“babydeals
Mamma

De Mommy makeover!

Instagram staat er vol mee. De perfecte moeders die een paar dagen na de bevalling alweer in een croptop op het strand flaneren. En dat terwijl wij dan nog in een kraamverband met een joggingbroek aan op de bank hangen. Als je heel erg je best doet is het mogelijk hoor, een strak lijfje in een paar weken. Maar voor de meeste moeders onder ons is dit ideaalbeeld niet weggelegd. Dat hoeft natuurlijk ook niet. Alleen als je na een paar jaar nog steeds niet terug in model bent, kan je dat dan op een andere manier voor elkaar krijgen? Ja, met een Mommy Makeover. Wat dat precies is en wat de complicaties zijn ga ik je vertellen!

prenatal banner weekaanbiedingen

Wat wordt bedoeld met een Mommy Makeover?

Doutzen Kroes liep na een paar weken alweer in haar super strakke lijf in lingerie op de catwalk. Daar heeft ze ongetwijfeld een heleboel voor moeten doen (en laten). Toch is dat helaas bij de meeste moeders wel anders. Zeg eens eerlijk, hoe lang geleden ben jij bevallen? En hoe strak zit jij in je vel? Zo strak als je zou willen? Of gaat het toch allemaal iets minder snel dan je had gehoopt?
Ik merk het verschil zeker wel. Na mijn eerste bevalling was ik binnen een week alweer in model. Mijn jongste dochter is inmiddels vijf maanden en nog steeds ben ik mijn buik niet kwijt. Hoe hard ik ook sport en hoe weinig ik ook snoep en snaai.
Als je nu ook alles al geprobeerd hebt en niet meer weet hoe je het voor elkaar moet krijgen is er nog een laatste redmiddel. De mommy-makeover!

Hij waaide, net als de kerstman, Valentijnsdag en Halloween over vanuit de Verenigde Staten. Een Mommy-Makeover is een combinatie van chirurgische procedures. Zoals het corrigeren van de borsten, buik, heupen en dijen. Alle punten die wij na de zwangerschappen hebben zien veranderen aan ons lichaam.

Fietsenwinkel mamafiets banner

Welke ingrepen vallen er onder een Mommy-Makeover?

Dit hangt helemaal van je lichaam af. Iedere vrouw is anders, en ieder lichaam ook. Daarom wordt bij het eerste consult vooral gekeken wat je doelen zijn. Wat irriteert je het meest aan je lichaam? En wat zou je graag anders willen zien? Misschien vind jij je buik wel prima, maar heb je drie keer borstvoeding gegeven en hangen daar nu nog twee zielige theezakjes.

De chirurgische ingrepen die kunnen worden gedaan zijn onder andere:

 • Borstlift

  Bij deze ingreep wordt je overtollige huid weggehaald en worden jouw borsten omhoog gelift. Zo hangen ze niet meer en komen weer mooi op gelijke hoogte.

 • Borstvergroting

  Door middel van het plaatsen van een implantaat worden je slappe, lege borsten opgevuld en eventueel vergroot. Zo zijn ze weer mooi rond en stevig.

 • Buikwandcorrectie

  Slappe huidspieren in je buik worden weer aan elkaar gehecht en overtollig vetweefsel halen ze weg zodat je buik een stuk strakker wordt.

 • Liposuctie

  Het overtollige vet wordt weggezogen nadat het door middel van een vloeistof vloeibaar is gemaakt.

risico's en kosten mommy makeover

Wat zijn de risico’s?

Een complete Mommy Makeover bestaat dus uit meerdere verschillende chirurgische ingrepen. Daardoor duurt de operatie vaak toch al zo’n 3 tot 6 uur. Best een heftige operatie dus. Al deze tijd ben je onder narcose. Een narcose en een operatie brengen altijd risico’s met zich mee.
Ook zal je de eerste tijd best wat klachten hebben, zoals trekkende pijn aan je huid. De geopereerde plekken voelen beurs en strak aan en je kunt flink wat spierpijn verwachten. Dit zijn kleine bijkomstigheden die na een paar dagen al over zijn.

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Grotere complicaties treden bij gezonde mensen nauwelijks op. Maar toch is er een kleine kans op de volgende complicaties:

 • Gevoelsverandering;
 • Hematoom (ophoping van bloed onder de huid die verwijderd moet worden);
 • Infectie;
 • Nabloeden;
 • Negatieve reactie op de verdoving;

Men zal je ook adviseren om de periode voor en na de operatie niet te roken. Nicotine kan namelijk zorgen voor minder bloed toevoer naar de wond, wat voor een minder mooie genezing zorgt. Meestal treden er dus geen complicaties op. En na een tot twee weken ben je normaal gesproken wel weer op de been.

Pijn lijden ben je wel gewend na die zwangerschappen, dus dat ga je wel overleven. Hoe was dat gezegde ook alweer; wie mooi wil zijn…

Waar kan je terecht voor een Mommy-Makeover?

Ben jij geïnteresseerd in een Mommy Makeover? Wordt het tijd om de stap te nemen en in jezelf te investeren? Ben je nu echt klaar met die opmerkingen of er “nog eentje in zit?” Misschien twijfel je er al wel jaren over en ben je er nu ineens wel klaar voor. Dan vraag je je misschien af waar je moet zijn voor zo’n ingreep. Er zijn een heleboel gerenommeerde klinieken in Nederland die een Mommy Makeover aanbieden.

Wat kost een Mommy Makeover?

Goedkoop is het niet, je moet toch al gauw denken aan bedragen die beginnen bij vijfduizend euro. Afhankelijk van de ingrepen die je kiest loopt dit bedrag alleen maar op. Van dat geld kan je een heleboel andere dingen doen. Maar zeg nou eerlijk, soms is het toch gewoon tijd om in je zelf te investeren in plaats van in een nieuwe vloer of tuin? Jij moet immers nog je hele leven met je lichaam verder. En een blije moeder is een leukere moeder toch?

Het is belangrijk om te weten dat een Mommy-Makeover geen behandeling is die ervoor zorgt dat je gaat afvallen. Daarom is het ook verstandig om pas aan deze operatie te beginnen als je daar helemaal klaar voor bent. Je hebt zelf al op verschillende manieren geprobeerd om back in shape te komen.
Ook is het verstandig deze operatie pas door te zetten als je niet meer van plan bent om zwanger te worden. In sommige gevallen kan de zorgverzekering bijspringen, maar dan moet je wel kunnen aantonen dat er een medische noodzaak is.

Zou jij een Mommy-Makeover overwegen? Of vind je het echt een luie oplossing voor vrouwen die zelf geen moeite willen doen voor een strak lichaam? De ene vrouw omarmt haar lichaam juist na de zwangerschap(pen), terwijl de ander er van walgt en haar strakke figuur weer terug wil. Wat je er ook van vindt, de mogelijkheid is er!wehkamp mode

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!