header banner hema
Nieuws

Wat doet Stichting Tekenen voor Kinderen?

Er zijn heel veel stichtingen en goede doelen in Nederland die zich inzetten voor kinderen. En dat is maar goed ook. Want ondanks dat we in een rijk land leven, zijn er veel kinderen die best een hart onder de riem kunnen gebruiken. Om welke reden dan ook. Een van de stichtingen die er voor kinderen wil zijn is Stichting Tekenen voor Kinderen. Wat ze doen? Dat lees je hier.

banner billendoekjes waterwipes

Wat is Stichting Tekenen voor Kinderen?

stichting tekenen voor kinderen logoStichting Tekenen voor Kinderen is opgericht in 2007. De stichting bestaat uit een groep professionele tekenaars die ruim 1200 tekensessies per jaar geven. Deze sessies geven ze op locatie. Bijvoorbeeld in ziekenhuizen, dagcentra, revalidatiecentra en AZC’s.

Waarom Tekenen voor Kinderen?

Er zijn kinderen die het niet gemakkelijk hebben. Ze liggen bijvoorbeeld al lang in het ziekenhuis, moeten revalideren of wonen in een AZC. Voor die kinderen is niets meer vanzelfsprekend. Ze kunnen niet naar school of spelen met vriendjes. Misschien zijn ze in een land waar ze de taal niet verstaan. Ze missen opa en oma, of hun wekelijkse voetbalclub.

Stichting Tekenen voor Kinderen wil ontspanning en afleiding bieden aan al deze kinderen.
Ze willen de kinderen weer even in de alles-kan-en-alles-mag-wereld terugkrijgen en de creativiteit en fantasie stimuleren. De kinderen krijgen even de controle terug over hun leven, want zij bepalen wat er getekend wordt.
De tekenaars van Tekenen voor Kinderen

Bij de stichting zijn meerdere professionele tekenaars betrokken. De tekenaars die zich bij de stichting aansluiten zijn allemaal goed met kinderen. Ze kunnen een verbinding maken met de kinderen zich in hen verplaatsen. Het belang van het kind staat altijd voorop.

De tekenaars kunnen snel tekenen en tegelijkertijd een gesprek uitvoeren. Hij maakt de tekening vanuit de gedachten van het kind. Het kind kan alles verzinnen, want de tekenaar kan alles tekenen! Het eindproduct wordt ingelijst en is een positief cadeautje voor het kind. De meeste kinderen bewaren de tekening hun leven lang en houden een glimlach op hun gezicht bij de herinnering eraan.

Lees ook: Steun goede doelen voor kinderen met lot of Happiness!

banner billendoekjes waterwipes

Hoe kan je deze Stichting steunen?

Net als iedere stichting kan ook deze stichting niet zonder donateurs. Een tekensessie kost 100 euro en met 1200 sessies per jaar is er dus best wat geld nodig. Doneren kan als particulier erg gemakkelijk, je kunt eenmalig doneren, maar natuurlijk ook periodiek.

Heb je een bedrijf of wil jouw werkgever een steentje bijdragen? Dan kan je ook zakelijk vriend worden en kiezen uit verschillende sponsorpakketten. Maar ook scholen kunnen in actie komen door bijvoorbeeld een sponsorloop te organiseren. Scholen kunnen zelfs in ruil voor een actie een tekenworkshop krijgen!

Het doel van Stichting Tekenen voor Kinderen is dat de kinderen even in een magische wereld zijn. Een wereld die ze helemaal zelf kunnen vormgeven en waardoor er een lach op hun gezicht komt. Ver weg van angst, verdriet en machteloosheid. Een prachtig doel!

Lees ook: Wat doet stichting Bliss to shine?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019