“babydeals
Zwanger Worden

Zeg dit niet tegen vrouwen die zwanger proberen te worden!

Ook ik was ooit lid van de club van ‘vrouwen die zwanger proberen te worden’. Ik begon me er behoorlijk thuis te voelen want het heeft even geduurd voordat mijn wens in vervulling ging om een kleine baby in de buik te hebben. Toch zijn er heel veel vrouwen die blijkbaar deze periode vergeten zijn en soms dingen zeggen tegen een vrouw die zwanger worden wilt die not done zijn!

banner stamcelbank 1ZEG DIT NIET TEGEN VROUWEN DIE ZWANGER PROBEREN TE WORDEN

Vrouwen die zich hier schuldig aan maken zijn uiteraard de vrouwen die wel zwanger zijn of al kinderen hebben. Die grijze periode van zwanger willen worden is nog maar vaag. Daarom kunnen ze niet met je meeleven. Dat denk ik in ieder geval anders zouden ze nooit deze dingen tegen mij gezegd hebben.

Want ik moet eerlijk zijn, soms moest ik mezelf inhouden om niet een flinke zwaai met mijn arm te maken wanneer één van de onderstaande uitspraken uit iemands mond kwam.
Dus lieve mama’s of vrouwen die wel zwanger zijn of lieve mannen (want die kijken sowieso heel anders tegen de periode van zwanger worden aan): Zeg dit niet tegen vrouwen die zwanger proberen te worden!

 1. Hé, ben jij ook ongesteld? Wat grappig!

  Iets wat je niet wilt als je zwanger probeert te worden is: ongesteld zijn. Dat is het teken dat het niet is gelukt. Teleurstelling, frustratie en een tikkeltje boos op de natuur. Dat voel je wanneer je vagina weer rode vloedgolven huilt van verdriet. Het laatste wat je dan moet zeggen is: ‘Hé ben je ook ongesteld? Ik ook!’ Wat moet ik dan zeggen? Goh wat gezellig?

 2. Ben je al zwanger?

  Ik heb grote, grote spijt dat ik met mijn grote mond tegen iedereen heb verteld dat we na het huwelijk meteen aan kinderen beginnen. Want nu weet iedereen dat we het aan het proberen zijn. Dus nu krijg ik ook van iedereen de mega irritante vraag: ‘Ben je al zwanger?’ Aahhrrgg! Nee!

 3. Roos niet willen horen

 4. Zou je dat nou wel doen?

  Elke wijntje, elk toastje met filet americain of gerookte zalm dat richting mijn mond gaat wordt vergezeld met 3 paar haviksogen. Gevolgd door de vraag: ‘Zou je dat wel doen?’ Ja dat zou ik zeker doen, want ik ben dus NIET zwanger.

 5. Je moet er niet zo mee bezig zijn

  Deze opmerking haat ik tot in het diepste van mijn hart. ‘Je moet niet zo met zwanger worden bezig zijn.’ Verschrikkelijk! Hoe kun je er in godsnaam niet zoveel mee bezig zijn?! Met oogkleppen op lopen zodat je niets meer ziet wat met baby’s te maken heeft?

  Er niet mee bezig zijn is voor mijzelf al helemaal lastig want IK SCHRIJF DAGELIJKS over baby’s, zwanger worden, zwanger zijn en bevallen. Het is simpelweg onmogelijk.

 6. Ik was echt meteen zwanger

  Mensen hebben sowieso de neiging om heel snel een gesprek zo te draaien dat het over henzelf gaat. Soms is dat al vervelend, maar al helemaal als je het doet om aan te geven dat jou iets wel is gelukt en mij dus niet. Geweldig dat het bij jou meteen is gelukt, maar bij mij is dat niet het geval. Dus wat heb ik aan die opmerking?

 7. Ovulatietest online bestellen banner
 8. Als je meer ontspant zal je zien dat je zo zwanger bent

  Goh, als ik had geweten dat ik alleen maar hoefde te ontspannen om zwanger te worden, dan had ik dat wel eerder gedaan. Ik begon namelijk heel ontspannen en ben nog steeds ontspannen! Ontspan zelf! En nee, ik hoef ook niet eerst op vakantie te gaan om zwanger te worden!

 9. De achterbuurvrouw van de nicht van mijn vriendin heeft er 3 jaar over gedaan en is nu ineens zwanger!

  Dit helpt niet, echt niet. Alleen al het idee dat er bij mij ook eerst 2 jaar moeten verstrijken, dat ik vervolgens 2 mislukte IVF behandelingen moet ondergaan om het daarna op te geven en er na een jaar achter kom dat ik toch natuurlijk zwanger kan worden… Geen fijn vooruitzicht.

 10. Geniet nu juist nog van je vrije tijd en rust!

  Ook zo’n fijne. In het kader van ‘always look on the bright side of life’ krijg ik deze opmerking weleens. Hoezo genieten van mijn vrije tijd en rust? Ik wil een kind!
  Ik heb al 33 jaar genoten van rust! Ondertussen heb ik al een hele to-do lijst van ‘genieten van dingen voordat ik zwanger ben’ afgevinkt.

  Ik ben al belachelijk veel uit eten geweest, te vaak aan de wijn gezeten en heerlijk samen met mijn man tijd doorgebracht. Ik ben er wel klaar mee. Dat extra genieten doe ik trouwens wel als ik zwanger ben. Want dan weet ik zeker dat het bijna voorbij is.

Lees ook: Zo geniet je van de zwangerschap! De voordelen van zwanger zijn!

de beste ovulatietest direct bestellen banner

Wat kan je wél zeggen tegen vrouwen die zwanger proberen te worden?

‘Lekker weertje vandaag hè’ ‘Wil je nog iets drinken’ ‘Hoe gaat het op je werk’ Er zijn genoeg andere dingen die je kunt zeggen of vragen. Als het maar HELEMAAL NIETS met zwanger proberen te worden te maken heeft. Geen tips, geen voorbeelden, geen vage wonder middeltjes of persoonlijke verhalen. Gewoon niks. En ook niets erover vragen. Dat is het meest veilige.

Het standaard antwoord dat ik geef is:

‘Nee ik ben niet zwanger en ik ben er totaal niet veel mee bezig (een klein leugentje om bestwil).
Als ik wel zwanger ben, ben jij de eerste die het weet’.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!