“header
Mamma

Tien dingen die alle nieuwe moeders doen!

“Ik word echt niet zo’n moeder die alles op Facebook zet!” Nou en of ik dat werd. Sterker nog, mede daardoor mocht ik gaan bloggen over mijn dochters. Maar dat is nog niks. Iedereen heeft een beeld van zichzelf als moeder, en vooral van hoe je het niet gaat doen. Toch zijn er dingen die alle nieuwe moeders doen. Of nouja, bijna alle.

beste babyfoon bol.com

Tien dingen die alle nieuwe moeders doen!

 1. Verliefd zijn op je eigen kind

  Voordat je zelf kinderen kreeg lachte je er hartelijk om. Om die ‘lieve’ baby, die toch echt niet zo knap was als dat zijn moeder vond.
  Maar jouw baby is wel echt knap. Kijk dan, die grote ogen. Die lieve haartjes, dat mooie mondje. Totdat je twee jaar later eens kritisch naar die babyfoto’s kijkt; eigenlijk had hij best wel een onderkin en gekke oren.

 2. Te veel foto’s maken

  Je hebt misschien wel een dure spiegelreflexcamera gekocht toen je zwanger was, om mooie foto’s van je kind te kunnen maken. Ondertussen plakt je telefoon aan je hand, want hey, die heb je toch altijd bij je. Die camera ligt stof te happen in de kast. Maar je hebt wel alles vastgelegd. Maar dan ook écht alles.

 3. Te kleine luiers

  3 Pakken maat 2, want de luiers zijn in de aanbieding. En dat je baby dan ineens iedere dag door lekt, en je met anderhalf pak blijft zitten omdat je plots beseft dat die luiers te klein zijn.

 4. Geen fotoboeken gemaakt

  “Ik ga dat echt goed bijhouden hoor, die fotoboeken”. Ja, een fotoboek van het eerste jaar misschien. Maar daarna blijven de boeken leeg, en je telefoon steeds voller. Tot het moment dat je kind van de basisschool gaat je ineens 12 jaar aan foto’s uit te pluizen hebt.

 5. Fietsenwinkel mamafiets banner
 6. De hele tijd over je kind praten

  Ook tegen vriendinnen die geen kinderen hebben. Terwijl je dat echt niet zou gaan doen, want je wist hoe vervelend je dat zelf vond toen je nog geen kinderen had. Maar ja, dat eerste tandje is toch wel een ding hoor. En dat ze gisteren zelf haar fles vast hield wil toch ook iedereen weten? Ja toch?

 7. Twijfelen, twijfelen, twijfelen

  “Doe ik het wel goed?” “Heeft ze het niet te warm?” “Had ik dat wel moeten doen?” “Werk ik niet te veel?” Twijfelen. We doen het allemaal, zeker de eerste periode en zeker bij een eerste kindje.

 8. Googelen

  Je weet dat je het niet moet doen. Maar toch. “Rode vlekjes op de rug”, “eetschema baby 4 maanden” ze zijn echt terug te vinden in de zoekgeschiedenis. Ook bij mij, en ja, ook bij onze tweede baby. Gelukkig weet ik dat ik niet alles moet geloven en lees ik dus alleen wat me uitkomt. Maar echt, twijfel je over de gezondheid van je baby? Bel de dokter, en ga NIET googelen.

 9. Gebruiksaanwijzingen maken voor de oppas

  En dan niet alleen als het je buurmeisje van 16 is terwijl de baby toch niet wakker wordt. Maar ook voor je moeder, die jou en je 2 broers heeft grootgebracht.

 10. Te veel kleertjes kopen

  Ja ik weet het, je hebt nooit kleertjes te veel. Nou, ik wel. Stapels broekjes, rompers en shirtjes in de kast in maat 68. En je trekt ze uiteindelijk alleen de dingen aan waar dat hoofd wel gemakkelijk doorheen past, en waarvan die mouwen niet zo irritant strak zitten. Echt, een kwart van de stapels kleertjes die ik heb was genoeg geweest. Ook na drie keer spugen, een spuitluier en een dag niet wassen.

 11. Alles schoonmaken

  “O jee, een kattenhaar. Snel, stofzuigen, handjes schoonmaken. Hij zit toch niet in haar mond?!” Vaak ben je in het begin enorm aan het schoonmaken. Boxkleed in de was na een mondje teruggegeven melk. Elke dag het bedje verschonen. Stofzuigen na elke kruimel. Je wordt er vanzelf makkelijker in, zo’n boxkleed kan ook prima op de kop. En als ze gaan kruipen is een kattenhaar “goed voor de weerstand”. Anders word je gillend gek.

Zeg eens eerlijk, welke dingen die alle nieuwe moeders doen heb jij gedaan? Of trek jij je nergens iets van aan en doe je gewoon wat jou het beste lijkt? Groot gelijk hoor, je moeder instinct heeft negen van de tien keer toch gewoon gelijk!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!