sale kleertjes header
Beste babyproducten

De beste bakfiets voor baby en peuter!

Als je meerdere kinderen wilt vervoeren, is dat soms best een uitdaging. Zeker als je niet altijd maar de auto wilt pakken. Op een moederfiets kan je maar twee kinderen meenemen. Dus een bakfiets kan dan een uitkomst zijn! Het is heel gezellig en superhandig. Maar wat is nou eigenlijk de beste bakfiets voor baby en peuter? Ik vertel je waar je op moet letten of ga hier direct naar onze top 5 en de top 5 met elektrische bakfietsen.

verzwaringsdeken banner

Waarom kiezen voor een bakfiets om je kind in te vervoeren?

Een bakfiets kan een heel goed alternatief zijn voor een auto. Het is beter voor het milieu en ook voor je gezondheid. Jouw kinderen passen er allemaal in, inclusief hun schooltasjes en jouw boodschappen.

Bovendien vinden kinderen het vaak erg leuk om in de bakfiets te zitten. Het is dan ook heel gezellig omdat ze voor je zitten en je dus goed contact kunt houden. Nog een bijkomend voordeel is dat de baby veel eerder mee mag in een bakfiets dan op een gewone fiets.

Welke soorten bakfietsen zijn er om je kind in te vervoeren?

Als je op zoek gaat naar een goede bakfiets, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Er zijn namelijk ontzettend veel varianten en mogelijkheden. De twee grootste verschillen in soorten bakfietsen is de ‘gewone’ en de elektrische bakfiets. Maar is nog een verschil, namelijk 2 of 3 wielen!

 • Voordelen van een tweewieler

  Een bakfiets met twee wielen fietst meestal lichter, ook is hij wendbaarder. Je hoeft dus minder vaak te steken als je wilt draaien of parkeren. Hij is bovendien smaller en comfortabeler op een hobbelige weg.

 • Nadelen van een tweewieler

  Bakfietsen met twee wielen zijn langer en zwaarder dan versies met drie wielen. Het kost vaak wat meer moeite om een bakfiets met twee wielen op de standaard te zetten.

 • Voordelen van een driewieler

  Een bakfiets met drie wielen rijdt stabieler en je hebt geen gedoe met een standaard als je de bakfiets parkeert.

 • Nadelen van een 3 wieler

  Hij is veel minder wendbaar. Ook word je sneller door elkaar geschud op hobbelwegen. Als je de stoep op en af rijdt, kan dit alleen haaks.

tips baby fotoboek maken eerste jaar albelli

Hoe vervoer je jouw baby of kind veilig?

Een baby kan al op jonge leeftijd mee in de bakfiets. Hiervoor heb je wel een babyschaal of een Maxi-Cosi met houder nodig. Lees hier nog meer tips waar je op moet letten met het vervoeren van een baby in de bakfiets.
Waar moet een goede bakfiets voor baby of peuter aan voldoen?

Als je kinderen gaat vervoeren in een bakfiets, wil je zeker weten dat je dit op een veilige manier doet. Daarom zijn er een aantal punten om op te letten bij het kopen van de beste bakfiets waarin je een baby of peuter gaat vervoeren.

 1. De diepte van de bak: Een te lage rand is gevaarlijk. Ook is een opstapje handig, zodat je kindje zelf in en uit kan stappen.
 2. Afwerking: Is de fiets goed afgewerkt? Zitten er geen losse onderdelen en scherpe randen? Dit is vooral belangrijk als je een tweedehands bakfiets gaat kopen.
 3. Zichtbaarheid: Je wilt in het donker goed zichtbaar zijn. Kijk dus naar de verlichting en reflectoren.
 4. Veiligheid: Een goede bakfiets heeft gordels om de kinderen vast te kunnen zetten!

tips om op te letten bij het kopen van de beste bakfiets voor baby of peuter

Tips om op te letten bij kopen van de beste bakfiets voor baby of peuter!

Maak voor jezelf als eerste een wensenlijstje en stel de volgende vragen. Hoeveel kinderen ga je vervoeren in de bakfiets? Ga je korte ritjes maken of wil je juist lange fietstochten gaan maken? Met dit lijstje in de hand kan je gaan afvinken en blijft vanzelf een selectie van bakfietsen over die bij jou en je gezin past.

Denk ook aan jouw budget, lees reviews en kijk of accessoires gemakkelijk te verkrijgen zijn. Wil je een bakfiets met loophulp? Dit is een meerijd optie voor als je naast de fiets loopt, dan hoef je niet zo zwaar te duwen.

En liever een houten of een kunststof bak? Dat heeft er misschien ook mee te maken waar je de bakfiets neer kunt zetten. Staat hij droog in de garage? Of moet hij in weer en wind buiten staan?

Maar het allerbelangrijkste is: maak een proefrit!!

banner billendoekjes waterwipes

Top 5 met de beste bakfiets voor baby of peuter!

 1. Babboe Big

  babboe big bekende bakfiets kinderen
  Babboe is misschien wel het bekendste merk als het om bakfietsen gaat. Zeker deze variant met de bekende rood bruine kleur. Deze bakfiets heeft 3 wielen en biedt plaats aan vier kindjes.

  De fiets is onder andere voorzien van 7 versnellingen, trommelremmen, batterijverlichting en anti-lek banden. In de bak zit een opklapbaar bankje, dus extra ruimte voor boodschappen! Wat handig is met het Nederlandse weer is de regenkap, zodat je jouw kinderen droog kunt vervoeren.

 2. Babboe Dog

  babboe dog bakfiets voor hond
  De perfecte bakfiets met 3 wielen voor de hondenliefhebber! Naast 7 versnellingen, trommelremmen, rollerbrake remmen, batterij verlichting en anti lek banden heeft de Babboe Dog ook een loopplank.

  Zo kan je de hond gemakkelijk in en uit te laten stappen. Maar je peuter en hond kunnen er ook gezellig samen in. In de bak zitten ook oogjes om de hondenriem aan vast te maken.

 3. Babboe City

  babboe city beste bakfiets bay en peuter
  Een bakfiets met 2 wielen die verkrijgbaar is in verschillende kleuren. De fiets heeft 7 versnellingen, Rollerbrake remmen, batterijverlichting en plek voor twee kindjes. Maar de bak is uit te breiden met een extra bankje en dan is er plek voor 4 peuters.

 4. Babboe Curve

  babboe curve
  Deze stijlvolle bakfiets heeft 3 wielen en is een iets gestroomlijnder model dan de de Big, de klassieke bakfiets van Babboe. Ook deze fiets heeft 7 versnellingen, rollerbrake remmen, batterijverlichting en een gesloten kettingkast.

  Er is in de bak plek voor 4 kinderen. Of voor een Maxi-Cosi drager en 2 kinderen. Natuurlijk zijn er ook regenschermen verkrijgbaar, zodat je kinderen droog en uit de wind zitten.

 5. Babboe Mini

  babboe mini
  Een bakfiets met 2 wielen en een kleinere bak waar je 2 kindjes of een Maxi-Cosi in kunt vervoeren. De fiets is voorzien van 7 versnellingen, rollerbrake remmen, batterijverlichting en een gesloten kettingkast.
Liever een goede elektrische bakfiets?

Een gewone bakfiets kan erg zwaar fietsen, zeker als je veel kinderen moet vervoeren en de Hollandse wind tegen hebt. Gelukkig zijn er ook veel elektrische bakfietsen! Kijk bij een elektrische fiets altijd naar het vermogen van de motor. 180 watt is bijvoorbeeld te weinig voor een goede elektrische bakfiets.

Top 5 met de beste elektrische bakfiets voor baby of peuter!

Van de Babboe bakfietsen zijn de meeste er in gewone en een elektrische variant. Ze bieden dus evenveel ruimte als de hierboven genoemde uitvoeringen.

 1. Babboe City-E 450Wh RD/DB

  Babboe City-E beste elektrische bakfiets voor baby en peuter
  Deze bakfiets is ideaal om je baby of peuter mee te vervoeren. Hij heeft een actieradius van 50 tot 80km en een accu capaciteit van 450 Wh. Hij heeft 7 versnellingen en wordt aanbevolen voor de dagelijkse korte ritten.

  De fiets heeft een loophulp met stuurbediening en is voorzien van veiligheidsgordels om je peuter veilig te vervoeren.

 2. Babboe Curve Elektrische bakfiets 450Wh DB

  babboe curve elektrischebakfiets

  Ook deze fiets heeft een actieradius van 50 tot 80km en een accucapaciteit van 450 Wh. De fiets heeft 7 versnellingen en anti lek banden. Hij is erg geschikt voor dagelijkse korte ritten en met ondersteuning kan je maximale snelheid halen van 25 km/u.

 3. Batavus Fier 3 Enviolo

  batavus-fier 3 enviolo elektrische bakfiets

  Batavus is natuurlijk een merk wat iedereen kent. De Enviolo bakfiets heeft een stijlvol ontwerp in een mat zwarte kleur. De actieradius is 35 tot 60km, met een 400Wh accu capaciteit.

  Hij wordt aangeraden voor recreatief gebruik, heeft een geluidsarme motor én een loophulp. Ook is deze fiets geschikt voor een heuvelachtig landschap. Hij is voorzien van een extra grote en hoge bak en heeft schijfremmen.

 4. Babboe Dog-E

  babboe dog elektrische bakfiets
  Dit is een model wat je vaak op de weg zal tegenkomen, met de bekende rood-bruine bak. Wat leuk is om te vermelden is dat je de voorkant van de bak kan openklappen. Voor de dagelijkse korte ritten is deze bakfiets erg geschikt. Hij heeft een actieradius van 50 tot 80km en een accucapaciteit van 450 Wh.

 5. Lovens Explorer 65

  lovens beste elektrische bakfiets voor baby en peuter

  Mocht jouw budget het toelaten dan kan je ook kiezen voor deze super strakke, stijlvolle bakfiets van Lovens. Misschien stiekem de beste bakfiets om veilig jouw baby of peuter in te vervoeren.

  Stijlvol brengt hij je op elke gewenste bestemming. Gemaakt van de beste onderdelen en voorzien van technische snufjes waar de meeste vaders dol op zijn. Hydraulische schijfremmen, hydraulische standaard, Enviolo Heavy Duty schakelsysteem, driepuntsgordels om er maar een paar te noemen. Oordeel zelf en breng je kinderen stijlvol naar school in deze super bakfiets!

Wat de beste bakfiets voor jouw baby of peuter is, is vaak voor ieder gezin weer anders en hangt af waar je hem voor gaat gebruiken. Wordt het echt jouw dagelijkse vervoersmiddel voor woon-school-werkverkeer? Of ga je de fiets gebruiken voor erbij? Ga bij jezelf te rade wat je er mee wilt gaan doen, wat je belangrijk vindt en hoeveel je wilt uitgeven! Op deze manier kom je er achter wat voor jullie als ouders de beste bakfiets is. En als je hem eenmaal hebt? Dan wil je nooit meer zonder!

Lees ook: De eerste kinderfiets kopen! Waar moet je op letten?

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019