luieraanbiedingen header
Mamma

Bevallen in de zomer? Zo maak je jouw huis zomerklaar!

Ben je uitgerekend in de zomer? Dan is het goed om op tijd je huis zomerklaar te maken. Want wie weet, misschien krijgen we dit jaar weer zo’n lange hittegolf, dan is het goed dat je ervoor zorgt dat je hier zo min mogelijk last van hebt. Gebruik de energie van je nesteldrang dus maar om de handen uit de mouwen te steken! Hoe zorg jij ervoor dat je zomerklaar bent?

beste babyfoon bol.com

Bevallen in de zomer

Ga je bevallen in de zomer? Aan de ene kant heerlijk, want je kunt na de bevalling lekker met je kindje gaan wandelen en genieten van het mooie weer. Maar toch is in de zomer bevallen niet altijd ideaal, zeker niet als het erg warm is. Zwanger zijn met warm weer is trouwens ook niet echt een pretje.
Naast alle tips die je straks krijgt om je huis zomerklaar te maken, is het ook goed om ervoor te zorgen dat jijzelf een beetje zomerklaar bent. Dit geldt voor tijdens je zwangerschap, maar ook als je gaat bevallen. Bevallen in de zomer? Denk dan alsjeblieft aan de volgende punten:

 1. Drink voldoende

  Voldoende drinken is ontzettend belangrijk om te voorkomen dat je uitdroogt. Dit is belangrijk tijdens je zwangerschap, maar ook erna en zeker als je borstvoeding geeft. De richtlijn is minstens 1,5 tot 2 liter vocht per dag.

 2. Houd rekening met veel zweet

  Als je bevalt in de zomer zal je flink gaan zweten na de bevalling. Niet alleen omdat het heet is, maar ook omdat je al dat vocht dat je vasthield gaat verliezen. Sta er niet van te kijken als je voor de derde keer die dag een schoon truitje aan moet doen.

 3. Kleertjes.com korting banner
 4. Let op je autobekleding

  Staat je auto in de zon? Houd er dan rekening mee dat de autobekleding heel heet kan worden. Leg hier dus een lichte doek of handdoek op. Hetzelfde geldt voor het autostoeltje!

 5. Schaduw is je beste vriend

  Ga niet met je zwangere of herstellende lichaam pal in de zon liggen, want dat vraagt gewoon iets te veel van je lichaam. Vertoef lekker veel in de schaduw. Dat is overigens ook beter voor je baby.

 6. Leg een voorraad ijsblokjes aan

  In de zomer is het heerlijk om op ijsblokjes te zuigen of je kiest voor een waterijsje. Dit is ook prettig tijdens de bevalling.

 7. Plantenspuit als verfrissing

  Heerlijk om in je gezicht te spuiten!

 8. Voetenbadje

  Last van opgezwollen voeten? Een voetenbadje met eucalyptus kan verlichting bieden. Verkoelende voeten-gels kunnen ook helpen.

 9. Huis zomerklaar

  En als laatste, zorg dat je huis zomerklaar is zodat je zo min mogelijk last hebt van de hitte, insecten en andere ongemakken!

nesteldrang zomer huis schoonmaken

6 Tips om je huis zomerklaar te maken

De laatste jaren lijkt het alsof het steeds warmer wordt in de zomer. De eerste week is dat best lekker, maar daarna begint het toch wel wat vervelend te worden. Je huis is veel te warm, je kan niet slapen van de muggen en buiten word je constant belaagd door wespen, vliegen en andere insecten. Er bestaat een kans dat het deze zomer weer behoorlijk heet gaat worden.
Maar maak je geen zorgen, met onderstaande tips maak je jouw huis zomerklaar en ga je koel en ontspannen de hitte in.

airco goede nachtrust banner
 1. Fris huis

  De allereerste stap in zorgen dat je huis zomerklaar is, is een airco kopen. Alleen een goede airco kan ervoor zorgen dat het in huis behaaglijk koel blijft en dat scheelt enorm. Denk aan beter kunnen slapen, niet constant zwetend op de bank zitten en jezelf minder sloom voelen. Het is soms een kleine investering, maar je krijgt er zeker veel voor terug.

 2. Goede raamdecoratie

  Als het buiten warm is, wil je de warmte buiten houden. Dé manier om dit voor elkaar te krijgen is goede raamdecoratie. Kies bijvoorbeeld voor zonwering of binnenzonwering die een extra laag hebben om de warmte buiten te houden. Mooie binnenzonwering geeft je huis meteen een nieuwe uitstraling!

 3. Koelste kamer opzoeken

  Als je zwanger bent is het verstandig uit te vinden wat de koelste kamer in huis is. Na je bevalling kan je deze kamer afstaan als babykamer voor de baby.

 4. Horren

  Heb je al goede horren in huis? Goede horren voorkomen dat insecten en vooral muggen je huis onveilig gaan maken. Wel zo prettig voor de nachtrust.

 5. Pak ongedierte aan

  Heb je erg veel last van ongedierte, doe hier dan op tijd wat aan. Zijn er bij jou bijvoorbeeld flink wat wespen, dan is de kans groot dat er ergens een wespennest is. Je kan het wespennest verwijderen door professionals te bellen. Dit is zeker verstandig met een baby in huis.

 6. Nieuwe frisse look

  Ach, nu je toch bezig bent met je huis zomerklaar maken, kun je meteen je interieur wat opfrissen. Dit kan heel simpel door wat nieuwe kussenhoezen om je bestaande kussens te doen, wat nieuwe planten te kopen, paar nieuwe vazen/potjes/kaarsjes aan te schaffen en misschien is het wel tijd om die ene saaie muur op te vrolijken met een kleurtje, foto’s of een leuk schilderij.cheezzbaby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!