sale kleertjes header
Nieuws

De leukste series over het ouderschap!

Buiten regent het, lekker met je dekentje op de bank, kaarsjes aan, hapje erbij en heerlijk series bingen. Daarom heb ik de leukste series en films over moeders, het ouderschap en opvoeden voor je op een rijtje gezet. Met welke serie begin jij?

hema rompers

Leukste series over het ouderschap te zien op NL Ziet

 1. Dag & Nacht

  Ella geeft leiding over de afdeling verloskunde in het ziekenhuis. In deze serie volg je haar en haar collega’s, ben je bij bevallingen en het hele reilen en zeilen in het ziekenhuis. Leuk om te kijken tijdens de zwangerschap

 2. Dertigers

  Inmiddels staat het laatste seizoen van deze (in mijn ogen) geweldige serie online. We volgen een vriendengroep die inmiddels allemaal in de dertig zijn. Sommige met kinderen, sommige met een kinderwens. Verliefd, verloofd, getrouwd en gescheiden. Alles zit erin. De problemen die je kunt hebben met je kinderen en stiefkinderen komen voorbij.
 3. De Luizenmoeder

  “Dag allemaal, wat fijn dat je er bent.” Deze klassieker heb je waarschijnlijk al lang gezien, maar misschien lach je er de tweede keer nog harder om. Meester Anton, met zijn participizza, die probeert de school te leiden, en al die bijzondere ouders en hun kinderen maken de luizenmoeder tot een lust voor het oog.

 4. Oogappels

  Ook in deze serie volgen we verschillende gezinnen die op de een of andere manier allemaal iets met elkaar te maken hebben. Gezinnen met geldproblemen, gezondheidsproblemen en relatieproblemen. De kinderen groeien op, met alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Een serie die je zeker moet kijken als je pubers in huis hebt.

 5. Tropenjaren

  Jelle en Rosa krijgen hun eerste kind en daarmee staat hun wereld op zijn kop. Ze willen overal in uitblinken, in het ouderschap, op hun werk en in hun relatie. En dat gaat niet zo makkelijk.

banner winkelpromo

Leukste series over het ouderschap te zien op Videoland

 1. Gooische moeders

  Wie kent ze niet? Van Gooische Meisjes groeiden Pauline, Bo en hun vriendinnen uit naar echte Gooische Moeders. Vaak een tikkeltje over the top, maar ook wel herkenbaar voor ons ‘gewone’ moeders. En het is toch gewoon heerlijk om weg te dromen bij die villa’s, inloopkasten, nanny’s en luxe tripjes?

 2. Moedermaffia

  Daan moet een ouderschapscursus volgen om haar kinderen niet kwijt te raken na haar scheiding, dit wordt een komische en soms pijnlijke bedoening.

 3. Younger

  Liza liegt over haar leeftijd om aangenomen te worden voor haar droombaan. Hierdoor wordt haar leven nogal ingewikkeld, zeker aangezien ze een puberdochter heeft en verliefd wordt op een veel jongere man.
Deze series over ouderschap kijk je op Netflix

 1. Ginny en Georgia

  Een moeder die letterlijk alles over heeft voor haar kinderen. Waarbij ze soms nogal iets te ver kan gaan. Dat is waar deze serie over gaat.

 2. Papadag

  In de meeste series over ouderschap staan de moeders in het middelpunt, maar bij Papadag niet! Een aantal mannen met baby’s ontmoeten elkaar iedere week in het park. Al snel wil je niet meer stoppen met kijken om te zien wat ze nu weer allemaal beleven.

 3. Rita

  Een heerlijke Scandinavische serie over een lerares, Rita. Een bijzondere juf met een hele eigen kijk op lesgeven en opvoeden. Ze heeft drie kinderen en is een alleenstaande moeder. Een heerlijke serie waar je vaak hardop om zal lachen.

 4. Sweet Magnolia’s

  In een idyllisch stadje wonen drie vrouwen die elkaars beste vriendinnen zijn. Ze hebben kinderen of een kinderwens, zijn gescheiden of juist weer samen met hun ex. Iedereen in het stadje weet alles over elkaar en helpt elkaar, maar hoever ga je daarin? En hoe voed je je kinderen goed op?

 5. The Letdown

  Een serie over jonge moeders met baby’s. Waar lopen ze allemaal tegen aan? Hoe vier je een verjaardagsfeestje zonder dat het een drama wordt? Allerlei alledaagse dingen, die met een baby ineens heel anders zijn komen voorbij.

 6. Working Moms

  Stap in het leven van Anne, Frankie, Jenny en Kate. Deze vier werkende moeders hebben allemaal jonge kinderen en proberen alle ballen hoog te houden, net als wij!
Leuke films over het moederschap!

 1. Huisvrouwen bestaan niet

  Een film over twee zussen. De ene zus wil heel graag zwanger worden, terwijl de andere zus haar baan kwijtraakt en ineens een huisvrouw is.

 2. Oei, ik groei! op Netflix

  In deze film volg je drie stellen die ieder op hun eigen manier proberen hun kinderen groot te brengen.

 3. Vaders & Moeders op Videoland

  Drie jonge stellen wonen bij elkaar in de straat, ze lijken het perfecte leven te leiden. Maar niets is minder waar.

 4. Zwanger & Co op Netflix

  Verloskundige Merel heeft wel een kinderwens, maar geen potentiële vader. Daarom besluit ze een single moeder te worden.

Hiermee kom je de winter wel door denk ik. Of heb je de meeste series over het ouderschap al gezien? Misschien heb je dan iets aan deze leuke boeken over ouderschap!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019