luieraanbiedingen header
Peuter

Leuke activiteiten voor een peuter thuis!

De vakantie is weer begonnen en ook dit jaar zal je misschien het grootste deel van je vakantie toch weer thuis doorbrengen. Nu zijn we door dat vele thuis zijn natuurlijk al heel creatief geworden met onze kinderen vermaken. Maar die inspiratie is ook wel eens op. Daarom voor alle ouders die stiekem best een beetje op zien tegen zes weken de kinderen thuis: de leukste activiteiten voor een peuter om thuis te doen! (Deze ideeën en tips zijn natuurlijk ook geschikt voor kleuters 😉 )

cheezzbaby banner

14 Leuke activiteiten voor een peuter thuis

 1. Bouw een hut!

  Dat vindt toch ieder kind geweldig? Gooi een laken over de eettafel, of doe eens gek en zet een echte tent op. Misschien willen jullie zelfs wel een nachtje slapen in de tent? Kan je natuurlijk ook in de tuin doen als je daar ruimte voor hebt. Maar binnen kamperen is echt niet minder leuk!

 2. De vloer is lava!

  Kinderen gaan helemaal op in dit spelletje. Je mag overal komen, behalve op de vloer.

 3. Ga echte post versturen

  In deze moderne tijd zijn onze kinderen zelfs al gewend dat alles via de app gaat. Als onze dochter van school komt zegt ze al: “heeft juf die foto al geappt mam?”
  Hoe leuk is het dan om eens echte post te gaan versturen? Maak een mooie tekening voor oma. Of verstuur een kaart naar een vriendin. Doe hem samen in een envelop, laat je kind er een postzegel op plakken en wandel of fiets naar de brievenbus. Je kunt hem natuurlijk ook als een echte postbode zelf gaan bezorgen.

 4. luierkorting op pampers banner
 5. Ga naar het bos

  Ook daar is een heleboel te ontdekken en beleven! Kijk hier voor leuke dingen om te doen in het bos met een peuter.

 6. Memory in het echt

  Verzamel allemaal spullen waar je in huis meer dan een van hebt. De slipper van papa, een kussen, een sok, noem maar op. Laat je peuter of kleuter er nummer twee bij zoeken.

 7. Picknicken

  Ook deze activiteit voor een peuter of kleuter thuis is altijd een succes. Bij slecht weer picknick je gewoon binnen, dat vinden de kinderen echt niet minder leuk. Ik heb vorig zomer samen met onze oudste in de tuin gepicknickt, gewoon als avondeten.

  Allemaal lekkere hapjes: punten pizza, wraps, stokbrood, gehaktballetjes, fruit, plakjes komkommer. Noem maar op. Gezellig op een kleedje, een kan ranja erbij en snaaien maar. Wedden dat het avondeten op die manier meteen geen drama meer is?
 8. Sok met bubbels

  Het was ineens een hype. Snijd een lege frisdrankfles doormidden en doe er een oude sok omheen. Doop de sok in afwasmiddel met water en blazen maar!

 9. Stoepkrijtverf

  Ook een leuke tip! Rasp stoepkrijt fijn en meng dit met water en wat maizena. Op die manier krijg je dus stoepkrijtverf! Deze activiteit is weer eens iets anders dan gewoon krijten, geef je peuter een kwast en verven maar!

  Wil je een mooi kunstwerk maken? Plak dan met schilderstape een vorm op de stoep en laat je peuter los gaan. Daarna verwijder je de tape en heb je een mooi stuk streetart gemaakt.

 10. Lees ook: Dit zijn de leukste bordspellen voor een peuter!

 11. Verkleden

  Dat is natuurlijk al leuk. Maar verkleden uit de kast van papa of mama is nog veel leuker!

 12. Vliegende ballon

  Zet de stofzuiger aan en houd er een ballon boven. Hij blijft zweven! Gegarandeerd een kwartier plezier.

 13. Was het wagenpark

  Mooi weer? Geef je peuter de tuinslang en een emmer sop met een spons. Zwemkleding aan (of blote billen) en zet alle driewielers, loopfietsen, grasmaaiers en andere dingen die tot jullie wagenpark behoren op een rijtje. Wassen maar! Kan natuurlijk ook met de auto, of de fiets van papa.

 14. YES day!

  Hebben jullie de film al gezien? Dan weet je waar dit toe kan leiden. Je zegt een dag op alles “ja”, wat je kind ook wil. Benieuwd hoe je zo’n dag overleefd? Je leest er binnenkort meer over.

 15. Samen knutselen

  Regent het buiten? Ga dan samen knutselen met je peuter en maak een mooie paracord armband met je kind, of een mooie tekening voor opa en oma.

 16. Samen bakken met je peuter!

  Een favoriete activiteit van elke peuter! Ga samen met je peuter lekker bakken en maak een taart of koekjes. Hoe je dit makkelijk doet? Lees deze blog om samen met je peuter een kindertaart te bakken.

Ook thuis kan je dus genoeg leuke dingen en activiteiten voor een peuter bedenken. Je hoeft echt niet altijd de deur uit om een leuke dag te hebben, met de meest simpele dingen kan je van alles beleven. Wij zeggen niet voor niets vaak genoeg dat we het speelgoed gaan verkopen, als onze dreumes weer eens met een lepel en een wasknijper aan het spelen is.

Lees ook: Leuke tips voor goedkope uitstapjes met je kind!luierkorting op pampers banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!