header luiers van pampers met 50% korting
Zwanger Worden

Helpt het drinken van kruidenthee om zwanger te worden? Welke thee moet je drinken?

Stoppen met roken, geen alcohol meer drinken. Foliumzuur slikken en gezond eten. Vooral niet vergeten te bewegen en ook nog eens genoeg slapen. Als je zwanger wilt worden, zijn er een heleboel tips die je kunt opvolgen. Een ervan is het drinken van vruchtbaarheidsthee. Wat weet jij van kruidenthee om zwanger te worden?

beste zwangerschapstest direct bestellen banner

Vruchtbaarheid thee bestaat dat?

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de link tussen thee en vruchtbaarheid. In Nederland vinden veel mensen ‘geneeskrachtige’ kruiden maar zweverig. Terwijl in bijvoorbeeld China al jarenlang met kruiden wordt gewerkt voor allerlei medische kwalen. Dus of je er nu in gelooft of niet, er zijn heel veel verschillende soorten vruchtbaarheidsthee te koop.
Speciale thee, samengesteld met kruiden die de vruchtbaarheid zouden bevorderen. Maar ook het drinken van ‘gewone’ groene thee is goed voor je als je zwanger wilt worden. En ook als je dat niet wilt trouwens.

banner winkelpromo

Helpt het drinken van kruidenthee om zwanger te worden?

Maar op welke vlakken helpt vruchtbaarheidsthee dan om sneller te zwanger worden? In de meeste vruchtbaarheid theeën zitten bepaalde kruiden. Waaronder Shatavari. Dit kruid heeft heel veel positieve effecten als je graag een kindje wilt.

  1. Gunstige werking bij een laag libido, wat natuurlijk altijd handig is als er wordt ‘gewerkt’ aan een baby;
  2. Versterkende werking op je eierstokken en je baarmoeder;
  3. Ontstekingsremmende werking op eierstokken en baarmoeder;
  4. Positieve invloed op je hormoonhuishouding;
  5. Het is voedzaam, verzachtend en werkt kalmerend;
  6. Zorgt voor ondersteuning van evenwichtige cyclus, wat er dus uiteindelijk weer voor kan zorgen dat je sneller zwanger raakt;

Ben je zwanger? Dan kan je de thee prima blijven drinken, ook na de bevalling. Shatavari zorgt er namelijk ook voor dat de melkproductie bevorderd wordt.

Lees ook: Welke kruiden mag je niet eten als je zwanger bent?

Vruchtbaarheidsthee recept

Vruchtbaarheidsthee moet dus een positieve uitwerking hebben op de vrouwelijke organen. En dan voornamelijk de geslachtsorganen. Hierdoor kan het een bijzonder positieve uitwerking hebben op de vruchtbaarheid.

Kruiden die hier een goede uitwerking op hebben zijn:
frambozenblad, rozenblad, kamille en de hierboven genoemde Shatavari. Dit laatste kruid is afkomstig van een klimplant in India. In Nederland is dit misschien niet even makkelijk te vinden, maar zou het te koop moeten zijn in gespecialiseerde kruidenwinkeltjes. De meeste vruchtbaarheidsthee bevatten deze vier kruiden, of een groot deel ervan.

Let met het maken van kruidenthee goed op hoe heet het water moet zijn. Sommige theeën kunnen er niet goed tegen om met heel heet water overgoten te worden. Dan moet je het water eerst enkele minuten laten afkoelen.

Heb jij al ervaring met kruidenthee om zwanger te worden? En denk je dat het helpt? Of zit jij aan de kant van de mensen die het totale onzin vinden. Of het nu werkt of niet, schadelijk zal het sowieso niet voor je zijn. En veel dames vinden kruidenthee nog erg lekker ook! Meer weten? Lees dan ook ook deze blog over kruidenthee en zwangerschap!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019