banner header biostime 2
Zwangerschap

Zo geniet je van de zwangerschap: De voordelen van zwanger zijn!

De ene vrouw vindt het heerlijk om zwanger te zijn. De ander vindt er stiekem niet zoveel aan. Ik vond het vooral heel lang duren. Wat zijn jouw gevoelens omtrent zwanger zijn? Geniet je hiervan of leef jij eigenlijk niet zo op die roze zwangerschapswolk? Mocht je net zoals ik soms vergeten te genieten van je zwangerschap, dan heb ik hier alle voordelen van een zwangerschap op een rijtje gezet in mijn blog: “Zo geniet je van de zwangerschap!”.

banner moederfiets fietsvoordeel

Voordelen van zwanger zijn

Als mensen aan mij vragen: ‘Hoe gaat het?` Dan merk ik dat ik al snel wat dingen ga benoemen die niet goed gaan. Vaak sluit ik dan af met de woorden: ‘Nog …. Weken te gaan. Het duurt nog wel lang hoor’. Ik denk dat het met name mijn ongeduld is dat ervoor zorgt dat ik minder geniet van mijn zwangerschap. Elke dag verlang ik steeds meer naar het moment dat ik ons kleine meisje in mijn armen kan nemen.

wehkamp zwangerschap

Ik ben alleen maar bezig met de eindbestemming en vergeet te genieten van de reis.

Daarom heb ik mezelf gedwongen om eens stil te staan bij alle voordelen van zwanger zijn. En ik kan je zeggen: dat zijn er eigenlijk best veel!

 1. Je hoeft niet op dieet

  Als je net zoals ik al een miljoen keer een dieet hebt gevolgd en altijd met je gewicht bezig bent, dan is zwanger zijn een hele fijne en lange ‘dieet-pauze’. Natuurlijk moet je de zwangerschap niet als excuus gebruiken om jezelf vol te proppen. En natuurlijk moet je nog steeds gezond eten, maar je hoeft in deze 9 maanden geen gewicht te verliezen. Je hoeft jezelf niet uit te hongeren, maar gewoon lekker eten wat je lichaam nodig heeft.
 2. Je hebt altijd een smoes

  Hoe vaak heb jij de ‘ik ben zwanger smoes’ al gebruikt? Soms is het wel handig hoor, je kunt ook gewoon overal lekker op tijd afhaken, want ja: je bent zwanger en moe. Even geen zin om te stofzuigen of een andere taak uit te voeren? Gebruik je ‘zwangerkaart’.

 3. Je hebt altijd iemand om tegen te praten

  Ken je dat, dat je soms even tegen iemand moet praten maar je bent of alleen, of diegene die in de buurt zijn, zijn niet de juiste personen. Je hebt dan altijd nog je baby waar je tegen kunt praten zonder dat je het gevoel moet hebben dat je jezelf moet laten opnemen. Sterker nog: vanaf de 19de week kan je baby horen in je buik en is het juist goed om hem of haar zo vaak mogelijk je stem te laten horen.

 4. Zo geniet je van de zwangerschap! Roos benoemt de voordelen van zwanger zijn zodat je er lekker van kunt genieten ook tijdens de mindere momenten.

 5. Dag strak correctieondergoed

  Je hoeft nu niet meer je buik in te houden of jezelf te persen in correctieondergoed. Je bent namelijk zwanger en er is geen broekie die dat kan corrigeren. Trouwens: je hebt het ook niet nodig, want die rollen op je buik zijn nu mooi strakgetrokken.
  Halleluja!

 6. Je partner doet eerder klusjes voor je

  In die 20 weken dat ik zwanger ben, heb ik mijn man al zover gekregen dat hij alle dweilklusjes van me heeft overgenomen en vaker boodschappen doet. Heerlijk! Straks als ik wat moeilijker van de bank af kan komen, zal hij ook vast met alle liefde wat drinken voor me halen of iets lekkers.
  Herkenbaar?

 7. Je mag overal ongegeneerd om huilen

  Voorheen zat ik mijn tranen altijd terug te dringen als ik iets zieligs zag in een film of serie. Nu doe ik dat niet meer. Niet dat het me nu überhaupt zou lukken. Als ik nu weer eens een traantje ergens om laat dan heb ik daar compleet vrede mee. ‘Het zijn de hormonen.’ Lees ook: 8 dingen waar je om huilt tijdens zwangerschap.

 8. Je krijgt overal een VIP behandeling

  Mensen staan voor je op in de bus, je mag altijd als eerste kiezen en bij je familie staan ze je nog net niet druiven te voeren terwijl je wordt toegewaaid door palmbladeren. Heerlijk!

 9. Niemand kijkt raar als je wat extra’s eet

  Tweede stuk taart op een verjaardag? Nog een beetje extra avondeten? Iets te veel gegeten tijdens een borrel? Je hoeft jezelf nu totaal niet meer schuldig te voelen, of te denken dat je overkomt als een mega vreetzak. Je bent zwanger, mensen snappen dat je iets meer eet.

 10. Lekker veel shoppen

  Ik heb al vaker naar die mega schattige babykleertjes gekeken wanneer ik een cadeautje kocht voor iemand anders. Nu mag ik zelf eindelijk wat van die super schattige babykleertjes kopen! En daarnaast kan ik ook wat leuke zwangerschapskleding voor mezelf kopen, en heerlijk bezig zijn met het inrichten van de babykamer.

 11. Jouw haar wordt lekker dik en je huid straalt

  Een stralende gloed heb ik volgens mij niet echt, maar ik merk wel dat mijn haar nauwelijks uitvalt. Zwangere vrouwen hebben altijd een heerlijke dikke bos met haar, sterkere nagels en een mooie huid. Als dat geen mega voordeel is!

 12. Lees ook: Hoe je lichaam verandert tijdens de zwangerschap!

  wehkamp zwangerschap
 13. Je bent 9 maanden niet meer brak

  Oké het is niet altijd leuk dat je alle wijntjes, biertjes en cocktails aan je voorbij moet laten gaan. Maar het allergrootste voordeel is dat jij de volgende dag gewoon weer fris en fruitig bent. Ik vind het heerlijk om even niet meer brak te zijn.

 14. Je mag relaxen zonder schuldgevoel

  Als je zwangerschapsverlof start mag je ongestoord (mits je kinderen hebt) relaxen en het rustig aan doen. Hallo Netflix! Je hoeft jezelf totaal niet schuldig te voelen als je al 3 uur lang series zit te kijken. Geniet zoveel mogelijk van de rust zolang het nog kan!

 15. Je kunt nog betrekkelijk goed slapen

  Mijn nachten zijn wel lichtelijk gebroken omdat ik minstens 4 keer naar de wc moet, maar dat is in een minuutje gepiept. Ik hoef niet te voeden en kan nog redelijk goed slapen en uitslapen. Dat is straks natuurlijk afgelopen.

 16. Je hebt nog veel tijd met zijn tweeën

  Dit is mijn eerste zwangerschap en ik besef steeds meer dat dit de laatste maanden zijn die we nog met zijn tweeën kunnen doorbrengen. De komende tijd gaan we dus heerlijk genieten van onze quality time.

 17. banner babypark sale
 18. Je zit midden in een groot wonder

  Als je erover nadenkt, is het echt niet niks hoor: zo’n zwangerschap. Je bent op dit moment gewoon bezig met de creatie van een nieuw leven. Hoe bizar! Hoe mooi dat jouw lijf dit kan? Alleen de gedachten dat je met iets wonderbaarlijks bezig bent, is eigenlijk het mooiste, grootste en meest belangrijke voordeel dat er bestaat! Daarom geniet van je zwangerschap!

Lees ook: Dingen die je kunt doen in het derde trimester!blije doos banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!