sale kleertjes header
Nieuws

De leukste kindvriendelijke restaurants voor kleine kinderen!

Uit eten gaan met kleine kinderen is iets wat je misschien niet graag doet. Je vindt het vervelend als jouw kinderen andere mensen storen tijdens hun avondje uit. Maar je wilt ze eigenlijk ook niet passief achter de tablet aan tafel zetten. Gelukkig zijn er een heleboel leuke kindvriendelijke restaurants waar je rustig met het hele gezin kunt aanschuiven.

prenatal extra korting banner

Wanneer is een restaurant kindvriendelijk?

Een kindvriendelijk restaurant moet aan enkele punten voldoen en dat is niet alleen patat op de menukaart. ūüėČ

 1. Kindvriendelijk eten

  Natuurlijk is het eten wel belangrijk! Niet iedereen is gezegend met een peuter die klakkeloos alles naar binnen werkt. Dus als er een aantal ‚Äėkindvriendelijke‚Äô gerechten op de kaart staan, is dat fijn. En dat hoeven niet alleen kindermenu‚Äôs met patat en snacks te zijn.

 2. Vertier voor de kinderen

  Een leuke speelhoek, of zelfs een speelkelder- of zolder is altijd fijn. Maar met kleine kinderen is het fijner als je ze in de gaten kunt houden en niet zelf de hele avond in de speelkamer zit omdat je kind daar wil spelen.

  Ook een terras met zicht op de speeltuin is top. Maar kleurplaten en kleurpotloden aan tafel doen ook al een heleboel. Of spelletjes die mee naar de tafel mogen.

 3. Sanitair

  Hoe vervelend is het als je nergens de baby kunt verschonen? Ik heb al meerdere malen onze dochters ergens op de vloer in de gang van een schone luier moeten voorzien. Dus behalve schoon sanitair (of een kindertoilet) zou een verschoontafel echt een must moeten zijn!
 4. Kindvriendelijke ketens om te gaan uit eten!

  Natuurlijk gaan onze kinderen allemaal het liefst naar ‚ÄúRestaurant De Gouden Bogen‚ÄĚ (iets met een grote gele M). Maar er zijn ook kindvriendelijke restaurant ketens waar je niet meteen een Happy Meal voorgeschoteld krijgt, maar die wel heel kindervriendelijk zijn!

  1. Happy Tosti

   Welk kind lust er geen tosti? Ideaal voor een lekkere en gezellige lunch. Je vindt Happy Tosti op 7 locaties in Nederland. Er zijn speciale kinder tosti’s, maar ook proeverijtjes of een twaalf uurtje.

  2. De Beeren

   Niet alleen de standaard patat met snack kindermenu’s, maar ook een sateetje, burger, pasta, chicken pops of fish & chips. En er is altijd een speelhoek te vinden!

  3. De Pannenkoekenbakker

   De meeste kinderen zijn gek op pannenkoeken. De Pannenkoekenbakker vind je op 15 locaties in Nederland. Ze hebben zelfs een heuse Kids Club! Als lid krijg je extra aanbiedingen en een cadeautje als je jarig bent! Er zijn prinsessen- en piratenpannenkoeken en heel veel kinderijsjes.

  4. Happy Italy

   Lekkere pizza’s, pasta’s en zelfs wafels. En in bijna ieder restaurant vind je een ballenbak! Het is zelfs mogelijk om hier jouw kinderfeestje te vieren, dan mogen de kinderen zelf een pizza maken. Er zijn 21 vestigingen door het hele land.

  Lees ook: Tips om uit eten met kleine kinderen een succes te maken!

  banner billendoekjes waterwipes

  De leukste kindvriendelijke restaurants van Nederland per provincie!

  1. Drenthe

   Paviljoen Nijstad in Hoogeveen. Gelegen aan het strand waar heel veel te doen is voor de kinderen. Er zijn meerdere speeltoestellen en zwem mogelijkheden. Maar er is ook een buitentheater. Voor kinderen zijn er kindermenu’s, maar ook de gewone gerechten zijn in kinderformaat te bestellen.

  2. Flevoland

   Hans & Grietje in Zeewolde. Hier moet je beslist naar toe als je kinderen hebt. Sprookjeshuizen, een enorme speeltuin en trampoline. Maar ook in het restaurant is het heel bijzonder, zo kan de tafel zomaar gaan bewegen!

  3. Friesland

   James Bistro in Drachten, hier vind je een speciale junior lounge voor de kinderen! Een plek waar ze kunnen chillen, spelen en kleuren. Er is een lego-muur, een tv en nog veel meer!

  4. Gelderland

   Bij Jansen en Jansen in Gorssel, hier kunnen de kinderen binnen- en buitenspelen. Voor de kinderen is er zelfs een apart buffet, waar ze zelf kunnen pakken wat ze lekker vinden!

  5. Groningen

   Cantina Mexicana, een heerlijk Mexicaans restaurant met een aparte speelruimte. Hier kunnen de kinderen spelletjes doen, spelen in het keukentje, grote blokken, een tv en kleurplaten. Voor de kinderen is er een aparte kaart, maar ze mogen ook eten van de grote kaart in aangepaste porties.
  6. Limburg

   Fun Valley Maastricht is niet alleen een restaurant, maar een dagje uit voor het hele gezin. Er is een indoorspeeltuin en een grote buitenspeeltuin. Maar ook een strand en maar liefst 4 horecagelegenheden.

  7. Noord-Brabant

   Bistro van Camping het Goeie Leven in Eerde bij Veghel is een geweldige plek voor kinderen. Ze kunnen er klauteren, klimmen en glijden en als ouder kijk je vanaf de binnentuin toe. Voor de kinderen is er een speciale kinderkaart, met 10 smaken ranja, worstenbroodjes, boterhammen met hagelslag, pizza’s, pasta’s en pannenkoeken.

  8. Noord-Holland

   Deining aan Zee in Castricum aan Zee. Een strandpaviljoen met speeltuin en klimrek, maar ook een speelhuisje binnen.

  9. Overijssel

   De Wolventuin in Stegeren. Dit restaurant ligt op een camping, Vanaf jouw tafeltje heb je zicht op de geweldige indoorspeeltuin, waar je kinderen zich uren gaan vermaken.

  10. Utrecht

   Coffee Corazon in Amersfoort, de hele bovenverdieping is ingericht voor kinderen! Er is een leuke kinderkaart met kinderbroodjes, babyfruit (vers gepureerd!),ontbijtkoek in hartjesvorm, een speciale kinder smoothie en heel veel verschillende smaken ranja!

  11. Zeeland

   Eeterij-Spelerij Vierlinden in Goes, er is een binnenspeeltuin met zelfs een X-box en een speciale kinder ‚Äėborrel‚Äôplank!

  12. Zuid-Holland

   De Beslagkom in Katwijk is een pannenkoekenrestaurant met een afgesloten speelruimte voor de kinderen. Er is een apart gedeelte voor de allerkleinsten.

  Hopelijk durf je het aan om lekker te gaan eten met het gezin in een van deze leuke kindvriendelijke restaurants. Of ga je sowieso rustig met je kinderen ergens eten en maak je je er niet zo druk om of het kindvriendelijk is of niet? En hebben jullie nog leuke en lekkere tips om ons lijstje aan te vullen?

  Lees ook: Top 10 met leukste binnenspeeltuinen voor kleine kinderen!  luiers met korting banner

  Meer lezen

vadersschapsverlof 2019