“waterwipes
Mamma

Dingen die alle single moeders herkennen!

Er zijn heel veel single moeders op deze aardbol. Voor de meeste moeders is dat niet het ideaalbeeld, maar er zijn ook moeders die er heel bewust voor kiezen om een alleenstaande moeder te worden. Hoe je het ook went of keert en of je er nu voor hebt gekozen of niet, onderstaande dingen zullen veel single moeders herkennen!

libido banner

Elf dingen die alle single moeders herkennen!

 1. Nooit de kans om even weg te kijken of te doen of je iets niet hoort

  “Mama? Kan je helpen?” “Ga maar naar papa” is af en toe een fijne zin, maar als single mom is dit natuurlijk geen optie. Het is altijd jouw beurt, ook midden in de nacht als je kind voor de 8e keer wakker wordt, kan je niet blijven liggen en doen alsof je slaapt.

  Bekijk het van de andere kant: ook alle leuke dingen zijn voor jou, alle knuffels, kusjes en lieve momenten. Just for you!

 2. Je mist het overleggen

  Waar je als moeder in een relatie misschien wel vaak de beslissingen neemt zonder erbij na te denken, kan je het overleggen nu ineens missen. Het gevoel van er alleen voor staan kan soms best groot zijn en je overvallen.

  En dan kan je best wel eens aan jezelf gaan twijfelen. Maar aan de andere kant zijn er ook voordelen: geen discussies over welke schoenen je moet kopen, of welke kleur muur er in de babykamer komt.
 3. Mijlpalen

  De eerste stapjes, of een zwemdiploma. Die ene soort pasta eten die ze normaal niet lusten en het nog lekker vinden ook. Momenten waarop je normaal met je partner zou staan juichen in de woonkamer of langs de rand van het zwembad. En nu sta je daar alleen. Dat kan lastig zijn en eenzaam.

  Maar je kunt deze momenten ook met iemand anders delen. Facetime even met opa en oma, app je beste vriendin een foto of zet het op Insta zodat de hele wereld het weet.

 4. Je eigen verjaardag betekent je eigen cadeau kopen!

  Net als voor Moederdag trouwens. 😉

 5. Papa en mama in een

  Als de lamp het niet doet, los jij het op. Behalve eten koken en kleren wassen rijd je ook de auto door de wasstraat, maai je het gras en maak je die kapotte stoel. Pittig, om het allemaal in je eentje te doen.

  Maar in de ogen van je kindje ben jij nu wel een nog grotere superheld. Deze mama kan dus echt alles! Ook klimmen en klauteren, stoeien en worstelen. Naast haren invlechten en nagels lakken. Jij draait nergens je hand voor om.

 6. banner billendoekjes waterwipes
 7. Daten is een stuk lastiger

  Praktisch gezien al omdat je steeds oppas moet regelen (bijvoorbeeld bij een oppasbureau) om een avondje weg te kunnen. En wil je die avond dan ‘verspillen’ in een date of gebruiken voor een avondje met vriendinnen?

  Als je wel op date gaat is het nog maar de vraag of hij je nog zo leuk vindt als blijkt dat je een moeder bent. En als het dan al klikt, wanneer ga je dan je nieuwe partner voorstellen aan de kinderen? Allemaal lastige dingen om over na te denken.

 8. Je hebt extra veel geduld nodig!

  Haalt jouw kind aan het eind van de ochtend al het bloed onder je nagels vandaan? Dan wordt het een lange dag met veel tot 100 tellen. Waar bij stellen uiteindelijk de partner terugkomt van het werk en de ander een beetje kan ontzien, is dat bij jou niet zo. Bij jou gaat de dag door tot de kinderen in bed liggen. Adem in, adem uit.

 9. Alle ballen moeten in de lucht blijven

  En daar lijkt soms geen einde een te komen. Zoals op dagen dat je zelf moet werken bijvoorbeeld. Je komt na een lange dag thuis, vermoeid en met vermoeide kinderen, en dan moet er ook nog eten op tafel komen. Moeten de kinderen schoon en in de pyjama, en de tassen voor morgen ook nog klaargezet worden. En of je daar nu zin in hebt of niet, het moet toch gebeuren.

 10. Je voelt je schuldig

  Kan je wel je kind alles bieden wat je zou willen? Ben je wel een goede moeder? Komt je kind niets te kort? Dit zijn gevoelens die bijna iedere single moeder wel zal herkennen.

 11. Je bent nooit alleen

  Tenminste, als je kinderen nog niet naar de peuterspeelzaal of school gaan. De kans is groot dat je ze op de heenweg naar werk bij de oppas brengt en ze op de terugweg weer ophaalt. Het enige moment alleen is dus van en naar je werk. En ook als ze in bed liggen ben je niet alleen, want er wordt er altijd wel eentje wakker.

 12. Jij staat nooit uit. Of anders gezegd, jij staat altijd aan!

  Als je wakker wordt is dat meestal omdat er een kind wakker is, en anders zal het niet lang duren voordat dit gebeurt. De hele dag worden er vragen aan je gesteld, sta je “in dienst van” en ook als je ’s avonds (in je eentje) op de bank zit sta je aan. “Hoorde je nou wat boven?”

  Even in bad gaan is al een uitdaging, want net als je heerlijk in het warme water zit, heeft er iemand een nachtmerrie en kan je druipend richting een slaapkamer lopen.

Ben jij een alleenstaande moeder en herken je jezelf hierin? Of juist helemaal niet? Misschien heb je wel een relatie en zijn een deel van bovenstaande dingen zelfs herkenbaar. Of je er nu voor gekozen hebt om je kind alleen op te voeden of juist niet: besef je een ding, jouw kind houdt onvoorwaardelijk van jou. En ze onthouden de leuke kleine dingen van hun jeugd vaak nog beter dan de grote meeslepende momenten. Dus voel je niet schuldig, volg gewoon je gevoel als single moeder!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!