zorgbanner2021
Baby

Tips voor de beste gordijnen op de kinderkamer!

Als je bezig bent met de voorbereidingen voor de komst van de baby, dan komt er een hele to do list op je af. Zoals natuurlijk de babykamer. Waarschijnlijk denk je eerst aan meubeltjes, behang en schattige accessoires. Toch moet je niet vergeten dat gordijnen op de kinderkamer ook erg belangrijk zijn. Ze bepalen niet alleen een deel van de sfeer, maar zorgen ook voor verkoeling of verduistering van de kamer.

Kleertjes.com korting banner

Gordijnen op de kinderkamer of toch jaloezieën of rolgordijn?

Misschien denk je dan al snel aan de Hema of Kwantum, maar je kunt er ook voor kiezen om naar de specialist te gaan. Kies bijvoorbeeld voor raamdecoratie van Joe Benelli. Deze specialist is bekend van tv! Ze verkopen hier niet perse kindergordijnen, maar wel heel veel gordijnen die perfect zijn voor in de kinderkamer.

Voor de kinderkamer kan je kiezen voor allerlei soorten gordijnen. De meeste ouders gaan toch voor rolgordijnen die verduisterend zijn, of verduisterende overgordijnen. Een combinatie van die twee is natuurlijk ook prima en staat heel mooi. In dat geval hoef je niet twee keer voor verduisterend te kiezen. Tegenwoordig zie je ook vaker plissé gordijnen of (houten) jaloezieën in de kinderkamer.
Hoe donker moet een baby of kinderkamer zijn?

Kinderen slapen over het algemeen toch het beste in een donkere kamer. In het donker maakt het lichaam van je kindje melatonine aan, een hormoon dat er voor zorgt dat je kindje slaperig wordt.

Voor een baby hoeft de kamer overdag niet donker te zijn. Het is zelfs goed om je kindje overdag in een lichtere kamer te laten slapen, om het verschil tussen dag en nacht te leren. Maar, zeker als je kindje groter wordt is het fijn om een kamer wel goed donker te kunnen maken. Omdat kinderen vaak op tijd naar bed gaan en het dan (zeker in de zomer) nog niet donker is, zijn verduisterende gordijnen op de kinderkamer ideaal om ervoor te zorgen dat het donker is als je kindje gaat slapen.

Lees ook: Tips als je peuter alleen met het licht aan wil slapen!

prenatal banner weekaanbiedingen

Tips bij het kiezen van goede raambekleding voor de kinderkamer?

 1. Bezoek een showroom

  Tegenwoordig kopen we bijna alles online. Maar toch is het voor gordijnen een fijn idee om deze ‘echt’ te kopen. Het is fijn om te zien hoe de stoffen er in het echt uit zien. Maar ook om te voelen of de gordijnen gemakkelijk open en dicht gaan. Kleuren zien er bovendien in het echt altijd anders uit dan op een beeldscherm.

 2. Inmeten

  Als je in de showroom mooie gordijnen voor de kinderkamer hebt gevonden, kun je ervoor kiezen om deze in te laten meten. De maand oktober is woonmaand, en dan is inmeten vaak gratis! Zo weet je zeker dat de gordijnen ook echt goed passen.

 3. Zelfde stijl als de rest van het huis

  Als je de gordijnen in de kinderkamer laat passen bij de rest van je huis, heb je er langer plezier van. Natuurlijk kan je kiezen voor gordijnen in een felle kleur, of een drukke print. Maar gordijnen zijn niet goedkoop en als je er over twee jaar op bent uitgekeken is dat best zonde.

  Kies dus voor neutrale gordijnen en stijl de kamer af met accessoires die gemakkelijker (en goedkoper) te verwisselen zijn. Wist je dat overgordijnen in een rustige lichte kleur ook zorgen voor meer rust in de kinderkamer?

 4. Verduisterend

  Zoals je hierboven al gelezen hebt, is het verstandig om voor verduisterende gordijnen te kiezen zodat je de kamer donker kunt maken.

 5. Isolerend en geluiddempend

  Gordijnen kunnen ook isolerend werken. Dit is echt fijn omdat het hierdoor in de zomer koeler en in de winter warmer is op de kamer van je kindje. Gordijnen kunnen ook geluiddempend zijn, waardoor je kindje minder last heeft van omgevingsgeluiden.

 6. Veiligheid

  Ook erg belangrijk, zorg dat de gordijnen veilig zijn. Dus geen loshangende touwtjes waar je kindje verstrikt in kan raken. Zorg er met het inrichten voor de zekerheid altijd voor dat je kindje niet vanuit zijn bedje bij de gordijnen kan.

Lees hier nog meer tips bij het kiezen van raambekleding voor de kinderkamer

Gordijnen op de kinderkamer hoeven dus zeker geen kindergordijnen te zijn. Liever niet zelfs! Natuurlijk kan wel je voor een zachte tint roze of blauw kiezen, als je een echte babykamer gaat maken. Maar alle raambekleding die geschikt is voor in andere kamers van je huis, kan in principe ook perfect in de kinderkamer!

top 5 beste babyfoons banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!