header luiers van pampers met 50% korting
Baby

Dingen die je kunt doen met oude babykleertjes!

Kleine kinderen groeien als kool en je zult dan ook al snel veel babykleertjes hebben waar de baby niet meer in past. Wat kan je doen met de oude babykleertjes? Onze tips!

cheezzbaby banner

Tips wat te doen met oude babykleertjes!

 1. Naar de kringloop brengen

  Er zijn in bijna ieder dorp en stad wel kringloopwinkels te vinden. Daar kan je babykleertjes naartoe brengen die dan weer voor een klein bedrag worden verkocht. Geweldig voor gezinnen die het niet zo breed hebben.

  Sommige kringloopwinkels hebben een manier waarop je zelf ook wat aan je inbreng kunt verdienen. Zo krijgt je bijvoorbeeld een percentage van het bedrag waarvoor jouw kleertjes zijn verkocht.
 2. Zelf verkopen

  Zeker als je dure merkkleding voor jouw baby hebt, kan je deze te klein geworden babykleertjes prima zelf verkopen. Er zijn veel websites waar je tweedehands spullen kunt aanbieden, maar ook op Facebook zijn veel groepen om kleding te verkopen. Je kunt ervoor kiezen om setjes te maken en die in een koop aan te bieden, of alles los te koop aanbieden.

 3. Te klein geworden oude babykleertjes ruilen

  Organiseer een ruilfeestje! Zorg dat al je vriendinnen hun overbodige baby- en kinderkleding meenemen en ga onderling lekker ruilen. Zo heeft iedereen weer iets nieuws en het kost je helemaal niets!

  Geen zin om zelf te organiseren? Vraag dan eens rond of er ergens een ruilfeestje voor kinderkleding is.

 4. banner babypark sale
 5. Doneren

  Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je babykleding te doneren. Bijvoorbeeld aan Stichting Babyspullen. Zo weet je zeker dat de babykleertjes op een goede plek terecht komen bij kinderen die het echt nodig hebben.

  Ook zijn er veel ondergrondse containers waar je zakken met kleding in kunt stoppen. Deze gaan vaak naar landen waar mensen de kleding goed kunnen gebruiken.

 6. Doorgeven aan familie of vrienden

  Is een vriendin, buurmeisje, zusje of nichtje zwanger? Dan kan je ervoor kiezen om de kleertjes door te geven, als de aanstaande moeder dat ook wil natuurlijk. Bij ons in de familie stikt het van de meisjes en veel nichtjes hebben weer kleren aan van hun grotere nichtjes. Ideaal!

 7. Bewaren

  Heb je nog een kinderwens, of weet je dat misschien nog niet zeker? Kies er dan voor om de oude babykleertjes te bewaren. Zelf heb ik handige plastic opbergbakken gekocht voor kleding zoals deze en daar per maat de kleertjes in gedaan. Als Myrah toe is aan een maatje groter, kijk ik eerst wat er nog op zolder ligt voor ik weer ga winkelen.

 8. Maak er iets moois van!

  Ben je gezegend met een creatief brein en een goede naaimachine? Dan kan je van al die oude kleertjes ook iets moois maken, zoals bijvoorbeeld een dekentje, of een slaapzak. Of misschien wel zo’n mooie tipi tent!

Met oude babykleertjes kan je dus heel veel meer doen dan gewoon weggooien. Trek jij jouw kindje tweedehands kleertjes aan? Of wil je het liefst alles nieuw kopen? Misschien kan je iemand wel heel blij maken met jouw ‘afdankertjes’, maar bewaren is natuurlijk ook een prima optie. Weggeven kan altijd nog.

Lees ook: 11 Tips waar moet je op letten bij het kopen van babykleertjes!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!