“babydeals
Baby

Welke raamdecoratie voor de kinderkamer is het meest geschikt?

Als er een kleintje op komst is dan moet er heel veel gebeuren in huis. De grootste klus is misschien wel de babykamer maken en inrichten. Er is zoveel keus! De meeste mensen kijken voornamelijk naar de kleur van de muren, meubels en decoratie, maar vergeet niet het belang van goede raambekleding voor de kinderkamer! Raamdecoratie voor de kinderkamer moet namelijk niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel!

Kleertjes.com korting banner

Raamdecoratie voor de kinderkamer uitzoeken

Door alle drukte van het verzamelen van de baby uitzetlijst en het kopen van meubels, zou je bijna vergeten om goede raamdecoratie voor de kinderkamer te kopen. Geheel onterecht is raambekleding altijd een beetje een “ondergeschoven kindje” bij de inrichting, terwijl het eigenlijk best wel belangrijk is.

Raamdecoratie kan niet alleen bijdragen aan de sfeer van de kinderkamer, het zorgt er ook voor dat je baby goed en veilig kan slapen en het houdt de kou en hitte buiten. In ieder geval: als je goede raamdecoratie hebt. Door al deze belangrijke voordelen van goede raamdecoratie, is het handig om van te voren te bedenken wat je voor de ramen wilt hangen.
Denk bijvoorbeeld eens na over de volgende punten:

  1. Gordijnen, rolgordijnen of plisségordijnen?

    Voordat je op stap gaat, is het handig als je weet wat voor soort raamdecoratie je wilt. Gordijnen zijn erg mooi en stijlvol, maar nemen wel meer ruimte in beslag en zijn niet geschikt voor alle ramen. Rolgordijnen zijn praktisch en geschikt voor draairamen en kiepramen.

  2. Verduisterend of semi transparant?

    Nog een belangrijke keuze die je moet maken. Kies je voor verduisterende raamdecoratie voor de kinderkamer of voor semi transparant?

  3. Neutraal of eyecatcher?

    Wil je de raamdecoratie voor de kinderkamer neutraal houden omdat de rest van de kamer al een vrolijke boel is of wordt het juist een eyecatcher? Als je hierin een keuze maakt, kan je gerichter zoeken qua kleur en dessins.

Lees ook: Kies ook voor dit mooie fotobehang voor de kinderkamer!

soorten raamdecoratie voor de kinderkamer

Soorten gordijnen op maat voor de babykamer

Gordijnen passen erg goed als raamdecoratie in de kinderkamer. Gordijnen geven de kamer een warm en knusse uitstraling en staan prachtig bij grotere ramen. Zorg er wel voor dat je gordijnen koopt van goede kwaliteit. Deze zijn sterk, isolerend en geluiddempend.

Wil je verduisterende gordijnen zodat je baby in de zomer geen last heeft van het licht? Kies dan voor gordijnen met een extra verduisterende voering. Bij Veneta vind je kwalitatieve overgordijnen die zeer sterk zijn en daarnaast ook nog eens hartstikke mooi. Aangezien je de keuze hebt uit meer dan 200 kleuren, zit er vast een passende kleur bij voor jouw kinderkamer!

banner billendoekjes waterwipes

Rolgordijn kinderkamer verduisterend op maat laten maken

Zoek je raamdecoratie voor de kinderkamer voor een kiepraam of draairaam? Of heb je niet zoveel ruimte? Dan is een rolgordijn een prima keuze! Aangezien ieder raam weer anders is, is het verstandig om ervoor te zorgen dat je een rolgordijn op maat kunt bestellen. Het voordeel van rolgordijnen is dat ze praktisch zijn in gebruik.

Denk bijvoorbeeld aan schoonmaken en je kind kan er later niet in gaan hangen. Ook voor rolgordijnen geldt dat het belangrijk is goede kwaliteit te nemen. Hoe dikker en sterker de stof, hoe meer het isoleert.

Vroeger moest je opletten dat het koord van het rolgordijn niet in de buurt van het bedje hing en dat deze niet langer was dan 1 meter! Tegenwoordig worden de koorden van alle kwalitatieve raamdecoraties geleverd met een kind veiligheidssysteem. Blijft er iets achter het koord hangen? Dan schiet deze direct los. Verstikkingsgevaar of andere ongelukken worden daardoor voorkomen en dat is een geruststellende gedachte voor “aanstaande”ouders.

plissegordijnen voor de kinderkamer

Plissegordijnen voor meer sfeer

Als laatste kan je als raamdecoratie voor de kinderkamer ook kiezen voor plissegordijnen. Deze gordijnen bestaan uit een laagje stof die zich als een soort van harmonica opvouwt.

Je kunt kiezen voor verduisterende plissegordijnen, maar er zijn ook semi transparante versies. Deze zijn ideaal voor wanneer je toch wat zonlicht in het kamertje wil laten. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van plissegordijnen en overgordijnen of rolgordijnen met overgordijnen. Kies overgordijnen in een verduisterende voering om de kamer extra donker te maken en maak de kinderkamer direct een stuk sfeervoller.

Wat bijzonder is bij plissegordijnen is dat je een top down bottom up variant hebt. Bij top down gordijnen gaan ze alleen van boven naar beneden. Top down bottom up plissegordijnen kunnen beide kanten bediend worden. Zo kun je de lichtinval op het kamertje geheel naar wens bepalen.

Stickers als raamdecoratie voor de kinderkamer

Wil je echt speelse en leuke raamdecoratie voor de kinderkamer? Maak het raam dan extra leuk door unieke raamstickers of kies voor een mobiel die je voor het raam kan hangen! Je zal al snel merken dat je baby erg graag naar licht kijkt. Hoe leuk is het dan wel niet als er ook nog leuke figuurtjes bij het licht hangen? Je kunt deze decoratieve stickers ook personaliseren met de naam van je baby. Je kan ook kiezen voor leuke muurstickers voor op de babykamer!

Lees ook: De leukste kinder zitzak voor de kinderkamer!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!