zorgkiezer banner header
Zwanger Worden

Dingen die je doet als je zwanger wilt worden!

Tijdens mijn pogingen om zwanger te worden, ben ik erachter gekomen dat ik dingen anders doe dan voorheen. De periode waarin ik niet zwanger wilde worden was, achteraf gezien, een heerlijke periode waarin ik onbedwongen en fris was. Het leven was gewoon een stuk makkelijker. Nu is dat iets minder. Nu is er gedrag bij mij zichtbaar dat ik eerst niet had. Soms kom ik er open voor uit, maar sommige dingen doe ik stiekem. Misschien herken jij ook deze dingen die je doet als je zwanger wilt worden. Ik hoop heel erg dat ik niet de enige ben…

conceive plus discreet online bestellen banner

Dingen die je doet als je zwanger wilt worden! Herken je ze?

 1. Seks plannen

  Eén van de meest herkenbare dingen die je doet als je zwanger wilt worden is: seks plannen. En dan met name natuurlijk in de week dat je eisprong is. Als bij mij deze week is aangebroken pak ik mijn ‘Period Calender-app’ en mijn agenda erbij en ga ik eens bekijken wanneer mijn eisprong is en ik seks moet hebben. Oké, mijn eisprong is op donderdag. Dan moet ik wel een aantal dagen van tevoren beginnen.

  Dus dan kan ik maandag seks hebben, vervolgens op woensdag en ja… laat ik die donderdag er ook maar bij pakken. Gewoon voor de zekerheid. Dan zou het wel lukken.

  Om eerlijk te zijn: soms vergeet ik weleens dat ik nog een partner hebt die wel zin moet hebben en een behoorlijk cruciale rol speelt. Maar ik vertel hem wel altijd mijn planning hoor. Dan weet hij dat ook weer…
 2. Seks wordt puur een middel naar een hoger doel

  Seks hebben omdat we niet van elkaar af kunnen blijven? Omdat ik niet meer te houden ben? De liefde bedrijven omdat we zoveel van elkaar houden? Uhm… Nee… Ik wil seks hebben omdat ik een baby wil. Oh, en omdat het ook wel fijn is…  En natuurlijk omdat ik van mijn man houd. Maar eigenlijk vooral omdat ik een baby wil.

 3. Je bent stiekem jaloers op alle zwangere vrouwen

  Elke keer als ik een zwangere vrouw zie lopen ben ik heel blij voor haar, maar stiekem heel jaloers. Nou om eerlijk te zijn: als ik haar niet ken dan ben ik voornamelijk een beetje jaloers. Zij wel.

  En weet je wat nou het ergste is. Het lijkt wel of er nu meer zwangere vrouwen zijn dan ooit! Of is dit hetzelfde als met auto’s? Je weet wel: als je een nieuwe auto hebt gekocht, zie je in één keer overal jouw auto rijden.

 4. Je vindt zwangere vrouwen die klagen een beetje irritant

  Hiervoor geldt natuurlijk hetzelfde: ‘zij wel’ principe. Terwijl ik de klaagzang aan hoor van een zwangere vriendin over haar zwangerschapskwaaltjes is het enige wat er door mijn hoofd spookt (terwijl ik er echt alles aan doe om mee te leven): MAAR JE BENT TENMINSTE WEL ZWANGER!!!!!!

  Ik wil hier wel nog even bij zeggen dat ik zeker blij ben voor mijn vriendinnen en alle andere vrouwen in de wereld die zwanger zijn. Tevens is de kans heel erg groot dat op het moment dat ik zelf zwanger ben, ik ook ga klagen over mijn zwangerschapskwaaltjes. Ik beloof je dat ik dit stuk dan ga teruglezen.

 5. Lees ook: Dingen die je stiekem doet als je zwanger bent!

 6. Je bent koning in valse hoop creëren

  In de week van de eventuele innesteling voel ik alles wat er in mijn lichaam gebeurd. Alles wat niet normaal is, vormt een waas van hoop: zou ik zwanger zijn?! Dat steekje dat ik voelde, was dat innestelingspijn? Ben ik misselijk? Doen mijn borsten pijn? Heel vermoeiend dit. En bijna elke maand ben je er toch best wel zeker van dat je nu toch echt zwanger bent.

 7. Je staat soms even stil in de baby-rij van de supermarkt

  Soms bewust, soms onbewust loop ik door de ‘baby-rij’. De rij met luiers, babyvoeding en speentjes. Dan zucht ik even vol verlangen en loop ik weer door. De echte diehards kunnen het zelfs niet weerstaan om soms even een Prénatal binnen te lopen. Wat zijn die kleertjes toch SCHATTIG!!

 8. Met uitjes plannen houd je stiekem rekening met een eventuele zwangerschap

  Tijdens het plannen van uitjes, etentjes, weekendjes weg of een nog betere: carnaval, zit er altijd één ding in mijn achterhoofd. Misschien ben ik dan wel zwanger… En wil ik daar wel naar toe als ik zwanger ben? Ik weet dat het stom is en geen zin heeft, maar toch houd je er ergens een beetje rekening mee.

Bekijk in deze leuke lijst of jouw naam wordt genoemd bij vrouwennamen die dit jaar zwanger gaan worden

zwanger worden tips en trucs

Meer dingen die vrouwen met kinderwens (stiekem) doen

Hieronder nog een paar dingen die je doet als je zwanger wilt worden. Ik heb het zelf nog niet gedaan, maar wie weet: wanneer de nood hoger wordt:

 1. Je popt zwangerschapssupplementen als een malle

  Oké, hier doe ik wel aan mee. In mijn keukenkastje staan ‘mama supplementen’ met extra vitamine D, foliumzuur en visvetzuren.

 2. Je hebt alleen maar seks in ‘baby-make’ standjes

  Om je kansen te vergroten heb je alleen maar seks in de juiste standjes. Dat zijn de standjes waarbij de zaadcellen de meeste ruimte krijgen en minder snel ‘terugstromen’ om zo snel mogelijk hun reis af te leggen. Deze standjes zijn: op zijn hondjes, missionarispositie (jij onderop) of lepeltje lepeltje.

 3. de beste ovulatietest direct bestellen banner
 4. Aanbiedingen voor zwangerschapstesten? Jij bent erbij

  Twee voor de prijs van 1 voor een zwangerschapstest? Jij haalt er je voordeel wel uit. Ondertussen heb je 5 testen in huis liggen.

 5. Stiekem doe je geregeld iets te vroeg een zwangerschapstest

  Jaaaahh, je weet het, soms kun je het gewoon niet laten om alvast wat eerder een zwangerschapstest te doen. Je kunt pas echt testen of je zwanger bent als je menstruatie uitblijft, maar jeetje, wat duurt dat soms láng! Wat is eigenlijk het beste moment om een zwangerschapstest te doen?

Dingen die je doet als je zwanger wilt worden! Ken jij er nog een paar die ik vergeten ben?zorgkiezer banner

Meer lezen

Een reactie

 1. Marianne
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!