sale kleertjes header
Peuter

De leukste films en series voor je peuter op Videoland, Netflix en Disney!

We weten allemaal dat schermtijd niet de beste tijd is voor je peuter. Maar we zijn ook allemaal moeder en kiezen soms voor gemak. Hoe fijn is het als je even rustig kunt koken (of eten in een restaurant) omdat je peuter naar een scherm zit te staren? Heel fijn af en toe. Daarom zet ik de leukste films en series voor je peuter op een rijtje.

banner vitamine-D kind

Onze leukste films en series voor je peuter op Videoland

 1. Juf Roos

  Deze lieve juf met haar mooie jurk is een vriendin van iedere peuter en zeker van onze dochter. Haar leerling Gijs is lekker stuntelig en dat vindt elk kind grappig. Samen beleven ze allerlei avonturen vanuit de molen op de dijk.

  En bij ieder avontuur hoort een liedje! De echte oude kinderliedjes, maar ook moderne liedjes van nu. Een feest van herkenning voor je peuter. Inmiddels heeft Juf Roos ook een film (Juf Roos is jarig) en meerdere theatershows. Ook een aanrader om naartoe te gaan.

 2. Woezel & Pip

  Ze zijn alom bekend inmiddels. Speelgoed, knuffels en boekjes, alles is verkrijgbaar van deze twee vrolijke hondenvriendjes in de tovertuin. Op Videoland kijk je een heleboel afleveringen van Woezel & Pip waar je peuter geen genoeg van kan krijgen.

 3. Jokie en Jet

  Deze vriendjes zijn bekend van Efteling. Samen vliegen ze in een luchtballon de hele wereld rond en overal beleven ze een avontuur. Behalve heel leuk ook nog best leerzaam voor je peuter! Een klein nadeel, je krijgt het liedje nooit meer uit je hoofd.
 4. Bing

  Ook hier zijn veel peuters fan van. Bing en Flop maken van alles mee wat heel herkenbaar kan zijn voor kleine kinderen. Flop zorgt er natuurlijk voor dat altijd alles weer goed komt, en Bing leert van elk avontuur weer iets nieuws.

 5. Sprookjesboom

  Hier heeft mijn oudste dochter echt uren naar gekeken toen ze een jaar of twee was. Een boom met een prachtige stem die de mooiste sprookjes verteld. Uiteraard bekend van de Efteling.


  Ik vergeet haar hoofd nooit meer toen ze de boom in het echt zag, geweldig. Maar ik dwaal af. De boom vertelt dus alle bekende sprookjes, van Hans & Grietje tot Roodkapje.
baby kleertjes banner

Onze leukste films en series voor je peuter op Netflix

 1. Tip de Muis

  Tip is een klein ondeugend muisje dat graag tegen zijn vader en moeder in gaat. Dat leidt wel eens tot ruzies of ergernissen. In iedere aflevering leert Tip wel weer iets, bijvoorbeeld dat het heel belangrijk is om naar je mama te luisteren. Nou, dat willen we onze peuters graag meegeven toch?

 2. Ontdek de wereld met Nijntje

  Nijntje, lief klein konijntje. We zijn er zelf nog mee opgegroeid en Nijntje is nog steeds razend populair. Op Netflix kan je nog de extra oude Nijntje filmpjes kijken, maar er zijn ook een paar moderne varianten te zien. Welke ik ook op zet, bij ons vinden zowel de dreumes als de kleuter het leuk.

 3. Kikker en vriendjes

  Ook zo’n fijne serie met hele herkenbare onderwerpen. Zonder dat je peuter het door heeft, steekt hij er best veel van op. En verder is het gewoon heel leuk om naar te kijken.

 4. Charlie en de stickerstad

  Een leuk interactief programma waarbij Charlie de hulp van je kindje nodig heeft. Hij bedenkt verhaaltjes met behulp van verschillende vormen. Hij reist door de ruimte en het Wilde Westen maar beleeft ook genoeg thuis. Leerzaam en leuk!

 5. Noddy de detective

  Volgens mij was Noddy er al toen ik nog een meisje was. Hij probeert allerlei problemen op te lossen. Maar het leukst voor de peuters is denk ik de kleurtjes. Noddy de detective is gewoon een heel vrolijk en kleurrijk programma.

Lees ook: De 20 20 2 regel! Voorkom bijziendheid bij je kind!

disneybanner

Onze leukste films en series voor je peuter op Disney+

Disney+ is iets meer gericht op oudere kinderen, tieners en volwassenen. Maar ook voor peuters zijn er best wat leuke films of series te zien.

 1. Mickey Mouse clubhuis

  Een leuk interactief programma waarbij Mickey allerlei problemen moet oplossen. En bij die problemen heeft hij de hulp van je peuter nodig! Onze oudste zat vaak wijzend en roepend voor de televisie: “Nee Mickey, daar! Kijk dan, daahaar!”

 2. Winnie de Poeh

  Een klassieker. Winnie, Tijgertje en Pooh, wie kent ze niet? Er staan meerdere films van Winnie en zijn vriendjes op Disney+.

 3. Dugs dagen

  Een hele leuke serie vanuit de ogen van een hond. Dug woont met zijn baasje in een huis en loopt tegen allerlei hondenproblemen aan. Eekhoorns in de tuin bijvoorbeeld. Je hoort letterlijk wat Dug denkt! En dat maakt deze serie eigenlijk voor alle leeftijden leuk.

 4. De Muppet Momenten

  De muppets zijn geliefd bij veel mensen. En eigenlijk zijn muppets net kinderen! Dat is precies wat naar boven komt in deze serie.

 5. Spelen met puppy vriendjes

  Hondjes, hondjes en nog meer hondjes. Iedere peuter gaat hiervan lachen. Beleef avonturen samen met alle puppy vriendjes.

Er zijn genoeg leuke films en series te vinden voor peuters op de streaming diensten. En voor de momenten dat het jou uitkomt, is het maar wat fijn om een aantal van die leuke peuterseries in de favorietenlijst te hebben staan. Waar kijkt jouw peuter graag naar?

Lees ook: Leukste tips voor series voor moeders en over moeders!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019