banner header biostime 2
Zwangerschap

De zeven fasen bij het kiezen van een naam voor je baby!

Als je een kindje krijgt, komt er een heleboel op je af. Je zult van alles moeten regelen. Een van de moeilijkste dingen die daarbij hoort, is misschien wel het bedenken van de babynaam! Sommige stellen weten al meteen hoe ze hun kindje willen gaan noemen. Maar er zijn ook stellen die nog moeten beslissen als de baby al geboren is. Zijn jullie bezig met het bedenken van een babynaam? Dan is de kans groot dat ook jij door deze zeven fasen gaat bij het kiezen van een naam voor de baby!

zwitsal box banner

De zeven fasen van het kiezen van een naam voor je baby!

 1. Spanning

  De eerste dagen, misschien wel weken ga je misschien wel stuiterend door het leven. Jullie krijgen een baby! Jullie zijn dolblij om een naam te mogen kiezen voor jullie wondertje in wording. Is dit kindje niet jullie eerste kindje? Dan is de fase waarschijnlijk minder spannend.

 2. Ongerustheid

  O jee, de naam die jij geweldig vindt, staat al 4 jaar in de top 10 meest gekozen babynamen! Niet echt exclusief en origineel dus. Als je door de lijst van namen scrolt, schrik je je kapot, zoveel namen met de letter A? Hoe kan je daar nou uit kiezen?

  Hoe kan je in vredesnaam een naam kiezen voor je baby die goed uit te spreken en te schrijven is? Een naam die niet saai is, maar ook niet gek? Hoe dan?!
 3. Ergernis

  Hoe meer mensen je ernaar gaan vragen, hoe groter je ergernis wordt. Ook al bedoelen deze mensen het allemaal goed. Ze weten niet dat jij avond aan avond door hele lijsten namen zit te scrollen. Dat je alle betekenissen doorspit tot je de perfecte naam gevonden hebt.

  En jij ergert je rot. Aan de goedbedoelde vragen en suggesties. Maar ook aan al die namen die je niet goed genoeg vindt. Die je doen denken aan vervelende buurmeisjes, of stomme pestkoppen vroeger op school.

 4. 8 Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een babynaam!

  banner stamcelbank 1
 5. Woede

  Uiteindelijk kook je over, de ergernis wordt woede. Vaak is je partner dan de dupe. Omdat hij te weinig moeite doet. Of omdat hij met allemaal namen komt die jij verschrikkelijk vindt.

  Maar je kunt ook boos worden op jezelf in deze fase, omdat je zo besluiteloos bent in het kiezen van de naam voor de baby. Of op wie dan ook omdat iemand net die ene verkeerde opmerking maakt. Je besluit om met niemand meer over babynamen te praten en iedereen pas te laten weten hoe de baby heet als de baby geboren is.

 6. Ontslag

  Je laat het los, vergeeft je partner voor alle stomme suggesties en je neemt een beslissing. Het kan ook zijn dat een van jullie opgeeft en je tot een compromis komt. Zelfs als het niet precies is wat je wilde, is dit vanaf nu de naam van jullie kind.

 7. Angst

  Als de kogel eenmaal door de kerk is, krijg je na een paar dagen toch een angstig gevoel. Is het wel de goede keuze? Is dit de perfecte naam voor jullie kindje? Wat nou als blijkt dat jullie kind de naam later verschrikkelijk vindt?

 8. Aanvaarding

  Uiteindelijk accepteer je dat dit de naam van jullie kind is. Het kan weken of zelfs maanden duren om dit stadium te bereiken. Maar op een dag zal je je kind bij die naam noemen en je realiseren dat je je niet kunt voorstellen dat hij een andere naam zou hebben!

Waren jullie snel klaar met het kiezen van een naam? En zijn deze zeven fasen van het kiezen van een babynaam herkenbaar? Hebben jullie er ruzie over gemaakt of waren jullie het juist meteen met elkaar eens?banner autogordel zwangere vrouwen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!