zat in het zitje van de winkelwagen, ik wilde de scanner pakken en mevrouw riep op dat moment: behoorlijk hard “Nee, mama, niet slaan!” Ik kon het nog opbrengen om heel droog “Nee, we zijn in de winkel, nu effe niet” te zeggen, maar ik heb wel eens relaxter door de winkel gelopen kan ik je vertellen.
 2. Opmerkingen over uiterlijk

  Als wij iemand zien lopen met een ‘bijzonder’ uiterlijk dan denken we daar iets van, misschien zeggen we het zachtjes tegen onze partner. Maar over het algemeen doen we dat tactisch. Kinderen niet.

  Zo riep ik dus heel hard dat de mevrouw voor ons geen haar had. Yinthe roept het ook gewoon als ze iets ziet wat haar opvalt. Gelukkig heeft dat tot nu toe nog niet voor hele beschamende momenten gezorgd en kunnen de meeste mensen er wel om lachen.
  “Kijk mama, die heeft hele mooie schoenen!” “Oooh, die heeft een Elsa tas.” “Mam, kijk eens, die heeft roze haartjes!” Valt ook weinig op aan te merken, want het was gewoon de waarheid. En er was niets gemeens aan, dus nog geen man overboord.

  Toch kan het natuurlijk best vervelend worden als de persoon in kwestie het hoort en de opmerking van je kind niet zo positief is. Zo was “Kijk mam, dat is een grote mevrouw!” nog behoorlijk tactisch, aangezien de dame in kwestie wel behoorlijk aan de dikke kant was. En gelukkig hoorde ze het niet.

 3. davitamon mamavitaal banner
 4. Mijn papa heeft een…

  Vroeg of laat komen alle kinderen in de fase dat piemels, billen, borsten, poep en plas heel interessant zijn. Ik nam onze dochter een keer even mee naar mijn werk waarop ze tegen een van mijn collega’s zei: “Mijn papa heeft een piemel!”
  Mijn collega glimlachte een keer en zei: “Ja, ik ook, en hij ook, en hij en hij.” Pff, dat kon erger.
  Ook stonden we een keer in de rij bij de kassa waar ze ineens “Mama, jij hebt grote borssies hè? En als ik groot ben krijg ik ook grote borssies, toch?”

Lees ook: Deze gênante momenten herkent elke zwangere vrouw!

opmerkingen van volwassenen over baby

Rare opmerkingen van volwassenen

Toch zijn onze kinderen niet de enigen die op zo’n manier uit de hoek kunnen komen. Volwassenen kunnen er ook wat van, en je zou toch verwachten dat ze iets wijzer zijn.

Een paar opmerkingen die je zomaar kunt verwachten als je zwanger bent en je buik een beetje zichtbaar wordt:

 1. ”Weet je zeker dat het er geen twee zijn?”
 2. Als je vrij snel weer zwanger bent: “Zo, was dat wel gepland?”
 3. Als je bijvoorbeeld al twee kindjes van hetzelfde geslacht hebt: “Oh, je gaat gewoon door tot je een jongetje (meisje) krijgt?”
 4. ”Nou, jij hoeft vast niet lang meer!” (Heel fijn als je net op de helft bent…)
 5. ”Zo, die buik is niet het enige dat groeit!” En dan iets hoger dan je buik kijken.

Ook commentaar wat volwassenen geven op je kind is niet uitzonderlijk

 1. Roze maillot, rokje aan, roze jas. Blauwe kinderwagen: “Ach, wat een schattig ventje.”
 2. Gezellige, gezonde, ronde baby: “Zo, geef jij room ofzo?!” “Nou, Hollands welvaren hoor.” “Die ziet er gezond uit!” Hoe zouden ze kijken als we dat tegen alle volwassenen die iets te zwaar zijn zouden zeggen?
 3. Als de baby een paar maanden is: “Wordt het al tijd voor een tweede?”

Zo zie je maar weer, onze kinderen kunnen er wat van. Maar zij zijn niet wijzer, en wij moeten ze leren wat ze wel en niet kunnen zeggen in het openbaar. En aan de reacties van sommige volwassenen te lezen is die opvoeding helaas niet bij iedereen gelukt. 😉

Lees ook: Twaalf rare dingen die moeders te horen krijgen!banner autogordel zwangere vrouwen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019