banner header biostime 2
Beste babyproducten

Wat is het beste fietsstoeltje voor de baby of peuter?

Fietsen met jouw baby is iets waar veel ouders naar uitkijken. Wellicht heb je al een speciale moederfiets gekocht om veilig met jouw kind op pad te gaan. Maar om je kind veilig en comfortabel te vervoeren heb je een veilig en goed fietsstoeltje nodig. Lees daarom voor aanschaf onze tips voor het beste fietsstoeltje en ga hier direct naar de top 3.

beste babyfoon bol.com

Tips bij aanschaf van het beste fietsstoeltje!

 1. Voldoet het stoeltje aan de Europese veiligheidsnorm?

  Het stoeltje moet aan de Europese veiligheidsnorm voldoen. Zoek daarom eerst naar de volgende code: EN14344. Deze staat in het stoeltje gedrukt of op een sticker. Als je de code niet kunt vinden, kan je dat stoeltje beter niet kopen.

 2. Goede gordels

  Zijn de gordels op zo’n manier bevestigd dat je kind bij de schouders en het kruis vastzit? Let er daarnaast op of de gordels minstens 20 mm breed zijn en dat je kind de gordels niet zelf kan openmaken. Dit gaat bijvoorbeeld niet bij gordels die twee handelingen vereisen voordat ze open gaan. Bijvoorbeeld iets indrukken en dan trekken.

 3. Leuningen

  Heb je een fietsstoeltje voor voorop, bekijk dan of de rugleuning ongeveer 16 cm hoog is. Heb je een achterzitje dan is het goed als de rugleuning ongeveer 38,5 cm hoog is. Bekijk ook of ze aan de zijkanten goede steun bieden, de leuningen mogen bij een fietsstoeltje voor gerust 10 cm hoog zijn.
 4. Voetsteunen

  Een goed fietsstoeltje heeft voetsteunen. Bekijk ook of je de voetjes van je kind in de steunen kunt vastmaken, anders hebben ze weinig zin.

 5. Zorg voor spaakbeschermers

  Een jasbeschermer biedt onvoldoende bescherming waardoor er nog geregeld kindervoetjes tussen de spaken van het wiel komen. Kies daarom voor een spaakbeschermer van hard plastic en bevestig deze tussen het voetensteuntje en het wiel.

  Zit je baby op een zadeltje op je fietsstang, dan moet de spaakbeschermer dichtbij het voorwiel bevestigd worden. Als je peuter achterop zit moet de spaakbeschermer bij het achterwiel. Als je fietstassen hebt met een harde binnenkant is een spaakbeschermer niet nodig wanneer je peuter achterop zit.

Lees hier meer tips voor veilig fietsen met de baby of kind!

cheezzbaby banner

Wat zijn de veiligste fietsstoeltjes voor de baby?

Bij het testen van fietsstoeltjes door de Consumentenbond was de conclusie dat de stoeltjes qua veiligheid nauwelijks van elkaar verschillen. De grootste verschillen zaten vooral in het gebruiksgemak en gebruiksgemak is vaak gelinkt aan jouw persoonlijke voorkeuren. De beste tip is dus om zelf te kijken welk fietsstoeltje geschikt is voor jou, zodat je veilig kunt fietsen met je baby.

Mocht je toch willen weten welk fietsstoeltje als beste uit deze test kwam, bekijk dan de onderstaande top 3 met beste fietsstoeltjes.
beste fietsstoeltje om veilig met je baby te fietsen

Top 3 beste fietsstoeltje om veilig met je baby te fietsen

We hebben de fietsstoeltjes onderverdeeld in beste fietsstoeltjes voor en achterop.

Beste fietsstoeltje voor voorop

 1. Bobike Exclusive mini

  bobike mini exclusive Het beste fietsstoeltje is stijlvol, veilig en een echt Nederlands ontwerp dat perfect aansluit bij de huidige fietstrends met een IF Design Award.

  Voorzien van luxe voorgevormde gordels die je met één hand kan verstellen. Ze houden je kindje rechtop, ook wanneer hij in slaap valt. Best Getest en Beste Koop volgens de Consumentenbond. Prijs: €59,95

 2. Bobike One mini

  Bobike One mini Een veilig kinderzitje met een comfortabele zitting van waterafstotend materiaal. De schouderriemen zijn zacht en comfortabel. Uiteraard voldoet de Bobike ONE aan alle geldende veiligheidsnormen voor kinderzitjes en is verkrijgbaar in maar negen kleuren. Prijs: €54,95

 3. Thule RideAlong mini

  Thule RideAlong mini fietsstoel Comfortabel, veilig en duurzaam voor veilige, soepele en fijne ritjes om samen met uw kind van het uitzicht te genieten. De bekleding is afneembare en waterafstotende en kan in de wasmachine gewassen worden.

Beste fietsstoeltje voor achterop

 1. Thule Yepp Maxi

  Yepp Maxi kinderzitje fietsHet beste kinderzitje voor achter is veilig en gemakkelijk te monteren, geschikt voor kids tot 22 kg. Beschikbaar in vele leuke kleuren en de zitting is zacht en eenvoudig te reinigen. Dit fietsstoeltje is door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste uit de test’ en ‘Beste koop’. Prijs: €104

 2. Bobike One Maxi

  Bobike One MaxiVoor achterop de fiets met een modern, slank en Nederlands ontwerp. Dubbelwandig met kleurvast materiaal maakt het een duurzaam en veilig kinderzitje. Voorzien van een comfortabele zitting met waterafstotend en schokabsorberend EVA materiaal.

 3. Bobike Maxi Exclusive

  Bobike Maxi ExclusiveMet luxe voorgevormde gordels die met één hand te verstellen zijn. Ze houden je kind rechtop, ook wanneer hij in slaap valt. Mooi en veilig ook volgens de Consumentenbond met predicaat Best Getest en Beste Koop.top 5 beste babyfoons banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!