header luiers van pampers met 50% korting
Babynamen

Wat zijn de verwachte babynamen trends van 2023?

Nu we weer langzaam richting het eind van het jaar kruipen, is het tijd om na te denken over de trends die komen gaan. Trends op allerlei gebieden, maar vooral in babynamen land! Al jarenlang staan er grotendeels dezelfde namen in de top 10. Zou daar dan komend jaar eindelijk weer eens verandering in komen? Wat zijn de verwachte babynamen trends van 2023?

beste babyfoon bol.com

”Groene” namen

Niet letterlijk natuurlijk. Alhoewel, als je groen vertaalt in het Swahili krijg je Kijani. En in het Slowaaks krijg je Zelena. Dat zou op zich best een naam kunnen zijn. Maar we hebben het hierover groen als in de natuur.

Tegenwoordig moet alles groen. Beter voor het milieu, voor de natuur en voor onze gezondheid. We zijn graag in de natuur en zoeken de buitenlucht op. En daardoor zijn ook in 2023 babynamen die te maken hebben met de natuur helemaal hip!

  • Natuurlijke jongensnamen: Beer en Wolf.
  • Natuurlijke meisjesnamen: Roos, Iris, Jasmijn. Hip: Lotus, Maan en Mint.

Natuurlijk zijn er nog veel meer namen die iets met bloemen of de natuur te maken hebben. Check onze blog met de leukste bloemennamen voor de baby voor meer inspiratie.
Bijbelse namen

In onze blog over Hebreeuwse babynamen kan je al een heleboel voorbeelden vinden. Bijbelse namen zijn hip! Letterlijk overgenomen, of een klein beetje aangepast? Het kan allemaal.

  • Bijbelse jongensnamen: Abel, Boaz, David, Elias, Juda en Levi.
  • Bijbelse meisjesnamen: Anna, Leah, Mara, Nomi en Rivka.

Babynamen trends in 2023? Korte maar krachtige namen!

Korte namen voor de baby zijn al jaren hip. Logisch ook, het ligt lekker op de tong, is makkelijk met schrijven en je spreekt het lekker vlot uit. Het ligt dan ook niet in de verwachting dat we in 2023 ineens geen korte babynamen meer gaan zien. Misschien worden de namen wel iets afwisselender. Zoals deze:

  • Korte jongensnamen: Jax, Liam, Luuk, Mees, Noah, Otis, Sef en Vix.
  • Korte Meisjes: Dua, Elle, Isa, Liv, Mae, Noe, Novi en Saar.
prenatal extra korting banner

Scandinavische namen voor de baby

Scandinavië is hip! En dat is best te begrijpen. We gaan er graag naartoe op vakantie, het is er rustig en de natuur is prachtig. Maar de steden zijn er ook geweldig. De inrichting van onze huizen halen we er ook al jaren vandaan. En nu is de verwachte babynamen trend dat we dus ook kiezen voor namen uit Scandinavië. Typerend voor deze babynamen is dat ze vrij kort zijn.

  • Scandinavische jongensnamen: Finn, Lars, Olav, Sven en Nils.
  • Scandinavische meisjesnamen: Elin, Liva, Dagmar, Hanna en Mia.

Unisex babynamen als trend voor 2023!

We zien ze steeds meer voorbij komen, unisex babynamen. In deze genderneutrale tijd kan dat ook bijna niet anders. Sommige ouders kiezen ervoor om hun baby zelf zijn (of haar) geslacht te laten bepalen en willen dat hun baby genderneutraal opgroeit.

Dan is een unisex babynaam natuurlijk perfect! Maar deze namen zijn vooral lekker kort, stoer en hip. Wat dacht je van: Senna, Noa, Jip, Sam, Charly of Renee?

Zitten hier babynamen bij waar jij blij van wordt? En zouden onze voorspellingen een beetje uitkomen? De tijd zal het leren en over een paar maanden zullen we weten wat de babynamen trends van 2023 gaan worden! Kijk hier als je wilt weten wat de babytrends van 2023 zijn.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019