banner cheezzbaby 728x200
Mamma

Een paracord armband maken voor jezelf en jouw kind

“Twinning is winning.” Je ziet het tegenwoordig overal, matchende bikini’s, outfits en sieraden. Niet alleen voor moeders en dochters maar ook voor vaders en zoons, broertjes en zusjes. Instagram stond deze zomer vol met vaders in hippe zwembroeken en peuters met een bijpassend exemplaar. Je bent natuurlijk gek op je kind, en de hele wereld mag zien dat jullie bij elkaar horen. Hoe leuk is het dan om met je kind een passend sieraad te hebben? Als je dit sieraad ook nog eens samen kan maken en dus helemaal naar je eigen smaak wordt is het natuurlijk dubbel feest. Zo heb je een leuke activiteit voor een druilerige zondagmiddag en houd je er iets leuks aan over. Met paracord is dit mogelijk, kijk je mee hoe je een paracord armband maakt?

beste babyfoon bol.com

Wat is paracord?

Met paracord kan je zelf armbanden knopen naar je eigen stijl en smaak. Er zijn meer dan 220 verschillende kleuren te koop, dus de keuze is reuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende tinten geel, maar ook ‘cookie dough’ en ‘mosgroen’. Ook zijn er verschillende koorden met kleuren combinaties, bijvoorbeeld zwart-wit, geel/blauw of ‘rainbow.’

Het woord ‘paracord’ stamt al uit de Tweede Wereldoorlog. Na een parachute landing werd het touw van de parachute afgesneden en gebruikt voor allerlei verschillende toepassingen. Deze zogenaamde paracords bestaan uit een kern van draden in een geweven nylon mantel. Het is heel sterk materiaal en heeft een breekkracht vanaf maar liefst 250 kilo! Paracord kan gemaakt worden van polyester of nylon. De voordelen van nylon zijn dat het prettiger werkt en natuurlijker aanvoelt.

meegroeiromper banner

Hoe kan je zelf een paracord armband maken?

Het maken van zo’n armband doe je door middel van een knooptechniek. Ook als je niet heel creatief bent moet dit te doen zijn, er zijn stap voor stap instructies te vinden. Houd er met bestellen van het paracord dus rekening mee dat je extra lengte nodig hebt. Meet de pols van jezelf en je kind op en beslis welke knoop je wilt maken. Bij de knoopinstructies zie je hoeveel lengte paracord je nodig hebt per centimeter die je wilt knopen.

Even een klein voorbeeldje: stel, je pols is 20 cm en die van je kind 15, dan zit je dus al op 35 centimeter. Tel daar voor de zekerheid nog wat extra ruimte bij om de uiteinden aan elkaar te knopen, zeg dus dat je bijvoorbeeld 45 centimeter nodig hebt. Als je de Blaze Bar paracord knoop wilt doen heb je 7,78cm paracord nodig per 1 cm koord dat je wilt knopen. Die 7,78 doe je dus keer 45, en dan kom je uit op 350 centimeter paracord voor een armband (let wel, per kleur!).

paracord knopen

Op welke manieren kan je het paracord knopen?

Er zijn verschillende manieren waarop je de armbanden kunt knopen, de paracord knopen zijn:

  • Blaze Bar knoop,
  • Cobra paracord knoop,
  • Back to Back paracord knoop,
  • Lanyard / Diamond paracord knoop,
  • Visgraat paracord knoop.

Naast deze knopen zijn er ook verschillende varianten waarbij je kralen toe kunt voegen aan het geknoopte geheel. Op deze manier kun je zelfs anti teken bandjes knopen! Op internet zijn allerlei knoopinstructies te vinden.
Behalve sieraden zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden met paracords. Je kunt er een halsband mee maken voor de hond, een keycord, sleutelhanger, laat je fantasie de vrije loop! Er zijn allerlei accessoires te koop om met paracord van alles te kunnen maken, zoals bedels, stoppers of sluitingen.

tips baby fotoboek maken eerste jaar albelli

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!