“babydeals
Baby

Hoe kan je de baby beschermen tegen muggen thuis en op vakantie?

De zomer, een heerlijk seizoen, volgens veel mensen. Maar ook het seizoen van de mug, Voor jezelf al heel vervelend, maar voor je baby ook. Hoe kan je een baby beschermen tegen muggen? En als een baby toch onverhoopt gestoken is, hoe verminder je de jeuk van de muggenbulten?

beste babyfoon bol.com

Waarom moet je rekening houden met een baby en muggen op vakantie?

Een baby huidje is nog niets gewend. Dus behalve dat je je baby goed moet insmeren tegen de zon is het ook belangrijk om je kindje goed te beschermen tegen muggen. In Nederland hebben we het ‘geluk’ dat de mug vooral vervelend, maar niet gevaarlijk is.

Onze dochter zat compleet onder de muggenbulten, tijdens ons familieweekendje. Nadat ze naar beneden kwam om te vertellen dat er allemaal rare beestje in haar kamer zaten heb ik minstens 30 muggen vermoord voor ze haar bed weer in mocht. De volgende dag had het arme kind 48 muggenbulten, alleen op haar armen, benen en hoofd. Dat was heel vervelend, maar ze heeft er niets aan overgehouden. Maar als je dan in een land zit waar wel ‘gevaarlijke’ muggen rondvliegen piep je wel anders. Muggen brengen namelijk nog steeds ziektes als Malaria, Dengue en gele koorts over en is een van de meest dodelijke ziektes in de wereld.

banner billendoekjes waterwipes

Hoe kan je je baby beschermen tegen muggen op vakantie?

Als je op vakantie gaat wil je je baby goed beschermen tegen muggen. Op de slaapplek van je baby kan je dit doen door bijvoorbeeld een muskietennet. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je hebt speciale voor over de kinderwagen, of over het campingbedje. Zorg er altijd voor dat je een muskietennet op de juiste manier bevestigd, zodat je baby er niet in verstrikt kan raken.
Ook is het verstandig om voor een niet geïmpregneerd net te kiezen, als je baby het netje aanraakt en daarna zijn vingers in zijn mond stopt is dit niet schadelijk.

Als je op pad gaat is het handig om je baby te beschermen met anti-insecten producten. De meest bekende variant hiervan is DEET, maar dit is niet altijd geschikt voor baby’s. Zorg ervoor dat je een anti-muggen middel kiest dat past bij de leeftijd van je kindje. Er zijn tegenwoordig ook veel natuurlijke producten zonder DEET op de markt.
natuurlijk anti muggen middel baby zonder deet

En hoe voorkom je muggenbeten thuis?

Thuis kan je ervoor kiezen om op alle ramen en deuren horren te plaatsen. Ook hier heb je veel verschillende mogelijkheden. Je hebt magnetische horren, maar ook plisse horen of hordeuren. Het is maar net wat bij jouw huis en budget past. Het fijne aan een hor is dat je alles wel door kunt laten luchten. De ramen en deuren kunnen open blijven zonder dat de muggen naar binnen kunnen.

anti-muggen stickers babykamer

Anti-muggen stickers voor de babykamer!

Een potje citronella olie in de slaapkamer zetten houdt muggen ook op afstand. Ook bestaan er anti-muggen stickers voor de babykamer en anti-muggenlampjes voor in het stopcontact. Deze laatste zijn er ook in speciale babyuitvoeringen, die geen vieze of giftige luchtjes uitstoten. Ook handig voor mee op vakantie om je baby te beschermen tegen muggen.
Je kunt ook plantjes plaatsen waar muggen niet dol op zijn, denk aan rozemarijn, citroenmelisse of kattenkruid. Uiteraard op een veilige plaats waar je baby niet bij kan.
Wat doen baby last van muggenbulten

Wat kan je doen als de baby last heeft van muggenbulten?

Ik ben zo’n loedermoeder die nooit iets meeneemt op vakantie. En daar kwam ik tijdens dat weekendje weg dus achter. We hebben het halve dorpje afgezocht naar iets wat de jeuk van de muggenbulten kon verminderen. Uiteindelijk kocht ik een tube Prikweg, maar ik kreeg niet het idee dat dit ook maar enige prik weg nam.

Wat wel schijnt te helpen is een natte koude doek, dit verlicht de jeuk. Al kan je dit op een baby niet te lang laten liggen, want dan wordt je kindje hartstikke koud. Verkoelende gels zijn dus ook te koop, let er wel op dat deze geschikt zijn voor baby’s. En zorg ervoor dat je kindje het niet in zijn mond stopt, dus bij steken op handjes niet echt geschikt.

Tandpasta is ook zo’n middeltje van oma wat ook schijnt te werken. Neem dan wel grote mensen tandpasta en niet de zoete kindervariant. De menthol zorgt voor een verkoelend effect. Mijn moeder zei vroeger altijd dat ik een kruisje moest zetten met mijn nagel, maar ik kom er dus net achter dat dit de jeuk vervangt voor een tijdelijke pijnprikkel. Bedankt mam!

Er zijn dus best veel manieren om je baby te beschermen tegen muggen in dit fijne zomerseizoen. Zowel thuis als op vakantie. Maar het is sowieso altijd verstandig om wat bescherm- en verkoelingsmiddelen bij je te hebben 😉

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!