“babydeals
Beste babyproducten

Wat is de beste buggy voor op vakantie?

Oke, vakantie is misschien niet het eerste waar je nu aan denkt. Alle Corona maatregelen zijn weer aangescherpt en zelfs in de supermarkt wordt nu aangeraden om een mondkapje te dragen. Maar dromen mag, toch? En we zullen echt wel weer op vakantie kunnen. Ooit. Dan kun je maar beter de meest handige buggy klaar hebben staan. Maar wat is de beste buggy voor op vakantie eigenlijk? En waar moet je op letten bij de aanschaf? Je leest het hier!

unitedconsumer zorgbanner

Tips om op te letten bij de aanschaf van een buggy!

Als je de beste buggy voor op vakantie zoekt dan is een ding heel belangrijk: hij moet gemakkelijk mee te nemen zijn! Je zoekt dus een buggy die je gemakkelijk in kunt klappen. En ook handig; die klein op te vouwen is.

Daarnaast wil je dat het geen zware buggy is, we zoeken dus een lichtgewicht variant. Als je de zitting dan ook nog in ligstand kunt klappen is het helemaal perfect, dan kan je kindje onderweg lekker slapen. Een ligstand is uiteraard geen garantie voor slapen, helaas.
Wat ik zelf heel fijn vind is als de voorwielen vastgezet kunnen worden, zeker op zachte ondergronden, zoals het strand, is dit een fijne optie.

Vliegen met een buggy

Ga je met het vliegtuig? Klein in te klappen buggy’s (de zogenaamde paraplubuggy) mogen mee tot aan de gate en kunnen daar het vliegtuig in. Soms mogen ze ook mee aan boord, maar dat wordt vaak ter plekke bepaald en hangt af van de bezetting en/of de grootte van het vliegtuig.

Grotere wandelwagens moet je al bij het inchecken van de bagage inleveren. Als je dus geen paraplu buggy mee neemt als je gaat vliegen met een baby is het handig om een draagzak mee te nemen. Zo hoef je niet meteen na de check-in tot je aan boord van het vliegtuig gaat, met een kind op je arm rond te lopen.

Ga je op zoek naar een vakantie buggy? Persoonlijk zou ik niet een te dure buggy aanschaffen. Op vliegvelden wordt er niet zo voorzichtig mee omgesprongen. Na de vakantie belandde onze ‘vakantie-buggy’ in de kofferbak van de auto, voor korte stukjes. Als je echt gaat wandelen pak je waarschijnlijk toch je ‘echte’ wandelwagen.

banner stamcelbank 1

De vijf beste buggy’s voor op vakantie!

 1. Topmark Mika Buggy

  topmark mika buggy
  Dit is een veel gekochte topper en volgens ons de beste buggy voor op vakantie. Deze buggy heeft 5 standen, van slaap tot zit. Ook kan je de beensteun in twee standen verstellen. De voorwielen kan je vastzetten en de buggy is zo licht dat hij ook aan de fietsendrager kan. Dankzij de vering is het nog een comfortabele buggy ook!

  En voor de prijs hoef je het niet te laten. Je hebt zelfs de keuze uit vier verschillende kleuren. Klein minpuntje is dat de buggy niet echt geschikt is voor grotere kindjes.

 2. Born Lucky 5 standen Buggy

  born lucky buggy
  Van deze top vijf is dit een van de duurste buggy’s. Dat is ook wel te zien. De buggy heeft mooie ‘leather look’ handvatten, een ruime boodschappenmand en 360 graden draaibare voorwielen. Om je kindje comfortabel te laten zitten en liggen is de rugleuning in 5 standen te verstellen.

 3. Little World Buggy Marlin

  little worl marlin
  Ook deze buggy is in vier verschillende kleuren te koop. Hij is gemakkelijk in te klappen en vrij stevig. Deze paraplu buggy kan ook aan de fiets en mag dus ook mee tot aan de gate op het vliegveld. Hij kan helemaal plat in de slaapstand, dus de buggy is geschikt om een dutje in te doen.

 4. Bebies First Buggy Mutli Standen

  bebies first buggy
  Dit is echt een goedkope buggy. Hij is heel licht, heeft een verstelbare rugleuning en 5-puntsgordel. De buggy heeft een zonnekap en boodschappenmandje. Hij is gemakkelijk op te vouwen. Let wel op dat je deze buggy niet helemaal plat in de ligstand kunt doen. In de beoordelingen zeggen ouders dat hij wat slap aanvoelt, maar dat hij voor op vakantie prima zijn werk doet.

 5. X-adventure Xline Buggy

  x-adventure xline
  Deze buggy is lichtgewicht en heeft ergonomische handgrepen. Als enige buggy in deze rij met een extra (afneembare) uitvalbeugel. Hij is heel compact in te klappen, heeft een grote boodschappenmand en een grote zonnekap. In de beoordelingen geven ouders dat deze buggy ook voor lange mensen fijn is om achter te lopen.

Een compact in te klappen buggy is eigenlijk onmisbaar in elk huishouden met kleine kinderen. Gewoon, voor in de kofferbak of als je even op pad gaat. Om gemakkelijk mee te nemen als je met de fiets weg gaat, of om ook op vakantie met een baby comfortabel op pad te kunnen. Deze top 5 is volgens ons en andere gebruikers de beste buggy voor op vakantie. Alleen nog hopen dat we snel weer ouderwets op vakantie kunnen.

Lees ook: De beste kinderwagen kiezen! Waar let je op?

top 5 beste babyfoons banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!