header banner hema
Baby

De babynamen trends 2021

Inmiddels is 2021 alweer ruim over de helft. Hoog tijd om eens te kijken naar de babynamen trends van 2021 tot nu toe. Hebben we een beetje gelijk gekregen met de voorspelling van de meest populaire babynamen? Of klopt er juist helemaal niets van?

hema rompers

Wat was de voorspelling van meest populaire babynamen ook alweer?

We dachten te kunnen voorspellen dat Hollandse babynamen populair zouden zijn dit jaar. Bijvoorbeeld Cora en Fien, of Daan en Teun. Ook de dubbele namen, zoals veel BN-ers dat doen zouden veelbelovend zijn. Kikky-Kate, of Thomas-Lee misschien?

De lange namen zijn misschien ook wel in opkomst? Maar dan wel vooral voor de meisjes, zoals Charlotte of Suzanne. Dat unisex namen steeds populairder worden weten we inmiddels. Handig, want dan hoef je maar een naam te bedenken, of je nu een zoon of een dochter krijgt. Daan, Kris, Sam of Bo?

Namen die eindigen op een ‘a’ zijn al jaren populair, dus die blijven dit jaar vast niet achter. Net zoals de korte babynamen, die al jaren de top 10 vullen. Maar daarbij komen de internationale babynamen, zoals Farah en Dean. Dachten wij…

Lees ook: Dit zijn de populairste babynamen ter wereld!

banner billendoekjes waterwipes

Wat zijn de meest gegeven babynamen in 2021 tot nu toe?

 • Meest gegeven meisjesnamen 2021

  1. Sophie
  2. Tess
  3. Zoë
  4. Lisa
  5. Lieke
  6. Emma
  7. Esmee
  8. Julia
  9. Fleur
  10. Eva
 • Meest gegeven jongensnamen 2021

  1. Milan
  2. Lucas
  3. Daan
  4. Levi
  5. Thijs
  6. Sem
  7. Luuk
  8. Bram
  9. Thomas
  10. TimKlopt onze voorspelling van de babynamen trends voor 2021 een beetje?

Wat namen die eindigen op een ‘a’ betreft hebben we het bij het rechte eind. Emma, Julia en Eva staan in de top 10. Ook de korte namen die al jaren een trend zijn zien we nog steeds veel. Sterker nog, alle namen zijn behoorlijk kort. Dat betekent dus meteen dat we op het gebied van lange en dubbele namen zeker geen gelijk hebben. Ook de internationale namen zijn niet zo populair als we verwacht hadden. Het is juist opvallend dat alle namen heel Hollands zijn!

Zijn de babynamen van 2020 nog steeds populair?

In de top 10 babynamen van 2020 komen we behoorlijk wat namen tegen die nu in 2021 nog steeds populair zijn. Zo stonden Sem, Lucas, Daan, Levi, Luuk en Milan vorig jaar bij de jongensnamen in de top 10. Meer dan de helft is dit jaar nog steeds een van de meest gegeven jongensnamen!

Ook voor de meisjesnamen geldt dat er weinig is veranderd. Emma, Julia, Tess, Sophie, Zoë en Eva staan zowel nu als vorig jaar in de top 10 van meest gegeven meisjesnamen.

Zo blijkt maar weer dat de babynamen trends 2021 niet te voorspellen zijn! Hebben jullie voor een populaire trend naam gekozen? Of willen jullie je kindje juist een naam geven die niet zo vaak voor komt?

Lees ook: Vrouwen met deze namen worden zwanger in 2021!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!