“babydeals
Peuter

Inspiratie voor het leukste behang voor de kinderkamer!

Is de kinderkamer van jullie peuter helemaal toe aan een metamorfose en heb je geen idee waar je moet beginnen? Denk dan eens aan behang voor de kinderkamer. Of, nog meer van deze tijd: fotobehang voor op de kinderkamer! Met een muur die er uit springt heb je meteen een prachtig resultaat waar je alleen nog maar wat accessoires aan toe hoeft te voegen!

Behang voor de kinderkamer is weer helemaal terug!

“Vroeger” was behang hip in de babykamer, bijvoorbeeld een pasteltint als ondergrond en daar overheen een smalle baan met lieve figuurtjes zoals olifanten. De laatste jaren zag je weinig behang in kinderkamers. Er werd heel veel gedaan met verf op de kinderkamer, bijvoorbeeld verschillende vlakken op de muur, of een kleur laten doorlopen over twee muren.

Ook was de geverfde lambrisering helemaal hip. Maar zo langzamerhand is behang weer helemaal terug van weggeweest. Dat is ook niet zo gek, want behangen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. En het is een hele gemakkelijke manier om heel veel sfeer in een kamer te brengen.

prenatal banner weekaanbiedingen

Saaie muur opvrolijken met fotobehang voor de kinderkamer!

Door een muur te behangen met een mooi behang krijgt de kinderkamer al een hele andere look. Wat je op dit moment veel ziet zijn prachtige muren met fotobehang, zoals die van https://www.photowall.nl/.
inspiratie foto behang voor de kinderkamer
Bijvoorbeeld een mooie pentekening van een dier, precies passend op de muur. Het jungle thema is op dit moment ook helemaal hip. Maar een romantisch behang vol vlinders en bloemen zal heel veel meisjes dolgelukkig maken. Je hebt natuurlijk niet kunnen missen hoe hip eenhoorns zijn op het moment. Ook hier is prachtig fotobehang voor te vinden, zelfs met regenboogharen, waar onze kleuter helemaal gek van is.

Zoek je toch liever is wat meer tijdloos is? Een wereldkaart kan ook erg leuk zijn als muurbekleding, of een muur vol wolken, om heerlijk rustig bij weg te kunnen dromen. Fotobehang kan je op maat laten maken en is dus precies passend voor de wand die jij wilt behangen. Je moet wel even aan iets andere bedragen denken dan een ‘gewoon’ rolletje papierbehang van de bouwmarkt. Maar fotobehang is dan ook een stuk sterker en krasvast!

Lees ook: Inspiratie voor de leukste kinder zitzakken voor de kinderkamer!

fotobehang inspiratie kamer kinderen

Tips voor het behangen van de kinderkamer

Als je ervoor kiest om de kinderkamer of babykamer te behangen is het verstandig om voor een sterk behang te kiezen. Iets wat kleine kinderhandjes er niet zomaar af kunnen prutsen en niet onbelangrijk: waarvan vieze kleine kinderhandjes goed afgepoetst kunnen worden!
Verder zijn er nog een aantal tips om (foto)behang aan te brengen:

  1. Zorg dat de onderlaag glad en schoon is. Zat er nog behang op de muur, zorg dan dat dit er zo goed mogelijk van afgestoomd is. Is de ondergrond zuigend? Strijk deze dan eerst voor met een daarvoor geschikte voorstrijk.
  2. Maak de lijm aan op de manier zoals het op de verpakking staat.
  3. Leg het behang op de goede volgorde, fotobehang is genummerd 😉
  4. Zorg ervoor dat de eerste strook zo recht mogelijk zit, hier sluiten de andere stroken namelijk op aan.
  5. Smeer de lijm op de muur en niet op het behang.
  6. Plak de stroken naast elkaar en niet over elkaar!
  7. Strijk glad van boven naar beneden en snijd onderaan het overtollige behang weg.

Wil je dat je peuter inspraak heeft in het behang maar weet je dat het kiezen een drama wordt? Doe dan zelf avast een voorselectie. Maak een keuze van bijvoorbeeld 3 soorten, en laat je kind de definitieve keuze maken. Zo heeft hij wel zelf het behang uitgezocht, maar niet de grote mensen keuzestress.

Met behang voor de kinderkamer krijg je op een redelijk eenvoudige manier een geweldig resultaat. Je kind zal je heel erg dankbaar zijn en vol trots zijn nieuwe kamer aan zijn vriendjes en vriendinnetjes laten zien. Misschien gaat je peuter zelfs wel ineens uitslapen, je weet maar nooit!

Lees ook: Babykamer inrichten? Volg deze stappen!

banner hoofdluizen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!