“waterwipes
Babynamen

Verwachte babynamen trends 2024!

Verwacht jij in 2024 een kindje? Dan ben je vast heel erg benieuwd wat de verwachte babynamen trends voor 2024 zijn! Want misschien wil jij jouw baby graag een naam geven die trendy is. Of juist niet, dan weet je na het lezen van deze lijst welke naam je niet moet kiezen 😉

beste babyfoon bol.com

Babynamen trends in 2024! Voorspelling van populaire babynamen

 1. Vintage babynamen, de trend van 2024!

  Vintage is hip. We geven oude spullen een nieuw leven en dat doen we dus ook met de babynamen. In feite hergebruiken we de namen van vroeger, mega duurzaam dus. Voor meisjes zijn de volgende vintage namen helemaal hip: Celestine, Cleo, Dixie en Ines. Jongens krijgen mooie namen zoals Alfond, Ferdinand, Gaspard, Korneel en Rufus.
 2. Klassieke namen

  We blijven nog even bij het hergebruiken van namen uit het verleden. Want de klassieke namen zijn ook volgend jaar weer hip. Vaak zijn klassieke namen een stuk langer dan de hippe en korte babynamen van tegenwoordig. Voor meisjes kan je denken aan Charlotte, Elena, Elisabeth, Isabella, Maria en Johanna. Populaire klassieke jongensnamen zijn: Andreas, Benjamin, Floris, Jonathan, Sebastiaan en Valentijn.

 3. Oer-Hollandse namen

  Nog meer namen uit het verleden. Het lijkt wel alsof we terugverlangen naar die goede oude tijd waarin alles nog makkelijk en overzichtelijk was. Waarin we niet onze namen hoefden te spellen omdat iedereen gewoon wist hoe je het moest schrijven. Denk aan Lot, Lieke of Saar voor een meisje. Of Bram, Gijs, Siem of Teun voor een jongen.

 4. kleertjes sale 70
 5. Natuurlijke en bloemige namen

  De natuur is hip, op veel vlakken. Natuurlijke kleuren en materialen in de babykamer. Maar ook op het gebied van de babynamen kan de natuur niet ontbreken. Voor meisjes kiezen we voor lieve en bloemige namen zoals Clementine, Hazel, Linde, Olivia, Roos of Rosie en Sterre. Voor jongens zijn de namen wat stoerder, maar wel terug te halen naar de natuur. Dan denk je bijvoorbeeld aan Berk, Mees, Storm, Yoe en Wolf.

 6. Ze zijn er nog, de korte namen!

  Al jaren staan er veel korte namen in de babynamen top 10. En ook voor volgend jaar voorspellen we dat korte namen populair blijven. Korte meisjesnamen zijn bijvoorbeeld: Anna, Eva, Emma, Mila, Lily en Tess. Voor jongens gaan we voor trend namen zoals Finn, Noud, Max, Sem en Sam.

 7. Meisjes namen die eindigen op -ia

  En nu niet meteen aan een balkende ezel gaan denken. Meisjesnamen die eindigen op -ia zijn vaak hele mooie klassieke namen, Denk aan Gloria, India, Julia, Mia, Olivia en Sophia.

 8. Scandinavische namen

  Misschien is het omdat we graag naar Scandinavische films kijken, maar namen uit deze regio zijn erg populair voor onze baby’s. Voor meisjes kiezen we veel voor Hanna, Elin en Nora. Populaire jongensnamen zijn Finn, Lars en Sven.

 9. Jongens namen met een lange klinker

  Twee klinkers achter elkaar voor een jongensnaam zijn helemaal hip volgend jaar. Denk aan Daan, Mees, Moos en Luuk. Kort maar krachtig.

Zou jij gaan voor een van de populaire babynamen trends in 2024? Of kies jij liever voor een naam die niet zo vaak gegeven wordt?

Lees hier wat de populaire babynamen waren in 2023!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019