“waterwipes
Vitamines en mineralen

Ginseng tijdens de zwangerschap! Wel of niet doen?

Er zijn veel verschillende superfoods waarvan je misschien niet weet of je ze tijdens de zwangerschap mag gebruiken. Waaronder ginseng. Wat is het en is het gebruik van ginseng tijdens de zwangerschap een goed idee?

beste babyfoon bol.com

Wat is ginseng?

Ginseng is het meest bekende Chinese kruid. De wortel wordt al meer dan 2000 jaar toegepast in het Verre Oosten en groeit daardoor nog nauwelijks in het wild. Daarnaast is het ook een van de best wetenschappelijk onderzochte kruiden.

Er zijn verschillende soorten ginseng waaronder de Aziatische of Koreaanse, de Siberische, de Amerikaanse en de Indiase Ginseng. Dit laatste kruid zou de vruchtbaarheid verhogen. De wortel wordt gedroogd en toegepast in supplementen, extracten, crèmes en ginseng thee.
Mag je ginseng tijdens de zwangerschap?

Men zegt dat ginseng zorgt voor extra natuurlijke energie, maar toch wordt het gebruik ervan tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding sterk afgeraden.

Uit onderzoek uit 2003 blijkt dat ginseng tijdens de zwangerschap kan leiden tot geboorte afwijkingen bij de baby. Weliswaar bij hogere doseringen tijdens het begin van de zwangerschap, maar toch geven onderzoekers het advies om geen ginseng te gebruiken als je zwanger bent.

prenatal extra korting banner

Waarom is ginseng goed voor je?

Ginseng bevat vitamine A, B6 en zink. Maar het bevat ook panaxanen, polysachariden (dit zijn koolhydraten die zijn opgebouwd uit 10 enkelvoudige koolhydraten) en ginsenosiden.

Ginseng heeft een ondersteunende werking op de bijnier. Maar het helpt ook bij de regulering van de suikerstofwisseling en zorgt voor een evenwichtige werking van het immuunsysteem. Daarnaast is het goed voor de concentratie en verminderd het jouw vermoeidheid.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!