header banner hema
Nieuws

Kindvriendelijke parkeerplaatsen voor onderweg op vakantie!

Voor veel gezinnen zit de vakantie er weer aan te komen. Zo ook voor ons! We gaan 1300 kilometer rijden naar het Gardameer, met onze twee dochters van 5 en 2 jaar op de achterbank. Het lijkt me dan ook een goed idee om te kijken of er leuke stops zijn voor onderweg. Zodat we ze even ‘uit kunnen laten’ en ze daarna misschien wel in slaap vallen. Je mag blijven hopen toch? Ik heb de leukste kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de meest gereden snelwegen voor je op een rijtje gezet!

hema rompers

Waarom kiezen voor een kindvriendelijke parkeerplaats?

Reizen met kinderen kan soms best een uitdaging zijn. Het ene kind slaapt een groot deel van de route, terwijl het andere kind dat lange stilzitten iets lastiger vindt. We hebben met onze oudste dochter inmiddels heel wat autovakanties met de kinderen gehad, naar Oostenrijk, Zweden en Tsjechië. En dat ging altijd prima.

Dit jaar gaan we voor het eerst met twee dames de auto in. Natuurlijk zorgen we voor het nodige entertainment aan boord, maar even uit de auto is ook altijd fijn.
Dan wil je wel stoppen op een plek waar het sanitair netjes is, je eventueel je kindje kunt verschonen (Myrah zit nog in de luiers) en waar leuk gespeeld kan worden. Zo kunnen ze even hun energie kwijt, een frisse neus halen, lekker spelen en daarna weer moe de auto in.

Wil je dat jouw kindje zich ook onderweg vermaakt? Lees dan deze tips voor het leukste baby speelgoed voor onderweg in de auto! of hoe je een peuter bezig houdt tijdens een lange autorit!

Kindvriendelijke parkeerplaats in België

Aan de E17 van Gent richting Antwerpen kom je langs Parkeerplaats Kalken. Op deze parkeerplaats vind je een restaurant met terras en een speeltuin! Ook is er genoeg ruimte om even lekker te voetballen of rondjes te rennen.
Kindvriendelijke parkeerplaatsen in Duitsland

In Duitsland heb je twee soorten parkeerplaatsen. De Autohöfe is over het algemeen iets minder goed uitgerust dan een Raststätte.

 1. A1 Munster – Dusseldorf, Raststätte Lichtendorf Nord

  Een restaurant met ruime speelhoek. Wipkippen en klimtoestellen, er is genoeg te doen!

 2. A4 Dresden – Polen, Raststätte Oberslausitz Süd

  Een goedverzorgde parkeerplaats met een grote speeltuin. Je kinderen vermaken zich op de schommels, het klimrek en de glijbaan. Het restaurant heeft zelfs een kidsbox!

 3. A5 Karlsruhe – Basel, Raststätte Baden-Baden

  Een van de grootste wegrestaurants van Duitsland. Voor de kinderen is er binnen en buiten een speelplek!

 4. A7 Hamburg – Flensburg, Raststätte Hüttener Berge Alt Duvenstedt

  Hier vind je een restaurant en een kiosk. Maar ook een speelplaats van 100m2! Een grote speeltuin in het bos met speeltoestellen zoals klimtoren. Ook de honden kunnen zich hier uitleven, er is een losloopgebied met hondencircuit!

 5. A8 Salzburg – Munchen, Raststätte Chiemsee

  Een parkeerplaats zonder speeltuin, maar met een prachtige ligging aan de Duitse Chiemsee! Hier eet je een heerlijke schnitzel terwijl de kinderen de eendjes voeren.

nanabeebi luiertas best beoordeeld

Kindvriendelijke parkeerplaatsen in Frankrijk

Ook in Frankrijk zijn twee soorten parkeerplaatsen te vinden. De ‘aires de repos’ vind je het meest. Maar de ‘aires de service’ bieden meer vertier en voorzieningen.

 1. A6 net voor Lyon, Aire de repos de Jugy

  Een fantastische speeltuin met allemaal paddenstoelen. Spelen kan hier prima, maar eten zal je zelf moeten verzorgen, er is namelijk geen restaurant.

 2. A9 Spanje – Pyreneeën, Aire de Service du Village Catalan

  Zorg dat je de zwemkleding voor het grijpen hebt liggen, deze parkeerplaats is een waar paradijs! Je vindt hier een zwembad, buitendouches, een restaurant, casino en winkel!

 3. A10 – net voor afrit naar A28, Aire de Service de Tours La Longue Vue

  Een paradijs voor de kinderen, die je waarschijnlijk de auto niet meer in krijgt na een bezoek aan deze parkeerplaats. Je vindt hier een springkussen en rijparcours met mini auto’s! Ook is er een relax hoekje met fatboys en strandstoelen.

 4. A31 Toul – Langres, Aire de Service Lorraine Sandaccourt-La Trelle

  Er is een speeltuin aanwezig en heel veel ruimte om lekker te voetballen. Maar de kleine jongens worden hier erg blij van de houten soldaten en kanonnen die je kunt bewonderen. Uiteraard is er ook een restaurant.

 5. A84 bij Saint-Aubin-de-Terregatte

  Een grote, gezellige en groene parkeerplaats met een leuke speeltuin. Ook is er een restaurant en heel veel ruimte om gewoon even lekker de benen te strekken.

Kindvriendelijke parkeerplaatsen in Kroatië

Aan de A9 van Plovanija in de richting naar Pula liggen twee leuke parkeerplaatsen. Bacva-zapad en Bavca-istok. Je vindt er toiletten, een benzinepomp, restaurant en een speeltuin.

Langs de snelweg is dus genoeg te beleven. Stoppen op een kindvriendelijke parkeerplaats is altijd een goed idee met kleine kinderen in de auto. Even de zinnen verzetten (en een ijsje eten?) en daarna vol goede moed weer verder.

De leukste kindvriendelijke restaurants voor kleine kinderen!luiers met korting banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019