luieraanbiedingen header
Nieuws

Meer bellen tijdens de kraamtijd!

Lunchen, winkelen, een dagje weg. Wat dacht je van een kleine vakantie met je kersverse gezin? Allemaal plannen die je misschien wel had voor tijdens je kraamtijd, ik wel in ieder geval. Helaas gaan die plannen nu allemaal niet door. Maar hoe onderhoud je dan je contacten? Juist, telefonisch. We gaan steeds meer bellen tijdens de kraamtijd.

babykamer laten verven banner

Waarom gaan veel vrouwen meer bellen tijdens de kraamtijd?

Zit jij op dit moment midden in de kraamtijd? Of is je zwangerschapsverlof net begonnen en heb je een agenda vol lege weken in het vooruitzicht? Helemaal leeg zullen die weken natuurlijk niet zijn. Want er komt, of is al, een nieuwe baby. Een baby die je moet leren kennen, waarvan je de ‘gebruiksaanwijzing’ nog helemaal moet ontdekken. En daar kun je soms best wat hulp bij gebruiken.

Veel vrouwen bellen tijdens hun kraamtijd veel meer dan ze normaal gesproken zouden doen. Om advies te vragen bijvoorbeeld. Aan je moeder, tante, of beste vriendin. Of gewoon om stoom af te blazen als het even niet zo lekker loopt. Het is soms lastig om je draai te vinden met een kleine baby, en dan kan het fijn zijn om even iemand anders te spreken.

Even een frisse blik of mening te horen van iemand die iets verder van je af staat. Zeker in het begin stap je niet zomaar even de deur uit en is het ideaal om je telefoon te pakken. Zo houd je wel contact en hoef je niet je hele hebben en houden in te pakken om met de baby de deur uit te kunnen.

airco laten plaatsen banner

Juist nu wordt er meer gebeld tijdens het thuiszitten

In deze periode is dat bellen nog veel belangrijker geworden. Nu we genoodzaakt zijn om (veel meer) thuis te blijven hebben we nog meer behoefte aan contact. Je wilt contact houden met je sociale contacten. Mist jouw vriendinnen en familie. Zeker nu ze niet zomaar op kraamvisite kunnen en mogen komen. Behalve gewoon bellen doen we ook veel meer aan beeldbellen. Op deze manier kan je toch met je kersverse baby pronken, al is het niet in het echt. Bij gebrek aan beter is het voor nu een mooie oplossing.

Misschien zit je wel lange avonden alleen en is het fijn om deze eenzame uren te doorbreken met gezellige telefoongesprekken. Of ga je met een groepje vriendinnen ‘samen’ een wijntje drinken tijdens een groepsgesprek. We moeten er samen het beste van maken toch? Ik merk aan mezelf dat ik sneller even mijn telefoon pak. Tot voor kort belde ik mijn ouders nooit, in de kraamweek belden we bijna elke dag wel even.

nutricia actie banner

Hoe kun je de kosten beperken van het vele bellen?

Bellen is een mooie oplossing om toch in contact te blijven met iedereen die je zo graag in levende lijve zou willen zien. Helaas kan het ook een kostbare oplossing zijn. Als je het gezellig hebt vliegen de minuten, en misschien wel uren, zo voorbij. Ik bel zo vaak ‘even’ met een vriendin, en als we ophangen zijn we weer bijna 2 uur verder.

Bij een hippe en nieuwe telefoon zit vaak een duur abonnement, en als je die elke maand moet betalen ben je op jaarbasis een hoop geld kwijt. Gelukkig zijn daar andere, meer voordelige, manieren voor. Neem bijvoorbeeld Simyo Sim Only.

Ben je een grootverbruiker? Of doe je behalve bellen eigenlijk niet zo veel met je telefoon? Geen probleem, er is voor elke soort telefoongebruiker een passende aanbieding. Zo kun je kiezen voor opties met of zonder internet. Het meest handig is nog wel dat deze sim only maandelijks opzegbaar. Als je in deze periode veel meer belt dan wanneer straks alles weer normaal is kan je dus gemakkelijk weer opzeggen. Ook kan je je abonnement naar boven op beneden bijstellen, zodat het altijd bij je belgedrag past.
Op deze manier betaal je dus nooit te veel.

Je hoeft je dus niet helemaal te isoleren in deze periode. Klets lekker bij met je vriendinnen of pronk met je baby in beeld. Houd je familie op de hoogte van hoe alles gaat. En ook al gaan we steeds meer bellen tijdens de kraamtijd, het hoeft je gelukkig geen handen vol geld meer te kosten.

cheezzbaby banner
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!