“header
Peuter

Leukste uitspraken van kleine kinderen!

Kinderen, soms zorgen ze ervoor dat het schaamrood op je kaken staat. Maar vaak ook zijn ze hilarisch. Zeker als ze gaan praten en de leukste verhaspelingen uit hun mond ontsnappen. Ik deed een oproepje. Wat zijn de leukste uitspraken van jouw kinderen?

beste babyfoon bol.com

De leukste uitspraken van onze eigen peuter

Ook onze eigen dochter kan er wat van. Ze zag een redelijk dikke mevrouw op televisie. “Kijk, dat is een grote mevrouw!” Kunstgras is al snel omgedoopt naar “alsof gras”. Toen ik mijn parfum op deed was haar reactie: “Mama, wat ruik je mooi!” Vlinders vliegen niet, die “vleugelen”. Toen ik rucola op de pasta deed kreeg ik commentaar van onze (toen nog) dreumes: “Nee, niet blaadjes. Blaadjes in boom”. Sinterklaas was het eerste jaar dat ze hem kon benoemen “Grote Klaas”.

En ook het journaal kijken was een stuk leuker toen ze een net pratende peuter was. Terwijl in Syrië de oorlog woedde was dit Yinthes commentaar op de legertruck: “Ooh, mooie trekker! Harde boemen! Nog meer boemen?” En de bootvluchtelingen gingen een “stukkie varen, mooie boot!”

top 5 beste babyfoons banner

De leukste uitspraken van kleine kinderen

Dat ons kind niet de enige grapjas is op deze wereld wisten we natuurlijk al. Op mijn oproepje op Facebook wiens kind er ook zo leuk is kwamen de volgende reacties:

 1. Gerda vertelt: Frank van 5 jaar zat achterop de fiets mee naar zwemles. Het was was fris, dus hij wilde graag zijn “botjeswarmer” aan (bodywarmer).
 2. Marja haalt haar kleindochter Nova van school. Het meisje heeft net leren lezen. “Wat heb je mooie laarzen! Heb je die van mama gekregen?” vraagt ze haar. “Ja”, is het antwoord van Nova, “en ze zijn in de mode in China”. Op de vraag hoe ze daarbij komt antwoord ze verontwaardigd “Oma, dat staat er toch in! Made in China!”
 3. Het kleinkind van Diny vertelde dat er een “andere oma” op de postzegel stond.
 4. Hettie’s zoons gooiden hun spullen vroeger in de “bullebak” (prullenbak). Ook stonden er geen brandnetels maar “brandketels” in de sloot.
 5. Gastouder Jalita vertelt dat een van haar oppaskinderen met een speelgoed gitaar binnenkwam. “Dit is een kontenwas!” zegt hij heel trots. “Een wat? Een kontenwas!” (Contrabas).
 6. De dochter van Tiny moest stoppen met op de bank springen. “Nee mama, ik spring niet op de bank. Dat doen mijn voeten!”
 7. Neefje Jesse wilde graag een “bol met een hamburger er tussen geklemd.”
 8. Een smurf was een slurf, en ogen werden oogetjes genoemd door de kinderen van Renate.
 9. Elise was met haar dochter in de dierentuin, ze bekeken de pelikanen. “Kijk mama! Die hebben de knietje van achteren!” was de reactie van het meisje.
 10. De zoon van Ria mocht de hond van de buurman uitlaten. Daarvoor had hij wel even de “hondenuitlaat” nodig. Hij bedoelde de hondenriem.
 11. Nichtje Floor was het ergens niet mee eens: “Het interesseert me geen balk!”
 12. Lisa, de dochter van Kirsten, gebruikte tijdens het wassen altijd een handwasje, in plaats van een washandje.
 13. De kinderen van Irma vinden dat er Amerikaantjes in de tuin staan, in plaats van Afrikaantjes. Zij blazen het zwembad dan ook niet op met een compressor, maar met de professor.
 14. Marloes vertelt over Sam die zijn nieuwe “sloffels” aan deed.
 15. Bij Erik thuis aten de kinderen “hahaha” op brood in plaats van hagelslag, en een parkeerplaats was een “kampeerplaats”.
 16. Toen José haar vierjarige dochter Lívia vroeg waarom ze dat zei kreeg ze als antwoord: “Dat zei ik niet, dat zei mijn mond!”
 17. Bij Nicole aten de kinderen graag “Stampot ouwe wijffies” (andijvie). Stroopwafels waren omgedoopt tot straapwofel. En hoewel de kinderen al lang groot zijn worden deze termen nog steeds gebruikt.
 18. Apikaa’s, in plaats van paprika’s, verteld Henny.

Heb jij ook zo’n grappig kind thuis zitten met leuke uitspraken? Laat ons dan meegenieten in een reactie.

de beste drogisterij aanbiedingen banner

Meer lezen

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!