header luiers van pampers met 50% korting
Zwangerschap

16 Meest gênante zwangerschap momenten die elke vrouw meemaakt!

Tijdens de zwangerschap gebeurt er ontzettend veel in jouw lichaam. Een groot gedeelte heb je zelf totaal niet onder controle en dat veroorzaakt soms de meest gênante zwangerschap momenten. Wat je ook meemaakt als minder charmant moment: weet dat je echt niet de enige bent! En onthoud ook dat een zwangere vrouw nooit voor schut staat. Dat vind ik dan! Om je te laten zien dat je echt niet de enige bent en dat het misschien ook wel erger kan heb ik hier de meest gênante zwangerschap momenten voor je verzameld.

startersbox zwitsal banner

Wat zijn de meest gênante zwangerschap momenten die elke vrouw meemaakt?

Een gênant momentje meegemaakt? Wees nooit getreurd, je bent zwanger! Het is super normaal dat je minder charmante momenten meemaakt. Echt waar! Lees onderstaande gênante zwangerschap momenten maar eens. Je bent echt niet alleen!

 1. Vastzitten

  Je buik groeit met de week, het is dan totaal niet vreemd dat je soms iets te optimistisch bent. Heb jij ook wel eens vastgezeten tussen twee auto’s omdat je buik toch iets groter was dan gedacht? Je bent niet alleen!
 2. Grote bos haren

  Niet alleen op je hoofd krijg je een mooie bos met haren, ook down under groeit het lekker door. Want ja, met die dikke buik kun je natuurlijk niet zien waar je moet scheren. Let it go (of grow), het is puur natuur! Moest bij jou de verloskundige wat wegscheren voor de bevalling? Je bent niet de enige! Lees hier wat tips om het scheren tijdens de zwangerschap makkelijker te maken!

 3. Scheetkussen

  Is een scheetkussen nog niets bij het geluid dat jij soms kunt produceren? Of laat je misschien tientallen van die ‘silent killers’ per dag? Je weet wel, van die scheetjes die niemand hoort, maar zeker wel ruikt. Je bent echt niet alleen.

  Ik ken trouwens een verhaal van een zwangere dame die zo’n stinkscheetje liet in de supermarkt, dat ze er zelf zo misselijk van werd dat ze moest kosten en ook nog eens haar broek vol scheet. En dan dacht jij dat je een gênant zwangerschap moment had?

 4. winderigheid zwanger

 5. Poepen bij de bevalling

  Sommige vrouwen zijn er bang voor dat ze moeten poepen tijdens de bevalling. Maak jezelf daar alsjeblieft niet druk om: het is super normaal! Je bent mega hard aan het persen, dan kom er gewoon wel eens wat mee. Of wat dacht je van een flinke stroom diarree tijdens de zwangerschap? Jup ook dat is al een keer gebeurd! Dan maakt een drolletje niet meer zo uit toch?

 6. Vliezen gebroken of geplast?!

  Dat er soms wel eens wat urine mee komt tijdens een lachbui is heel normaal bij een zwangerschap. Maar de verloskundige bellen dat je vliezen zijn gebroken, terwijl later blijkt dat je gewoon keihard in bed hebt geplast, is toch wel iets anders. En ja… het is echt gebeurd!

 7. Stoel kapot

  Zwaartekracht is totaal niet je vriend tijdens de zwangerschap. Pas dus op met achterover leunen, want voor je het weet breekt de leuning af en kukel je achterover! Je zou niet de eerste zijn.

 8. banner billendoekjes waterwipes
 9. Niet meer overeind komen

  Om je alvast één gênant zwangerschap moment te besparen: ga niet met je zwangere buik in een zitzak zitten of een zachte bank of stoel. Geloof me: er moeten reddingswerkers ingeschakeld worden om je hieruit te hijsen.

 10. Alles vergeten

  Ik was echt vergeetachtig tijdens mijn zwangerschap. Hele gesprekken gingen langs me heen en ik vergat geregeld dingen die tegen me verteld waren. Best vervelend als je in één keer ook de namen van je vrienden gaat vergeten tijdens de zwangerschap of de naam van die ene nieuwe vriendin maar niet kan onthouden. ‘Sorry, hoe heet je nou ook alweer?’

 11. Alles kwijt

  Ik raakte 10 keer per dag alles kwijt, mijn man werd er gek van. Van autosleutels tot sokken en bh’s.

 12. genante momenten zwangerschap

 13. Seks dromen

  Ik had in mijn eerste trimester heel vaak spannende seksdromen. In mijn dromen was ik echt een sletje want ik deed het met jan en alleman. Iedereen behalve mijn eigen vent! Dit heb ik hem nooit verteld trouwens. SSSSttt!

 14. prenatal extra korting banner
 15. Hoog libido

  Kun je er tijdens je tweede trimester maar geen genoeg van krijgen? Vind je alles in één keer heel opwindend? Schaam jezelf niet, veel vrouwen zijn in hun tweede trimester wat geiler dan normaal. Tijdens je zwangerschap is alles beter doorbloed, dus ook je geslachtsdeel waardoor het extra gevoelig wordt. Dus ja, wat let je?!

 16. haargroei zwanger

 17. Overal haar

  Wat ik merkte tijdens de zwangerschap was dat er donkere haren gingen groeien op plekken waar ik ze nooit had gezien. Zoals onder mijn navel (die ik wat later in mijn zwangerschap er niet meer uit kon trekken omdat ik ze niet meer kon zien) en op mijn tepel. Jak!

 18. Ontoerekeningsvatbaar!

  Zwanger vrouwen zijn ontoerekeningsvatbaar, en stiekem is dat echt zo. Soms kom je niet meer bij van de slappe lach en een ander moment zit je te janken om een tv reclame. Je partner heeft het waarschijnlijk soms flink te verduren en soms schaam je jezelf voor je onredelijkheid. Ach, je bent zwanger, het is ècht normaal.

 19. ontoerekeningsvatbaar zwangerschap

 20. Gênant overgeef momentje

  Alle dames met flinke ochtendmisselijkheid zullen je bijstaan bij al je beschamende overgeef momentjes. In de supermarkt, in een restaurant of over je schoonmoeder heen (heeft zij ook weer nieuwe ergernissen): het is allemaal al voorgekomen. Neem dus altijd zakjes mee!

 21. Vreetbuien

  Mijn man vond mij een keer slapend op de bank terwijl ik omgeven was door verpakkingen van chips, chocolade, aangevreten tosti’s en muffins. Ik wilde het nog allemaal opruimen… Mega eetbuien, zijn dus ook heel normaal.

 22. Melkplekken

  Tegen het einde van je zwangerschap komt je melkproductie op gang en dat gaat soms niet onopgemerkt. Ik heb een keer met natte plekken staan afrekenen in de supermarkt. Natuurlijk zag ik het pas toen ik thuis kwam.

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Waarom ontstaan deze gênante situaties?

En? Herken je één of meerdere van deze gênante zwangerschap momenten? Ik kan me bijna niet voorstellen dat je er niet één ook hebt meegemaakt. Maar waarom hebben we eigenlijk deze gênante zwangerschap momenten?

Nou dat komt omdat ons lichaam in de ban is van zwangerschapshormonen. Deze hormonen veroorzaken vervelende lichamelijke kwaaltjes zoals misselijkheid, haargroei all over en pigmentvlekken. Het blijft trouwens niet bij lichamelijke kwaaltjes, door het hormoon oestrogeen ben je emotioneel ook wat instabieler en kun je vreetbuien krijgen.

Veel gênante zwangerschap momenten zijn dus te wijten aan de zwangerschapshormonen, maar lang niet allemaal. Vergeet namelijk niet dat jouw buik kolossaal wordt en je lichaam ruimte moet vinden voor je groeiende baarmoeder en baby. Dit gaat ten koste van andere organen denk bijvoorbeeld aan een blaas waar constant op gedrukt wordt waardoor jij 6 keer per nacht naar de wc moet. En daarnaast is het leven met een zware buik natuurlijk een stuk lastiger.

Kortom: alle gênante zwangerschap momenten komen echt door de zwangerschap. Ik vind dat je jezelf daarvoor NOOIT en TE NIMMER hoeft te schamen!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019