sale kleertjes header
Peuter

Samen een kindertaart maken met je peuter!

Bestel jij de verjaardagstaart van je kind bij de bakker? Natuurlijk, dat kan prima. Bakkers hebben nu eenmaal hele mooie en lekkere taarten. Maar het kan ook best leuk zijn om zelf een kindertaart te maken en samen te bakken met je peuter! Een makkelijke en lekkere kindertaart maken met je peuter, hoe doe je dat?

Samen bakken met je peuter!

De meeste kinderen vinden het geweldig om te mogen helpen met huishoudelijke klusjes of om jou te helpen in de keuken. En al helemaal als er een lekker eindresultaat tevoorschijn komt! Samen iets lekkers bakken met je peuter, het beslag mixen en natuurlijk de lepel aflikken! Of koekjesdeeg maken en er stiekem een beetje van snoepen. Heerlijk toch?

Om het compleet te maken heb je hele leuke schortjes voor kinderen, wat het geknoei hopelijk iets tegen gaat. Een krukje om op te staan is ook handig. Zelf ben ik helemaal geen bakster en ik heb ook weinig geduld om het samen met een onhandige kleuter te doen. Maar hé, jullie zijn mij niet! Lees hier mijn andere tips als je samen gaat bakken met je peuter.

Kindertaart maken met je peuter? Handige tips!

Als je het jezelf niet te moeilijk wilt maken, kan je prima gaan voor een kant en klare bakmix. Een waar je alleen maar water bij hoeft te doen, of boter en eieren. Maak bijvoorbeeld als kindertaart samen met je peuter een simpele cake, die jouw kind later mag versieren met slagroom en sprinkels.

Of bak cupcakes met je peuter in allerlei kleuren, door een klein beetje eetbare kleurstof door het beslag te mengen. Zo heb je met een paar simpele handelingen een leuk en lekker resultaat!

Wat ik persoonlijk erg handig vind en een goede tip, is kant en klaar koekdeeg! Veel supermarkten verkopen het in het koelvak, in een emmertje. Dit deeg hoef je alleen maar uit te rollen. Geef je kind een vormpje en het uitsteken van de koekjes kan beginnen. Over een paar weken ligt de variant voor pepernoten ook wel weer in de schappen.

Lees ook: Gezond recept voor koekjes tijdens de zwangerschap!

prenatal banner weekaanbiedingen

Recept: Een kwarktaart maken samen met je kind!

De bodem maak je door koekjes kapot te maken (dat kunnen peuters heel goed) en te mengen met boter. Druk dit aan in je springvorm en zet in de koelkast. Ondertussen meng je de kwark met wat je maar wilt. Met kleurstof kan je de kwark kleuren. Giet de verschillende kleuren op de bodem, in laagjes of juist in druppelvorm. En na een paar uurtjes in de koelkast heb je een geweldige regenboogkwarktaart! Zo heb je samen met je peuter een lekkere kindertaart gemaakt, zonder te bakken!

Lees ook: Recept: Recept voor een gezonde kwarktaart zonder suiker!
Nog meer recepten als je gaat bakken met je peuter!

  1. Gebruik bladerdeeg

    Met bladerdeeg kan je heel gemakkelijk de lekkerste dingen maken. Rol bijvoorbeeld een klein knakworstje in een stukje bladerdeeg. Of vul het deeg met stukjes appel en rozijntjes. Maak kaasbroodjes, of mini pizza’s. Je kunt alle kanten op.

  2. Maak cakepops!

    Door cake te verkruimelen en te mengen met roomkaas, kan je er balletjes van draaien. Prik een cakeballetje op een stokje en dip deze in de chocolade. Strooi en leuke sprinkels over en klaar zijn je cakepops!

  3. De TikTok rage van dit moment maken!

    Heb je hem al voorbij zien komen? De Pop-It met chocolade? Deze Pop-Its zijn helemaal hip en inmiddels in de meeste huishoudens wel te vinden. Laat je kind in elk rondje van de pop-it een M&M leggen. De kleurtjes door elkaar heen, of juist op volgorde. Smelt chocolade (in de magnetron, of in een schaal boven een pan heet water) en giet dit over de pop-it. Zet hem een uurtje in de vriezer en haal hem voorzichtig los. Klaar is je chocolade-pop-it!

Natuurlijk zijn er heel veel leuke recepten om kindertaarten te maken met je peuter. Internet staat er vol mee. Van eenhoorntaarten tot een voetbaltaart. Het is maar net hoeveel “bakker skills” je hebt, of gewoon hoeveel zin. Een kindertaart maken met je peuter zal voor de ene moeder dan ook een grotere uitdaging zijn dan voor de andere. Sta jij graag met je peuter in de keuken?

Lees ook: Een kindvriendelijke keuken? Waar moet je op letten?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019