“babydeals
Zwangerschap

Inspiratie voor babynamen! Tips voor de perfecte naam

Als er een kindje op komst is, sta je als aanstaande ouders voor behoorlijk wat taken. Want behalve alle voorbereidingen voor de komst van de baby, moet er een hele belangrijke beslissing genomen worden. Hoe gaat jullie kindje heten? Mocht je nog geen babynaam hebben bedacht, lees dan hier waar je inspiratie voor babynamen kunt vinden en waar je op moet letten bij de keuze.

banner stamcelbank 1

Hoe bedenk je een leuke babynaam zonder inspiratie?

Er zijn ouders die amper hoeven na te denken over de naam van hun baby. Misschien herken je dat wel, dat je een klein meisje was en al wist hoe je toekomstige zoon of dochter zou gaan heten. Als je er dan een aantal jaren later nog steeds zo over denkt en de aanstaande vader ook, heb je het lekker makkelijk.

Maar wat als je die luxe niet hebt en geen inspiratie hebt voor een leuke babynaam? Dan staat jullie een belangrijke taak te wachten; de naam van jullie kindje bedenken! En een naam is niet zomaar iets, jullie kind zal er zijn hele leven mee rond blijven lopen.

Waar vind je inspiratie voor babynamen?

Inspiratie voor babynamen vind je overal. In de krant bijvoorbeeld, bij de geboorteadvertenties. Waarschijnlijk hangen er in de wachtkamer van de verloskundige prikborden vol met geboortekaartjes. Ook online kan je je geluk op. Er zijn websites in overvloed waar je allerlei namen kunt vinden.

Je kunt zoeken op het aantal lettergrepen, op voorletter en zelfs op categorie. Ook zijn er veel ouders die bekende personen of sporters als inspiratiebron nemen. Maar websites waar je geboortekaartjes kan laten maken, zijn ook een hele goede inspiratiebron.

Lees ook: Dit zijn de populairste babynamen ter wereld!

tips bij het kiezen van de perfecte babynaam

Enkele tips bij het kiezen van de perfecte babynaam!

 1. Spellingcheck

  Wil je niet dat je kindje zijn naam altijd zal moeten spellen? Dan moet je dus kiezen voor een gangbare naam die geen vragen oproept. Maar zelfs bij ‘normale’ namen kan dit een ding zijn. Bij namen voor een jongen bijvoorbeeld. “Is het Eric met een c of met een k?”

 2. Google de namen die je leuk vindt

  Soms kan een naam in een andere taal een hele bijzondere betekenis hebben.

 3. Rijm

  Ook is het handig om even een gedichtje te maken met de naam die in je op komt. Nou ja, een gedichtje. Kijk even hoe het rijmt. Want schoolkinderen kunnen daar heel creatief in zijn met pesterijen!

 4. Check voor- en achternaam

  Als je een leuke naam gevonden hebt, is het wel fijn als hij ook leuk klinkt bij de achternaam. En kijk dan meteen even naar de voorletters. Soms komen er hele rare constructies uit als je dit even op papier zet.

  Maar ja, hoe leuk de voor- en achternaam ook klinken, bij meisjesnamen is dat natuurlijk nog weer een ander verhaal. Als je een dochter krijgt, is de kans dat ze haar achternaam niet eeuwig houdt zeker aanwezig natuurlijk.

Lees hier nog meer tips waar je op moet letten bij het bedenken van een babynaam!

cheezzbaby banner

Babynaam gevonden?

Heb je de babynaam gevonden? Zijn jullie helemaal overtuigd van de naam en weten jullie zeker dat dit hem moet worden? Dan wordt het tijd om te gaan zoeken naar een geboortekaartje. Misschien spreekt de babynaam zo voor zich dat je er meteen een thema voor in je hoofd hebt.

Er zijn zo veel verschillende geboortekaartjes te vinden dat er voor iedere stijl wel iets te vinden is. Wil je het kaartje nog iets extra’s geven? Kijk dan ook eens naar geboorte gedichten. Met een gedichtje kan je in een paar zinnen uitdrukken hoe blij je bent met de geboorte van jullie kindje. Of kies voor een gedichtje uit naam van de grote broers of zussen. Zo betrek je het hele gezin bij het geboortekaartje.

Voor sommige ouders is de babynaam kiezen echt een drama. Zo zijn er stellen die op het moment dat de baby al geboren is, nog moeten beslissen welke naam het nou moet worden. Gelukkig weet jij nu waar je de inspiratie voor babynamen vandaan kunt halen!

davitamon mamavitaal banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!