“waterwipes
Bevalling

Frambozenbladthee drinken voor de bevalling? Zin of onzin?

Je wilt natuurlijk het liefst een ‘bevalling uit het boekje’. Of in ieder geval een zo soepel mogelijke bevalling. Echter dat heb je niet echt zelf de hand in. Maar er zijn mensen die zeggen dat kruidenthee kan helpen als je zwanger bent. En dan vooral: frambozenbladthee drinken voor de bevalling! Hierdoor zou je een grotere kans hebben op een soepele bevalling.

beste babyfoon bol.com

Wat is frambozenbladthee?

Frambozenbladthee is, je raad het al, thee getrokken van frambozenblaadjes. Het bevat heel veel vitamines en mineralen.

  • Vitamine A: Dit is goed voor je ogen, huid, slijmvliezen, groei, botontwikkeling, en afweersysteem.
  • Vitamine B: Is verantwoordelijk voor hoeveel energie je hebt. Fijn tijdens de zwangerschap, wanneer je vaak vermoeider bent dan normaal. Maar ook fijn voor de bevalling, waarbij je al je energie hard nodig gaat hebben.
  • Vitamine C: Heeft een antioxidant functie en zorgt voor de vorming van bindweefsel.
  • Vitamine E: Deze vitamine is vet oplosbaar, het is een antioxidant. Ook beschermt vitamine E onze cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsels.  • Magnesium: Zorgt voor het omzetten van voeding in energie, maar ook voor het functioneren van skeletspieren, hart- en bloedvaten.
  • IJzer: Heel belangrijk als je zwanger bent! Veel zwangere vrouwen hebben ijzertekort. IJzer zorgt voor de vorming van hemoglobine wat een onderdeel is van rode bloedcellen. Het zorgt voor energie en de werking van ons afweersysteem.
  • jizerbanner banner
  • Polyfenolen: Dit zijn natuurlijke antioxidanten die beschermen tegen de radicalen (stoffen van buitenaf) in het lichaam.
cheezzbaby banner

Waarom frambozenbladthee drinken voor de bevalling?

Frambozenblad thee zou de spieren van je baarmoeder kunnen versterken. En sterke baarmoederspieren zijn handig tijdens een bevalling. De weeën zouden hierdoor efficiënter kunnen zijn en daardoor gaat de bevalling gemakkelijker en sneller. Eigenlijk kan je baarmoeder zijn werk dus beter doen, omdat hij beter kan aan- en ontspannen. Ook wordt er gezegd dat je minder bloedverlies zou kunnen hebben na de bevalling.

Lees ook: Welke kruidenthee mag je wel en niet drinken tijdens zwangerschap?

Is het veilig tijdens de zwangerschap?

Het wordt afgeraden om voor de 34e week van jouw zwangerschap frambozenbladthee te drinken. Eigenlijk is het zelfs nog verstandiger om te wachten tot je 37 weken zwanger bent. Dit is zo omdat je baarmoeder gestimuleerd kan worden. En hierdoor zou je dus vroegtijdig weeën kunnen krijgen.

Sowieso is het beter om maximaal 3 kopjes per dag van deze thee te drinken. Heb je eerder een miskraam gehad? Overleg dan eerst met jouw verloskundige of gynaecoloog over het gebruik van frambozenblad thee.

Helpt frambozenbladthee drinken voor een soepele bevalling? Wat zijn de ervaringen?

De ervaringen met het drinken van frambozenbladthee voor de bevalling zijn heel verschillend. Er zijn veel vrouwen op verschillende fora die het gevoel hebben dat ze er echt door geholpen zijn. Maar er zijn ook vrouwen die hoopten dat de bevalling er eerder door zou gaan beginnen, maar die ruim een week overtijd liepen. Kortom: iedere ervaring is anders.

Frambozenbladthee drinken zou dus kunnen zorgen voor een gemakkelijkere en voorspoedige bevalling. Denk jij dat het werkt en zou je het proberen? Of heb je er misschien wel ervaring mee?

Lees ook: Helpt het drinken van kruidenthee om zwanger te worden en welke kruiden bevorderen de vruchtbaarheid?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019