luieraanbiedingen header
Zwanger Worden

Welke kruiden bevorderen de vruchtbaarheid?

Misschien ben je al best even bezig om zwanger te worden. Dan heb je waarschijnlijk alle meest voorkomende tips al gelezen. Je weet dat je gezond moet eten, dat stoppen met roken en het drinken van alcohol het beste voor je is. Sporten en slapen zijn heel belangrijk. Maar heb je ook al eens aan kruiden gedacht die de vruchtbaarheid bevorderen? Er zijn namelijk kruiden om snel zwanger te worden. Welke dat zijn? Dat lees je hier.

beste zwangerschapstest direct bestellen banner

Deze kruiden bevorderen de vruchtbaarheid van de vrouw om snel zwanger te worden

 1. Ashoka (baarmoederkruid)

  Dit kruid heeft een rustgevende werking op het spierweefsel van de baarmoeder. Daarom wordt het gebruikt bij PMS klachten, een heftige menstruatie en depressies door hormonale storingen. Lees hier meer tips wat je tegen PMS klachten kan doen.

 2. Ashwaganda

  Is ook wel bekend als de Indiase Ginseng. Het zorgt voor een beter uithoudingsvermogen. Maar ook bevat het veel antioxidanten en helpt tegen stress. Lees hier meer over ginseng tijdens de zwangerschap.

 3. Dong quai

  Verbetert de bloedsomloop van de vrouwelijke geslachtsdelen, is menstruatiebevorderend en helpt ook nog eens tegen krampen. Houd er wel rekening mee dat dit kruid bloedverdunnend werkt.

 4. Gokshura

  Libidoverhogend voor de mannen. Het helpt bij het rijpen van de zaadcellen.

 5. Kumari

  Een jeugdigheidskruid wat de vrouwelijke productie-organen versterkt. Maar ook lustopwekkend werkt voor zowel mannen als vrouwen.
 6. Rhodiola (rozenwortel)

  Helpt tegen stress. Stress is niet goed voor je als je zwanger wilt worden. Want het heeft een negatieve invloed op jouw hormonale systeem.

 7. Shataveri

  Dit is echt een wonderkruid op vruchtbaarheidsgebied. Het verhoogd het libido, versterkt de vrouwelijke organen en verminderd ontstekingen.

 8. Vitex agnus-castus (kuisboombes)

  Sommige studies zeggen oestrogeen verhogend en progesteron verhogend. Je hebt een iets hoger progesteron nodig om de conceptie (= moment waarop een spermacel de eicel bevrucht) vast te houden.

Laag libido bij vrouwen? Tips wat je eraan kan doen!

conceive plus discreet online bestellen banner

Gebruik van kruiden als je al zwanger bent!

Houd er rekening mee dat sommige kruiden niet goed voor je zijn als je al zwanger bent, zoals ashoka en rhoadiala. Gokshura is juist wel aan te raden tijdens de zwangerschap. Het helpt vroeggeboortes tegen te gaan.

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Tips voor het gebruik van kruiden

 • Bereken de prijs per maand

  Potjes met kruiden kunnen heel duur zijn. Misschien schrik je je kapot als je de prijs van capsules ziet. Ga dit eens omrekenen naar de prijs per maand. Het is immers een investering voor de toekomst.

 • Koop fairtrade kruiden

  Zodat de boeren die de kruiden oogsten er ook nog een eerlijke prijs aan over houden.

 • Bepaal je planning

  Sommige kruiden kan je het best op een bepaald moment innemen. Bijvoorbeeld in de ochtend, of juist na het eten. Controleer dit goed en zorg dat je er routine in krijgt. Kruiden werken niet als je er af en toe iets van neemt.

Lees ook: Welke superfoods mag je eten tijdens de zwangerschap!

Het is misschien even een zoektocht om te kijken welke kruiden om snel zwanger te worden jou kunnen helpen. Je kunt er ook voor kiezen om een kruidendeskundige te bezoeken. Zij weten alles van kruiden en hun werking en kunnen je precies aanbevelen welke kruiden jou eventueel kunnen helpen.Ovulatietest online bestellen banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019