“waterwipes
Mamma

Badmode kopen na je bevalling?

Voor veel vrouwen is badkleding kopen sowieso geen hobby. Maar na de zwangerschap en jouw bevalling kan het shoppen van een nieuwe bikini of badpak ook een zware bevalling zijn. Maak het jezelf niet te moeilijk en wees vooral niet te hard voor jezelf. Alleen zo overleef je badmode kopen na je bevalling!

disneybanner

Body positivity en fatshaming! Mag je nog onzeker zijn?

We worden aan de ene kant doodgegooid met het ideaalbeeld van de vrouw: lange benen, goede taille, slank en mooie borsten. Maar aan de andere kant komen er steeds meer ‘volle’ modellen en heeft de gemiddelde vrouw inmiddels maatje 42. Het is hip om ‘body positive’ te zijn, maar dat is niet zo gemakkelijk vlak na de zwangerschap. Tenminste, niet voor iedereen.

Neem er genoegen mee dat je lichaam is veranderd. Ga je snel na de bevalling op zoek naar een bikini (omdat je op vakantie gaat bijvoorbeeld)? Houd dan in je achterhoofd dat dit niet het eindstation is. Jouw lichaam heeft tijd nodig om weer ‘terug in model’ te komen. En misschien heb je een doel waar je naartoe wilt werken. Kies dus iets wat op dit moment bij je lichaam past en niet wat bij je einddoel past!

Lees ook: Grote borsten gekregen door zwangerschap? Zo lijken ze kleiner!
Welke badmode past bij welk lichaam?

Heb je kleine borsten? Dan kan je kiezen voor een push-up, maar ook triangel of halter bikini’s geven dat effect. Bij grote en zware borsten kan je beter gaan voor een stevige top met bredere bandjes.

Ben je onzeker over je buikje? Kies dan voor een hogere tailleslip, of voor een badpak van stevige stof met (diep) decolleté. Korte benen kan je langer laten lijken met een hoog uitgesneden broekje. Heb je weinig taille? Kies dan een badpak met riempje.
Onzeker over je figuur? Probeer eens shapewear. Een corrigerend badpak kan je echt een boost geven en net dat beetje zelfvertrouwen dat je nodig hebt.

banner billendoekjes waterwipes

Vijf tips voor badmode kopen na de bevalling!

 1. Laat je helpen!

  Ga winkelen op een minder drukke dag en neem er de tijd voor. Vraag de verkoopster om je te helpen. Zij heeft er kijk op, weet wat bij je figuur past en kan je helpen met de juiste maat badmode.

 2. Laat de maat los!

  Had je altijd een maatje M? Laat het los! Kies voor badkleding die goed zit, ongeacht welke maat er op het labeltje staat. Je ziet er beter uit in een XL die goed aansluit dan in een M die veel te strak zit. Die maat zit voornamelijk tussen je oren.

 3. Trek je niks aan van het tl-licht!

  Prent dat van tevoren even goed in je hoofd. Paskamerlicht is vaak allesbehalve flatteus. Let niet op de kleur van je huid, van die putjes in je benen of die streepje op je buik. Die zitten er nu eenmaal. Kijk naar de badkleding, daar draait het om. Kortom: kijk naar het totaalplaatje.

 4. Schrijf de bikini niet meteen af

  Tenminste, je oude bikini wel, maar niet alle bikini’s. Liep je altijd in kleine bikini’s met strikbandjes? Daar ga je je nu misschien niet al te fijn in voelen.

  Maar er zijn zo veel soorten bikini’s dat je echt niet meteen een badpak aan hoeft (hoewel dat ook geen straf is tegenwoordig). Houd niet te veel vast aan wat je vroeger droeg. Probeer iets nieuws!

 5. Kies niet veilig voor zwart

  Hoewel zwart voor gewone kleding altijd een goede keus is, is dat bij badmode anders. Vaak zorgt zwart er juist voor dat je huid er minder goed uitziet, bleker dan anders. Omdat je zwarte bikini ‘saai’ is, zullen mensen juist eerder naar jou kijken dan naar je badkleding. Dus kies wel voor kleur en prints. Want het leidt juist af.

Wees dus vooral een klein beetje lief voor jezelf! Je lichaam heeft een topprestatie geleverd. Een baby gedragen, laten groeien en op de wereld gezet. Het is helemaal niet gek dat je er nu even niet op je best uitziet. Maar dat neemt niet weg dat je er mag zijn, dat je met opgeheven hoofd over dat strand mag lopen, in je nieuwe badkleding met een prachtige baby op je arm. Dus ga ervoor! Stap die kleedkamer in en koop jouw nieuwe badmode na je bevalling!

Lees ook: 12 Tips om naar het strand te gaan met je baby!tips baby fotoboek maken eerste jaar albelli

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!